< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  aankomst Santiago

  image

  Welkom in Chili! Om zes uur in de avond ontmoet je de rest van de internationale groep en de crew van Dragoman. De komende nacht verblijven we in het historische centrum in een eenvoudig hotel.

 • 2

  via San Javier naar Buchupureo

  image

  We laten de levendige stad Santiago achter ons en gaan op weg naar Buchupureo, een rustig boeren dorpje. Onderweg stoppen we in San Javier waar we onze smaakpapillen de kost geven tijdens een heerlijke wijnproeverij. In Buchupureo kamperen we in onze eigen tenten.

 • 3

  naar Pucón

  image

  In ongeveer 8 uur rijden komen we aan in Pucón. Deze stad ligt aan het Lago Villarrica aan de voet van de vulkaan Villarrica. De oorspronkelijke bewoners van dit deel van Chili zijn de Mapuche indianen. Zij stammen af van de enige Indiaanse stam in Latijns Amerika die niet door de Spanjaarden werd overheerst. We verblijven de komende twee nachten in een hotel.

 • 4

  Pucón / vrije dag

  image

  Pucón is een prima plek voor allerlei activiteiten in de natuur. Zo kun je per mountainbike de omgeving verkennen. Of beklim in zo'n vier uur de actieve vulkaan Villarrica, door sneeuw en ijs tot aan de kratermond. Op de top heb je een adembenemend mooi uitzicht over het merengebied en de omliggende vulkanen. Naar beneden vanaf de top kun je door de sneeuw de steile helling afsleeën, erg spectaculair en de zware klim naar boven meer dan waard!

 • 5

  naar Bariloche

  image

  We verlaten Chili en rijden door over de Argentijnse Andes richting Bariloche. We volgen de route van de Zeven Meren, oftewel Ruta de Los Siete Lagos. Deze weg staat bekend om haar kraakheldere meren, de fraaie vergezichten en de bochtige wegen. De met sneeuw bedekte bergen en kleine dorpjes worden gespiegeld in het stille water. Dit alles maakt het een schilderachtig geheel.

 • 6

  Bariloche / vrije dag

  image

  Bariloche ligt aan het Nahuel Huapi meer en is dé wintersportplaats van Argentinië. Door de mooie ligging tussen de vele meren en het aangename klimaat, is deze plaats ook in de zomer erg geliefd. Het is een mondain en uitnodigend stadje. De culinaire specialiteiten van het stadje zijn kaasfondue en chocola. Je hebt verschillende mogelijkheden om zelf de omgeving te ontdekken.

 • 7

  naar Futaleufú

  image

  We rijden naar het zuiden over de hoofdader van Chili, namelijk de Carretera Austral. Een weg van duizenden kilometers lang die ons langs meren, door toendra landschap en over bergen brengt. Het is een verbluffend stuk, waarin je echt alle natuurschoon van Chili voorbij ziet komen. Vannacht kamperen we in tenten. 

 • 8

  naar Queulat National Park

  image

  De weg van Futaleufú tot aan El Chaltén is ruw en grotendeels onverhard, houd er rekening mee dat het daardoor langer kan duren voordat we op de plaats van bestemming zijn. Mocht de tijd het toelaten dan hebben we in Queulat Nationaal Park tijd om een optionele wandeling te maken naar de Hangende Gletsjer. Een overweldigende wandeling door een betoverend bos, met een fenomenaal uitzicht op de gletsjer.

 • 9

  naar Cerro Castillo

  image

  Onderweg blijf je je verbazen over de omgeving en het serene landschap. De Cerro Castillo is een rotsachtige piek die wat weg heeft van een kasteel, vandaar ook de naam. Aan de voet van de berg steekt de groene toendra mooi af tegen de witte bergtoppen. We kamperen op een mooie camping met basisvoorzieningen die gerund wordt door een lokale familie. Hier genieten we van een Chileense barbecue.

 • 10

  Cerro Castillo / vrije dag

  image

  Een vrije dag om te genieten van het natuurschoon. Vanuit de camping kun je een wandeltocht maken naar het meer dat aan de voet van de berg ligt. Of trek te paard door het prachtige landschap.

