< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  aankomst Cartagena

  image

  Welkom in Colombia. Na aankomst word je naar het hotel gebracht. Om zes uur in de avond ontmoet je de rest van de internationale groep en de crew van Dragoman.

 • 2

  Cartagena / stadstour

  image

  Vandaag gaan we op pad in de prachtige koloniale kustplaats Cartagena. In de ochtend maken we al wandelend kennis met de vrolijke Caribische cultuur en lopen we door de kleurrijke steegjes en straatjes. 's Middags kun je lekker ontspannen op het strand. Nog niet genoeg gezien? Dan kun je zelf rondstruinen in El Centro, hier vind je naast gezellige pleintjes ook de bekende kathedraal. 

 • 3

  naar Tayrona Nationaal Park

  image

  In de ochtend vertrekken we naar het Tayrona Nationaal Park, waar we in de middag zullen arriveren na een rit van ongeveer 5 uur. De meeste bagage laten we achter in de truck waarna we onze weg vervolgen met een dagrugzak. Wandelend verkennen we het park, waarna we aankomen bij onze slaapplek. Vannacht slapen we in hangmatten midden in het park.

 • 4

  Tayrona Nationaal Park / vrije dag

  image

  Vandaag kun je zelf op ontdekking in de natuur van Tayrona. Strek de benen tijdens een trek naar El Pueblito, een pre-Spaanse nederzetting van de Tayrona-bevolking. Ga snorkelen of leg je handdoek op een van de prachtige stranden en relax. We slapen vannacht eveneens in het park. Houd er rekening mee dat dit niet hetzelfde comfort zal bieden dat je thuis gewend bent.

 • 5

  naar Santa Cruz de Lorica

  image

  Al wandelend bereiken we de ingang van het park om vervolgens in de truck te stappen richting Santa Cruz de Lorica. Het is een lange rit, van ongeveer 10 uur. Santa Cruz de Lorica is een vredig koloniaal stadje aan de oever van de Sinu rivier. Hier verblijven we de komende twee nachten in een eenvoudig hotel.

 • 6

  Santa Cruz de Lorica / vrije dag

  image

  In Santa Cruz de Lorica vind je mooie gebouwen uit het koloniale verleden. Geniet van een wandeling door het historische centrum, waar je in verschillende straatjes deze architectuur kunt bewonderen. Of kom meer te weten over de traditionele hoeden die in deze regio worden gemaakt. Liever een dag relaxen? Ga dan naar San Bernardo del Viento en geniet van de Colombiaanse zon.

 • 7

  naar San Gil

  image

  We rijden naar San Gil, een walhalla voor de liefhebbers van extreme sporten! De rit duurt ongeveer 11 uur, dus we zullen veel tijd in de truck doorbrengen vandaag. Vanavond genieten we van een smakelijk Indiaas buffet van het eigen restaurant dat op de koffie- en veeboerderij gelegen is, waar we de komende drie nachten slapen. We kamperen bij de boerderij.

 • 8

  San Gil​ / vrije dag

  image

  Wil je even tot rust komen? Blijf dan op de camping bij de truck en lees een boek. Voor meer actie kun je in de omgeving terecht voor verschillende activiteiten. Ontdek bijvoorbeeld het landschap van de San Gil regio tijdens een tocht te paard door de omliggende heuvels.

 • 9

  San Gil​ / vrije dag

  image

  Meer actie heb je tijdens een downhill mountainbiketocht door het spectaculaire landschap van de nabijgelegen Suarez vallei of de Chicamocha Canyon. Verken het sfeervolle oude centrum van Barichara en ontdek de geplaveide straatjes, witgekalkte gebouwen en daken met rode pannetjes. Die er bijna net zo nieuw uitzien als de dag waarop ze 300 jaar geleden werden gemaakt.

 • 10

  naar Medellín

  image

  De afstanden in Colombia zijn, zoals je wellicht al gemerkt hebt, groot en daardoor kan het zijn dat je een hele dag in de truck zit. Maar alleen al het rijden in de truck is onderdeel van ons avontuur! Vandaag zijn we ongeveer 10 uur onderweg. Op weg naar de bruisende stad Medellín komen we langs rivieren, koffievelden, jungle- en berglandschappen. In Medellín slapen we in gezamenlijke slaapzalen.

 • 11

  Medellín / stadswandeling

  image

  Onder begeleiding van een ervaren gids maken we kennis met de bizarre verhalen van deze stad. Medellín is een stad met een verhaal, want het fungeerde als hoofdkwartier van de bekendste drugsbende uit Colombia. Dat maakt het zo ontzettend interessant. Je leert over de geschiedenis en positieve verandering van de stad na de dood van Pablo Escobar. Ook als kunstliefhebber kun je hier je hart ophalen. Lokale jongeren en kunstenaars hebben hun steentje bijgedragen aan de verfraaiing van sloppenwijken.

