< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Buenos Aires

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.  

 • 2

  Buenos Aires

  image

  In de ochtend van dag 2 arriveer je in het bruisende Buenos Aires; een weids opgezette stad met brede avenues, imposante gebouwen en grote pleinen. De stad is ontzettend divers, in de chique wijk Recoletta hangt een totaal andere sfeer dan in de kleurrijke wijk La Boca. Het bekendste plein is natuurlijk Plaza de Mayo, waar de bekende ‘dwaze moeders’ nog steeds elke donderdag demonstreren om de ware gebeurtenissen tijdens het schrikbewind van generaal Videla boven tafel te krijgen.

  image

  De stad heeft verschillende wijken, met elk een eigen sfeer. Misschien wel de leukste en in elk geval de meest kleurrijke wijk van Buenos Aires is La Boca. De eerste kolonisten uit Europa bouwden hier hun schamele huisjes van scheepsafval en golfplaten en gaven die een leuk kleurtje. Inmiddels is La Boca uitgegroeid tot het artistieke centrum van de stad. Vooral het straatje Caminito met vrolijk geschilderde huisjes is zeer fotogeniek. Overal in Buenos Aires word je geconfronteerd met de Argentijnse passie voor de tango. In La Boca en in het pittoreske wijkje San Telmo zijn altijd wel straatmuzikanten te vinden die omstanders aansporen een dansje te maken.

 • 3

  Buenos Aires / vrije dag, nachtbus naar Córdoba

  image

  Vandaag kun je genieten van de verschillende gezichten van Buenos Aires. Zo kun je een bezoek brengen aan de hippe wijk Palermo of de chique wijk La Recoletta met zijn enorme begraafplaats vol monumentale graven. Een leuke manier om de stad te verkennen is een stadstour per fiets. Of ontdek Buenos Aires in een tour te voet, waarbij bijzondere anekdotes over de stad verteld worden. Ook kun je genieten van een lekker kopje koffie in één van de drukke brasserieën op de Avenida de Mayo. Aan het einde van de dag nemen we een comfortabele nachtbus (+/- 10 uur) met verstelbare stoelen naar Villa Giardino, gelegen bij de studenten stad Córdoba.


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar de Estancia

  image

  Vroeg in de ochtend komen we aan in Villa Giardino in de provincie Córdoba. Vervolgens rijden we verder naar de estancia waar we twee nachten verblijven. Een estancia is een soort ranch. De maaltijden op de estancia zijn inclusief. De estancia  ligt midden in de natuur en heeft een buitenzwembad. Hier kom je even helemaal bij na de drukte van Buenos Aires en kun je van de mooie Argentijnse natuur genieten!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 5

  Estancia / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de hele dag de tijd om je te vermaken in en rondom de estancia. Op deze Argentijnse estancia kun je deelnemen aan verschillende activiteiten zoals wandelen in de omgeving, vogels spotten en paardrijden. Probeer 'mate', een soort thee die de gaucho's de hele dag door drinken. Het smaakt naar bittere groene thee en mate drinken is een heel sociaal gebeuren. Ook alle maaltijden zijn vandaag weer inclusief.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 6

  vlucht naar Foz do Iguaçu

  image

  Om lange reisdagen te voorkomen vliegen we vandaag van Córdoba naar Foz do Iguaçu in Brazilië. De komende dagen ontdekken we een van de belangrijkste hoogtepunten van Argentinië en Brazilië: de Iguazu watervallen. We verblijven twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 7

  Iguazu watervallen

  image

  De Iguazu watervallen zijn wereldberoemd. In een hoefijzervorm stort het water, verdeeld over maar liefst 275 watervallen zo’n 80 meter naar beneden, wat zorgt voor een ongeëvenaard natuurspektakel. De watervallen bevinden zich in een prachtig natuurgebied dat door Unesco tot Wereld Erfgoed is verklaard. De watervallen liggen op de grens van Brazilië, Argentinië en Paraguay. Vandaag bezoeken we na enige grensformaliteiten de Argentijnse kant van de watervallen.  Hier kun je tot zeer dichtbij de watervallen komen en prachtig wandelen door de dichtbegroeide jungle rondom de watervallen. 