 • 11

  naar Rio Pinturas

  image

  We steken tijdens deze reis een aantal keer de grens over van Chili naar Argentinië en weer terug. Vandaag passeren we de Chileense grens richting Argentinië en volgen we de Ruta 40. Een indrukwekkende en legendarische weg door Argentijnse deel van Patagonië. Vannacht kamperen we in het wild in de omgeving van Rio Pinturas.

 • 12

  naar El Chaltén

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer 7 uur naar El Chaltén, de toegangspoort tot het park Los Glaciares. Dit unieke park is door Unesco op de lijst van Werelderfgoederen geplaatst. De vijftig gletsjers die het park rijk is, vormen tezamen een gigantische ijsmassa die het Zuid Patagonische IJsveld wordt genoemd. We overnachten in een hotel met slaapzalen en gedeeld sanitair.

 • 13

  Los Glaciares National Park / vrije dag

  image

  Ontdek het gevarieerde landschap met azuurblauwe meren, gletsjers, besneeuwde bergtoppen en grillige rots pieken. De Cerro Fitzroy en de Cerro Torre torenen hoog uit boven de valleien. Er zijn verschillende mogelijkheden om het park te ontdekken. Wandel, fiets, of stap in een boot en vaar over de Laguna de los Tres dat schitterende uitzichten biedt op de gletsjers Piedras Blancas en Río Blanco. Op de achtergrond zie je de toppen van de Fitz Roy en Poincenot. 

 • 14

  naar El Calafate

  image

  El Calafate is een gezellig dorp gelegen op de Patagonische hoogvlakte aan het Lago Argentino. Het is een goed verblijf voor bezoek aan de Perito Moreno gletsjer die we de volgende dag gaan bezoeken.

 • 15

  El Calafate / bezoek Perito Moreno

  image

  We maken vandaag een wandeling naar het uitzichtpunt van de Perito Moreno gletsjer, onder begeleiding van een gids. Na de Iguazú watervallen is deze gletsjer de meest bezochte natuurlijke attractie in Argentinië. De reusachtige ijswand van de gletsjer schuift vanuit Andesgebergte langzaam het azuurblauwe Lago Argentino in. Dat gaat overigens behoorlijk snel, dagelijks verdwijnen er flinke stukken gletsjerijs in het meer met een oorverdovend geweld! 

 • 16

  naar Torres del Paine (start van de 4-daagse tocht)

  image

  Met onze eigen truck reizen we naar het bijzonder mooie natuurpark Torres del Paine. In zo’n 6 uur rijden we naar de overnachtingsplaats. We kunnen een wandeling maken en bij helder weer alvast een blik werpen op de drie granieten pieken waar Torres del Paine naar is vernoemd. We overnachten de komende dagen op campings in tenten. Vannacht kamperen we op camping Pehoe, met uitzicht op de indrukwekkend steile rotsformaties Los Cuernos. De komende vier nachten kamperen we midden in het park. 

 • 17

  Torres Del Paine (dag 1 van de 4-daagse tocht)

  image

  De komende dagen trekken we met een lokale gids door het Nationale Park en lopen we de W-trekking. Een bekende route om de hoogtepunten van het park te ontdekken. Vroeg in de ochtend laten we de truck achter ons en varen we per catamaran over het Pehoe meer, een prachtige tocht. In Paine Grande slaan we ons kamp op van waaruit we een wandeling maken naar de Gray gletsjer. Je kunt kiezen voor de korte route van totaal 4 uur (2 uur heen en 2 uur terug), die naar de eerste uitkijk wandelt. Of de lange route van ongeveer 8 uur (heen en terug).
  Beide wandelingen komen langs dezelfde route.

 • 18

  Torres del Paine (dag 2 van de 4-daagse tocht)

  image

  Een wandeling naar de Valle Frances staat vandaag op het programma. Het landschap is afwisselend: ruig en onherbergzaam en dan weer vriendelijk met glooiende valleien en bloeiende vegetatie. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op Gletsjer Paine Grande, Lago Pehoe en de indrukwekkend steile rotsformaties Los Cuernos. Vannacht kamperen we eveneens in tenten.