 • 12

  Medellín / vrije dag

  image

  Vandaag kun je de stad op eigen houtje ontdekken. Tijdens een ritje met de kabelbaan zijn fantastische uitzichten over de miljoenenstad gegarandeerd! Medellín is een levendige stad, de vriendelijke locals helpen je graag met het vinden van de weg. En in de avond zijn er leuke cafeetjes waar je en drankje kunt drinken. Geniet van het bruisende nachtleven in de stad.

 • 13

  naar Salento

  image

  Vandaag dalen we weer wat verder richting het zuiden, naar het gezellige stadje Salento waar we naar ongeveer 7 uur rijden arriveren. Het staat vol met hippe restaurants, schattige huisjes en kleurrijke straten. Daarnaast wordt Salento gezien als de toegangspoort tot de spectaculaire Cocoravallei, die op het programma staat voor de volgende dag.

 • 14

  bezoek koffieplantage en Cocoravallei

  image

  Salento ligt in de koffiedriehoek van Colombia. Een bezoek aan een koffieplantage mag daarom zeker niet ontbreken. Hier leren we alles over de teelt en productie van echte Colombiaanse koffie. Na een lokale lunch start ons avontuur door de Cocoravallei. Onder begeleiding van een gids zien we de vele waspalmen van Quindio. Deze palm is de nationale boom van Colombia en tevens de grootste van zijn soort.

 • 15

  naar Popayán

  image

  Vandaag staat er een reisdag voor de boeg. In ongeveer 8 uur rijden we naar Popayán, één van de mooiste koloniale steden van Colombia. De stad dankt zijn bijnaam 'ciudad blanca' (de witte stad) aan de vele koloniale witgekleurde gebouwen die het centrum van de stad rijk is. De stad ligt aan de voet van de vulkaan Puracé en heeft veel gezellige restaurants en (koffie) bars. In Popayan slapen we in een dormitory. Dit zijn gezamenlijke slaapzalen. 

 • 16

  Popayán / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag om zelf op pad te gaan in Popayán of verken de prachtige omgeving. Zo is het mogelijk om een stevige wandeling te maken naar de Puracé vulkaan vlakbij Popayán. Wie opzoek is naar meer ontspanning kan de vulkanische thermale bronnen in de buurt van het dorp Coconuco bezoeken. Welke keuze wordt het?

 • 17

  naar Ipiales

  image

  Na het ontbijt rijden we naar Ipiales, het stadje waar we de volgende dag de grens oversteken. De rit van vandaag duurt 9 à 10 uur. Onderweg passeren we verschillende dorpjes en mooie uitzichtpunten. In Ipiales verblijven we in een lokaal hotel.

 • 18

  naar Quito

  image

  In de ochtend hebben we tijd om de beroemde Santuario de las Lajas kerk net buiten Ipiales te bezoeken. Vervolgens vertrekken we naar het zuiden, waar we de grens oversteken naar Ecuador. Onderweg naar Quito brengen we een bezoek aan Mitad del Mundo, het midden van de wereld. Hier stap je zo over van het noordelijk naar het zuidelijk halfrond. De komende en tevens laatste nacht van deze reis verblijven we in een eenvoudig hotel in Quito.

 • 19

  Quito

  image

  Het overland-avontuur door Colombia en Ecuador eindigt in Quito. De truck reist verder, indien je het overland-avontuur wilt verlengen door Peru. Neem dan contact op met een van onze kantoormedewerkers. 


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Op overland-avontuur in een internationale groep
 • Van de gebaande paden door Colombia en Ecuador
 • Verblijf in het kleurrijke Cartagena
 • Slaap midden in het Tayrona Nationaal Park
 • Ontdek de Caribische kust van Colombia
 • Avontuurlijke afwisseling van kamperen en accommodaties
 • Dagtocht met gids door Medellín
 • Met ervaren gids door de spectaculaire Cocoravallei
 • Verblijf op een boerderij in de koffieregio
 • Bezichtig de iconische kerk en brug van Ipiales
 • Ontdek het koloniale verleden in Mompós, Popayán of Santa Cruz de Lorica

Groepsrondreis met Dragoman door Colombia en Ecuador

Op overland-avontuur van Cartagena naar Quito

Dragoman: Cartagena – Quito
19 dagen vanaf € 1.160
Avontuur-Plus
Naar boven