  image

  Je hebt hier een fantastisch uitzicht op de hoogste waterval, de “garganta del diablo”, ofwel “keel van de duivel”, waar enorme hoeveelheden water 90 meter in de diepte verdwijnen. De omhoog spuitende witte wolken en het donderende geraas vormen een overweldigend spektakel. Je kunt hier een boottochtje maken om nog dichter bij de watervallen te komen. In speciaal aangepaste rubberboten vaar je tot vlakbij en zelfs tot onder de watervallen. Heel spectaculair en nat worden gegarandeerd!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Iguazu watervallen, naar Dourados

  image

  Vandaag bezoeken we de Braziliaanse kant van de watervallen. Hier krijg je een goed overzicht van het gebied. Loopbruggen leiden je naar de mooiste panorama’s. Als het weer het toelaat heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een vogelpark of een helikoptervlucht te doen.
  In de middag reizen we met onze eigen bus naar Dourados waar we laat in de avond aankomen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Bonito

  image

  We vervolgen onze reis naar Bonito, waar we na ongeveer 4 uur rijden  aankomen. Bonito ligt in een prachtig onaangetast natuurgebied. Het wordt algemeen beschouwd als het centrum van het ecotoerisme van Brazilië. In de omgeving vind je meer dan 80 grotten, honderden watervallen en vele riviertjes met kristalhelder water. We verblijven twee nachten in een leuk hotel met zwembad dat prachtig is gelegen in de natuur, net buiten Bonito. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Bonito / vrije dag

  image

  In de omgeving van Bonito zijn allerlei activiteiten te ondernemen. Een absolute aanrader is een snorkelexcursie in één van de kristalheldere rivieren. De onderwaterwereld is adembenemend mooi. Met wetsuit aan en snorkel op, laat je je stroomafwaarts meedrijven in het glasheldere water, omgeven door honderden bontgekleurde vissen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Snorkelexcursie Bonito

  image

  Een snorkelexcursie in één van de kristalheldere rivieren in Bonito is een unieke ervaring. De onderwaterwereld is adembenemend mooi. Met wetsuit aan en snorkel op, laat je je stroomafwaarts meedrijven in het glasheldere water, omgeven door honderden bontgekleurde vissen. We hebben ervoor gekozen om de snorkel excursie aan te bieden in Aquario Natural, de bron van de rivier Baía Bonita. Omringd door talrijke vissen en planten heb je daadwerkelijk het idee in een groot aquarium beland te zijn. Je vervolgt de snorkeltocht over de Rivier Baía Bonita en snorkelt over een afstand van ongeveer 900 meter, waar je zo rond de 40 minuten over doet. Gedurende het snorkelen gaat er een bootje mee, voor als je moe wordt of het koud krijgt.

  De prijs is inclusief vervoer, wetsuit en snorkeluitrusting.

  NB: Ter plekke boeken kan goedkoper zijn, maar er is dan wel een reële kans dat er geen beschikbaarheid meer is.

 • 11

  naar Pantanal

  image

  We rijden met onze eigen bus in ongeveer 5 uur naar de Pantanal. We verblijven in het zuidelijke deel van de Pantanal en overnachten twee nachten in een prachtige fazenda.Een fazenda is een groot boerenbedrijf, dat gedeeltelijk geschikt gemaakt is voor de opvang van gasten. De Pantanal is het grootste draslandgebied ter wereld, met een oppervlakte van ongeveer 150.000 km². Het wordt doorkruist door verschillende rivieren.