 • 19

  Torres del Paine (dag 3 van de 4-daagse tocht)

  image

  Vandaag wandelen we vanaf Camping Cuernos langs de rand van Lago Nodenskjold. Het landschap wordt bepaald door gletsjers, brede valleien en jong, grillig gebergte. Het wildleven in het park is door de grote variatie aan landschappen bijzonder. Ongetwijfeld kom je guanacos tegen, een wilde lama soort die absoluut niet schuw is. Rond de gletsjermeren en rivieren leven veel vogelsoorten: ganzen, zwartnek zwanen, flamingo's en arenden. Ook de condor heeft er zijn domein. Na ongeveer 5 uur wandelen komen we aan in Camp Central.

 • 20

  Torres Del Paine (dag 4 van de 4-daagse tocht)

  image

  Dit is onze laatste en meest spectaculaire dag van de trektocht. De dag begint met een gestage klim vanaf onze camping in Rio Asencio. Het laatste stuk is een relatief steile klim naar de Tarn en Mirrador Las Torres. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de iconische torens. Vervolgens zetten we de daling in en gaan we terug naar onze eerste kampeerplek: Camping Pehoe. De wandeling van vandaag duurt ongeveer 8 uur (20 km).

 • 21

  naar Tierra Del Fuego

  image

  Vuurland of Tierra del Fuego wordt door de Straat van Magallanes gescheiden van de rest van het Zuid Amerikaans continent en ligt tussen de Atlantische en Grote Oceaan in. De heuvels in het noorden groeien uit tot ruige bergketens in het zuiden, gletsjervalleien worden afgewisseld met loofbossen en donkerblauwe meren. Vandaag steken we deze straat over en bereiken we naar ongeveer 10 uur rijden onze kampeerplek aan de Chileense kant van het Vuurland. 

  image

  Het Nationale Park Tierra del Fuego is een paradijs voor vogelliefhebbers, in dit woud- en merengebied komen ruim 150 vogelsoorten voor, waaronder ook pinguïns. Maar ook wanneer je niet zo'n vogelliefhebber bent, kun je hier diverse prachtige korte wandelingen maken. 

 • 22

  naar Ushuaia

  image

  We steken de grens een laatste keer over, nu van Chili naar Argentinië. Afhankelijk van de plek waar we gisteren hebben gekampeerd, komen we na een rit van ongeveer 8 uur aan in Ushuaia. De meest zuidelijkste stad van de Wereld! We slapen in Ushuaia een hotel vlakbij het zuidelijkste stuk van het park.

 • 23

  Ushuaia

  Het overland-avontuur eindigt in Ushuaia. Je neemt afscheid van de groep en de crew waarmee je dit grote avontuur hebt beleefd. De truck reist verder, indien je het overland-avontuur wilt verlengen door Argentinië, neem dan contact op met een van onze kantoormedewerkers. 


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Breng een bezoek aan de levendige hoofdstad van Chili, Santiago
 • Breng een bezoek aan de Chileense wijnregio
 • Trek door de Chileense fjorden over de Carretera Austral
 • Wandel door het Cerro Castillo reservaat
 • Kampeer op prachtig afgelegen plekken in Patagonië
 • Ontdek de schoonheid van het Los Glaciares Nationaal Park
 • Wandeling naar de Perito Moreno
 • Meerdaagse tocht in Torres del Paine, inclusief lokale gids en verblijf
 • Overtocht per boot over Lago Pehoé in Natuurpark Torres del Paine
 • Bezoek aan vuurland, het zuidelijkste puntje van het Amerikaanse continent
 • Actieve en avontuurlijke reis door ongerepte natuur

Groepsrondreis met Dragoman door Chili en Argentinië

Op overland-avontuur van Santiago naar Ushuaia

Dragoman: Santiago - Ushuaia
23 dagen vanaf € 1.865
Avontuur-Plus
Naar boven