< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Cuba Fietsreis

Ontdek bijzonder Cuba op de mountainbike

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar.
Bekijk andere reizen in Costa Rica, Colombia & Nicaragua
Of laat je adviseren door onze reisexperts

Route daagse groepsrondreis Cuba Fietsreis

Beleef al fietsend de bijzondere sfeer van Cuba en geniet van de afwisseling in natuur tijdens deze sportieve fietsreis. Je fietst langs tabaksvelden, moerasgebied, jungle en platteland. De muziek, stranden, oldtimers, de opvallende architectuur en de boeiende geschiedenis maken Cuba ook een perfecte culturele bestemming met warme gastvrijheid en een heerlijke, levendige atmosfeer. Behalve een bezoek aan de koloniale steden Havana, Trinidad en Santiago de Cuba, maak je tijdens deze reis ook een catamaran excursie waarbij je luncht op een koraaleiland!

Je reist naar Cuba in een internationaal gezelschap en de reis wordt begeleid door een lokale Engelstalige reisbegeleider. Het voordeel van lokale gidsen is dat ze de taal van het land spreken en veel kunnen vertellen over de cultuur en tradities. Tijdens deze reis fiets je over rustige wegen, gemiddeld 70 km per dag. De wegen bestaan voor 90% uit asfalt en 10% uit zandwegen. Houd er rekening mee dat de wegen niet dezelfde kwaliteit hebben als bij ons in Nederland en dat er bijvoorbeeld veel gaten in de weg kunnen zitten. De route is vaak glooiend, af en toe heuvelachtig. Een goede conditie in combinatie met doorzettingsvermogen is voor enkele trajecten noodzakelijk. Verblijf in goede toeristenhotels variërend van zeer comforabele hotels tot middenklasse hotels die vaak centraal gelegen liggen. In totaal hebben 10 van de 14 hotels een zwembad.De transfer van en naar de luchthaven regel je in principe zelf. Heb je dezelfde vluchttijden als de internationale groep, dan kun je gebruik maken van de groepstransfer. Overig vervoer hangt af van de activiteiten die je gaat ondernemen. Tijdens alle fietsdagen is er beschikking over begeleidend transport die o.a. zorgt voor het vervoer van alle bagage, het aanvullen van je watervoorraad en het aanbieden van fruit onderweg. Cubaanse sferen De kleurrijke oldtimers, de oude koloniale gebouwen en het bezoek aan het indrukwekkende Plaza de la Revolution in Havana zorgen ervoor dat je direct in Cubaanse sferen bent. We vervolgen onze weg fietsend door de rustieke Matanzas provincie richting de wereldberoemde Varkensbaai. We doorkruisen het grootste moerasgebied van Cuba; de Zapata Península en fietsen in oostelijke richting naar het sfeervolle Cienfuegos dat prachtige gelegen ligt aan een tropische baai. Salsa en moijto's Na een pittige maar prachtige route langs de Caribische kustlijn komen we aan in Trinidad, de architectonische schatkamer van Cuba. 's Avonds klinkt het ritme van de salsa op de gezellige pleinen of vanuit 'Casa de la Trova' waar de moijto's rijkelijk vloeien. Vanuit Trinidad is het mogelijk om een prachtige catamaran tocht te maken naar één van de idyllische eilandjes voor de kust waar je kunt snorkelen. Bakermat van de revolutie Via de Granma provincie fietsen we langs suiker- en rijstplantages naar het Sierra Maestra gebergte. Een uniek gebied waar nog weinig toeristen komen en waar de etappes uitdagender zijn met prachtige uitzichten als beloning. In Santiago de Cuba bezoek je de Moncada kazerne waar de eerste aanvalsschoten van de revolutie onder leiding van Fidel Castro vielen. Via Camagüey reizen we langzaam weer terug naar de hoofdstad waar we nog een bezoek brengen aan de sfeervolle pleinen van 'Old Havana' en een laatste cocktail drinken op één van de gezellige terrasjes.

Groepsrondreis Cuba Fietsreis

Niet boekbaar

image
Deze reis is nog niet boekbaar.
Laat een reisexpert je adviseren over de mogelijkheden.
Naar boven