  Tijdens ons verblijf in de Pantanal zijn de maaltijden en excursies inbegrepen. 

  image

  In de regentijd (tussen december en maart) treden de rivieren buiten hun oevers en komen grote delen van de Pantanal onder water te staan, waardoor er een gigantisch wetland gebied ontstaat. In mei begint het water zich terug te trekken en blijven er meertjes en modderpoelen over, die een grote aantrekkingskracht hebben op de dieren. Het gebied heeft dan ook de hoogste concentratie wild van heel Zuid-Amerika en is dé plek om veel dieren en vogels in hun natuurlijke omgeving te zien. Hier heb je kans om apen, capibara’s (de grootste knaagdieren van de wereld), gordeldieren, miereneters en vooral heel veel kaaimannen te zien. 

  image

  Ook zie je wellicht otters, herten, wilde zwijnen, een tapir, gordeldier of zelfs een anaconda. Bovendien is de Pantanal een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Met een beetje geluk zie je de tuiuiu, de grootste vogel van de Pantanal. Deze indrukwekkende vogel met zwarte kop en vuurrode hals kan 1 tot 1,5 meter hoog worden. Een andere opmerkelijke vogel is de roze lepelaar, met lichtroze vleugels en een gele borst. Verder leven hier haviken, ibissen, reigers, aalscholvers, ijsvogels, toekans en de zeer bijzondere donkerblauwe hyacint ara.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 12

  Pantanal

  image

  Afhankelijk van de hoogte van het water, maken we verschillende excursies onder begeleiding van een lokale gids. Deze zijn inbegrepen in de reis. Zo maken we een wandeling en een kanotocht, waarbij we gaan vissen op piranha's. Daarnaast gaan we met een open truck dieper de Pantanal in, op zoek naar de verschillende dieren die hier leven. De gids neemt een sterke zaklamp mee en wanneer het donker wordt, gaan we op zoek naar de oplichtende ogen van kaaimannen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 13

  Pantanal - naar Campo Grande

  image

  In de ochtend maken we nog een excursie in de Pantanal. Na de lunch rijden we in ongeveer 5 uur naar Campo Grande. Hier overnachten we in een hotel in de buurt van de luchthaven. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  vlucht Campo Grande - São Paulo en naar Paraty

  image

  's Ochtends nemen we de vlucht naar São Paulo, een vlucht van iets minder dan 2 uur. Vanuit São Paulo reizen we met onze eigen bus in ongeveer 4 uur naar Paraty. De weg kronkelt het laatste deel langs de kust. In Paraty overnachten we in een sfeervol hotel met zwembad vlakbij het centrum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Paraty / vrije dag

  image

  Paraty is een idyllisch plaatsje tussen São Paulo en Rio de Janeiro. Het heeft een prachtig koloniaal centrum, dat genomineerd is voor de Unesco Wereld Erfgoed Lijst. Het is heerlijk ronddwalen door de koloniale straatjes langs witte huizen met rode daken, mooie kerken en pleinen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel 2-daagse trektocht Ponta Negra

  image

  Wandelliefhebbers kunnen een 2-daagse trektocht maken naar het afgelegen strand Ponta Negra. Vlakbij het strand vind je een kleine nederzetting waar met name vissers wonen. Het onderkomen is eenvoudig en het is wonderbaarlijk te bedenken dat dit dorpje slechts op een aantal uren rijden ligt van de wereldsteden São Paulo en Rio de Janeiro.

  image

  Deze pittige wandeling voert ons door tropische jungle, waarbij je een aantal heuvels overgaat. Je moet dus behoorlijk klimmen en dalen. De luchtvochtigheid, de warmte en dat het soms glad kan zijn vanwege de regen, zorgt ervoor dat de wandeling als pitttig wordt ervaren. Wandelervaring is dan ook een pré en goede wandelschoenen zijn een vereiste. We lunchen onderweg op een strandje. 
  Inbegrepen:

