< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Costa Rica duurzaam

Een reis gericht op natuur en duurzaamheid

Waarom deze reis?

 • Leer waarom Costa Rica één van de duurzaamste landen ter wereld is
 • CO2 compensatie van de vluchten inclusief in de reissom
 • Leer van de lokale gebruiken en gewoontes van de Bri Bri Indianen
 • Afwisselende reis langs hoogtepunten en de verborgen plaatsen van Costa Rica
 • Bezoek aan het Jaguar Rescue Centre (incl. entree)

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Costa Rica

Route 16 daagse groepsrondreis Costa Rica duurzaam

Tijdens deze duurzame en unieke rondreis door groen Costa Rica gaan we naast het bezoeken van hoogtepunten als Monteverde, de Arenal vulkaan en Corcovado Nationaal Park, dieper in op hoe we de natuur, lokale bevolking en dieren kunnen ondersteunen. We bezoeken verschillende indrukwekkende projecten en slapen in accommodaties die een duurzaam beleid naleven. Tijdens deze rondreis leer je waarom Costa Rica één van de duurzaamste landen is en draag je zelf ook een steentje bij aan het behoud van dit prachtige land.

Groen, groener, groenst

Dat Costa Rica groen is, zul je na deze rondreis zeker kunnen beamen. In Monteverde loop je met je hoofd in de wolken over hangbruggen door de jungle. Bij de Arenal vulkaan wandel je over de vulkaanflanken, in Corcovado Nationaal Park kom je oog in oog te staan met brulapen en misschien zelfs een Tapir. Naast de groene natuur, proberen vele organisaties in het land door middel van duurzame projecten te zorgen voor een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Door tijdens deze rondreis langs deze projecten te gaan, zien en leren we zoveel meer over Costa Rica. Daarnaast draag je door deze rondreis zelf ook bij aan deze positieve impact. Hoe duurzamer we op reis gaan, hoe langer, zowel wij als de lokale bevolking, van het prachtige groene Costa Rica kunnen genieten.

Duurzaam Costa Rica en Puur Sawadee

Tijdens deze rondreis bezoeken we verschillende projecten met een "Puur Sawadee" label om de bevolking, dieren en natuur te ondersteunen. We ondersteunen de bevolking door een bezoek te brengen aan de Bribri Indianen. Op een interactieve manier leren we hier over de eeuwenoude tradities van de Bribri's. Gewonde wilde dieren worden verzorgd in het Jaguar Rescue Centre, waar we een rondleiding krijgen en kennis maken met de vrijwilligers en dieren. In het Tirimbana Rainforest Centre leggen de medewerkers ons van alles uit over natuurbehoud in Costa Rica, het wetenschappelijke onderzoek dat ze uitvoeren en hoe duurzaam toerisme ervoor zorgt dat de overweldigende natuur van Costa Rica blijft bestaan. Ook in Monteverde, Platanillo en Corcovado bezoeken we Puur Sawadee projecten.

Kleinschalige accommodaties

Ook overnachtingen kunnen bijdragen aan een positieve impact op natuur, lokale economie, cultuur en/of bescherming van de bestemming. We verblijven voornamelijk in sfeervolle accommodaties die een duurzaamheidsbeleid naleven. We verblijven bijvoorbeeld in verschillende eco-lodges midden in de natuur en slapen bij de gemeenschap van de Bribri Indianen. Veel accommodaties waar we verblijven tijdens deze rondreis hebben een CST (nationale certificatie voor duurzaam toerisme) certificatie. De accommodaties zijn vaak kleinschalig, liggen vaak in prachtige afgelegen gebieden en worden voornamelijk gerund door de lokale bevolking. Verblijven op deze manier zorgt ervoor dat we nog beter kennis maken met de natuur en de lokale bevolking.

Compensatie CO2

Tijdens deze rondreis wordt de CO2 uitstoot van de vluchten gecompenseerd, om een zo klein mogelijke voetafdruk achter te laten. Tijdens de vluchten maken we gebruik van een Greenseat. Wij betalen hiervoor een extra bedrag bovenop de vlucht. Dit bedrag is afhankelijk van hoe ver je vliegt en wordt geïnvesteerd in duurzame energieprojecten.

Groepsrondreis Costa Rica duurzaam

Niet boekbaar

Naar boven