  * Vervoer tussen Paraty en start/eindpunt trekking, lijnbus

  * Engelstaligte gids, privé per groep Sawadee

  * verblijf in lokale onderkomens in Ponta Negra, inclusief ontbijt en diner
  * Lunch op de terugweg

  * snelle (privé) boot terug van Ponta Negra naar start/eindpunt trekking


  Het minimale aantal deelnemers voor deze trektocht is 6. Vanaf 4 deelnemers geldt een toeslag. In dat geval wordt er rond een maand voor vertrek contact met je opgenomen.

  image

  Dag 1 Naar Ponta Negra

  We nemen een openbare bus naar Laranjeiras, een chique ommuurde woonwijk waar de Brazliaanse elite woont. Hier starten we onze trek naar Ponta Negra. Na ongeveer 3 uur lopen door de jungle komen we aan in het dorpje. In de namiddag kun je heerlijk zwemmen in zee of naar een nabijgelegen afgelegen stranden wandelen. 

  Je overnacht in een eenvoudige bungalow of een eenvoudig vrijstaand huisje, gerund door lokale vissersfamilies. Er zijn huisjes met verschillende type kamers, soms hebben ze een zolderetage. In elk huisje is een toilet en douche aanwezig. Je overnacht met maximaal 3 personen in dezelfde kamer. Een éénpersoonskamer is hier niet beschikbaar. 


  Het grootste deel van je bagage blijft achter in Paraty, je neemt alleen een dagrugzak mee.

  image

  Dag 2 Naar Paraty

  's Ochtends kun je een wandeling maken naar de waterval Cachoeira do Saco Bravo, een wandeling van zo'n vier tot vijf uur (retour). Deze waterval mondt uit in zee, een bijzonder verschijnsel.
  In de middag varen we met een speedboot terug naar Laranjeiras, waar we de lokale bus nemen terug naar Paraty.

 • 16

  Paraty / vrije dag

  image

  De tropische omgeving van Paraty leent zich bij uitstek voor het maken van een mountainbiketocht of wandeling. Op enkele fazendas in de omgeving kun je lokaal gestookte cachaça (Braziliaanse jenever, gemaakt van suikerriet) proeven. In de baai voor Paraty liggen paradijselijke, onbewoonde eilandjes waar je per boot naartoe kunt. De boot maakt een aantal stops om te zwemmen, snorkelen of te zonnen. Maar ook vlak buiten Paraty vind je een mooi strandje waar je lekker kunt relaxen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  naar Ilha Grande

  image

  We rijden met onze eigen bus naar de haven van Angra dos Reis, een rit van zo’n 2 uur. Hier stappen we op de boot om in ongeveer anderhalf uur naar Ilha Grande te varen. We lopen naar ons hotel, aangezien er geen gemotoriseerd verkeer op het eiland mogelijk is. Dit maakt het eiland tot een oase van rust. We verblijven de komende drie nachten in een gezellige pousada met zwembad aan de rand van het dorpje Abraão.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Ilha Grande / vrije dag

  image

  Ilha Grande is met zijn uitbundige vegetatie, witte stranden, palmbomen en kristalheldere water een waar paradijsje. Het eiland kent een roerige geschiedenis. Het was een schuilplaats voor piraten, een leprakolonie en tot begin jaren negentig bevond zich hier een beroemde gevangenis voor zware criminelen. Mede dankzij deze geschiedenis, is een groot deel van het regenwoud op het eiland onaangetast gebleven. Tegenwoordig is 35% van het eiland beschermd natuurgebied. Je kunt prachtige wandelingen maken door het regenwoud of over de palmenstranden. Ben je in goede conditie, dan is een beklimming van de Pico de Papagaio, de hoogste berg van het eiland met 990 meter, een mooie uitdaging.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Ilha Grande / vrije dag

  image

  Een aanrader is een tocht per schoener (oude zeilboot) naar de mooiste baaitjes en strandjes, waar je prachtig kunt snorkelen. In het heldere water leven veel kleurrijke vissen. De rustige en schitterende baaitjes voor Abraão zijn ook ideaal voor het maken van een kajaktocht. 

  image

  Of huur een surfboard om te surfen op de hoge golven aan de zuidkant van het eiland. Je kunt natuurlijk ook heerlijk relaxen op één van de prachtige stranden. Geniet ’s avonds van een lekkere maaltijd op een terrasje aan het strand.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  naar Rio de Janeiro

  image

  We nemen de boot naar Mangaratiba, vanwaar we in ongeveer 2 à 2,5 uur met onze eigen bus naar Rio de Janeiro rijden. Rio is een stad die erg tot de verbeelding spreekt. Ze staat bekend om haar witte stranden met gespierde mannen en dames in minikini’s, het beroemde Pão de Açúcar, de suikerbroodsberg, zo genoemd vanwege de vorm, het enorme Christusbeeld op de Corcovado-berg en natuurlijk de samba en het bloeiende nachtleven. De komende dagen heb je volop gelegenheid om de stad in al haar facetten te verkennen en kennis te maken met haar bewoners, de Carioca’s. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  Rio de Janeiro / vrije dag

  image

  Een goede start is een bezoek aan de twee beroemde uitzichtpunten over de stad. Een kabelbaan brengt je naar de top van de 400 m hoge Pão de Açúcar, waar je een schitterend uitzicht hebt over de baai, de oude stad en de stranden. Het uitzicht is zo mogelijk nog spectaculairder vanaf de 713 m hoge Corcovado-berg met het beroemde Christusbeeld, Cristo Redentor (Christus de Verlosser). Eenmaal boven heb je uitzonderlijk zicht over de stad en omringende heuvels.

  image

  Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht over Rio, het omringende bergland en de baai met haar vele kleine eilandjes. In het bos Tijuca kun je prachtige wandelingen maken langs watervallen en meertjes. Onvoorstelbaar dat je je middenin een stad met bijna 10 miljoen inwoners bevindt! Ook tijdens een bezoek aan de prachtige botanische tuin, met meer dan 5000 soorten planten, waan je je niet meer in een miljoenenstad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  Rio de Janeiro / vrije dag / vlucht naar Amsterdam

  Je hebt nog een halve dag te tijd om te genieten van het bruisende leven in Rio de Janeiro. In de loop van de middag rijden we naar de luchthaven van Rio. Voor de gegevens van de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging in Rio de Janeiro

  Verlenging Rio de Janeiro

  Wil je nog langer van het bruisende leven van Rio de Janeiro genieten? Boek dan de 2-daagse verlenging. Je verblijft 2 extra nachten in hetzelfde hotel in Rio. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, transfer en ontbijt.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Verblijf op een echte Argentijnse estancia, incl. maaltijden en sommige excursies
 • Meerdaags verblijf in de boeiende steden Buenos Aires en Rio de Janeiro
 • 3-daags bezoek aan de Pantanal (maaltijden en excursies inclusief) om wild te observeren
 • Bezoek aan Argentijnse en Braziliaanse kant van de Iguaçu watervallen
 • Mogelijkheid tot 2-daagse trektocht naar afgelegen idyllisch strand bij Paraty
 • Meerderheid van de vertrekken met rechtstreekse vlucht met KLM
 • Verblijf in sfeervolle, comfortabele hotels, veelal met zwembad
 • Bezoek aan het tropische eiland Ilha Grande
 • Actief programma mogelijk met wandelingen, snorkelen, fietsen, kajakken
 • Mogelijkheid om te verlengen in Rio de Janeiro
 • Goede combinatie van cultuur en natuur
 • Twee tijdsbesparende vluchten tussen Córdoba en Iguazu en Campo Grande en São Paulo

Groepsrondreis Argentinië en Brazilië

Niet boekbaar

Naar boven