< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Puerto Plata - transfer naar Cabarete

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst in Puerto Plata rijden we in een uur naar ons hotel met zwembad, dat gelegen is aan het strand in het plaatsje Cabarete.

 • 2

  Cabarete / vrije dag

  image

  De eerste dagen van deze reis brengen we door aan een wit palmenstrand en een kristalheldere zee in het Caribische plaatsje Cabarete. Natuurlijk kun je hier heerlijk ontspannen, maar Cabarete staat vooral bekend om de vele watersportmogelijkheden. Vooral wind- en kitesurfen zijn hier erg populair. Probeer zelf de wind en de golven te bedwingen tijdens een surfles of geniet van het kijken naar de surfkunsten van de anderen.

 • 3

  Cabarete / vrije dag

  image

  Naast sportieve activiteiten in het water, kun je ook per mountainbike, te voet of te paard het groene heuvelachtige achterland van Cabarete verkennen. Hier ligt het Nationaal Park El Choco, een combinatie van jungle, lagunes en grotten. Na een dag inspanning kun je ter verfrissing een duik nemen in één van de ondergrondse lagunes. ´s Avonds zijn er diverse restaurantjes en barretjes waar je kunt genieten van de Caribische sfeer en kunt swingen op de ritmes van de merengue en de bachata!

 • 4

  naar Santiago via de Damajagua Watervallen

  image

  We verlaten Cabarete voor een bezoek aan de Damajagua watervallen. In totaal telt de Damajagua rivier 27 watervallen. Sommige zijn slechts een gordijn van water; van andere kun je afglijden tot in de volgende verfrissende poel. Door de jungle wandelen we langs de eerste zeven watervallen omhoog en na deze inspanning is het heerlijk afkoelen in één van de watervallen.

  image

  Hierna rijden we in anderhalf uur door naar de stad Santiago, de tweede stad van de Dominicaanse Republiek, gelegen in de Cibao vallei. Hier vestigden zich in de 16de eeuw de Spaanse boeren om tabak te verbouwen, wat vandaag de dag nog steeds wordt gedaan. Uit deze streek komen dan ook de beroemde Dominicaanse sigaren vandaan. We overnachten in een hotel buiten de stad met een mooi uitzicht op de vallei.

 • 5

  naar Jarabacoa / bezoek aan sigarenfabriek

  image

  Sigaren en rum zijn een onlosmakelijk onderdeel van de Dominicaanse cultuur. In de sigarenfabriek die wij vandaag bezoeken zie je hoe de sigaren met de hand gerold worden en in de rumfabriek wordt het proces uitgelegd van suikerriet tot een glas Dominicaanse rum. Een mooi vooruitzicht op een avondje Dominicaans genieten: een handgerolde sigaar in combinatie met een glas Dominicaanse rum en een potje domino! De komende avonden en nachten brengen we door net buiten het plaatsje Jarabacoa, gelegen op 500 m hoogte in de Cordillera Central aan de voet van de hoogste top van het Caribisch gebied, de Pico Duarte.

 • 6

  Jarabacoa / vrije dag

  image

  Jarabacoa ligt aan de rivier de Yague en in de bergen van de Cordillera Central. Vandaag kun je een mooie wandeling maken in deze groene en bergachtige omgeving. Over een hangbrug wandel je naar de 35 meter hoge indrukwekkende Jimenoa waterval.

 • 7

  naar Santo Domingo

  image

  Vanuit Jarabacoa rijden we in twee uur naar Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Santo Domingo is in 1496 als eerste stad in de nieuwe wereld gesticht door de Spanjaarden, vier jaar nadat Columbus voor het eerst voet aan wal zette. De oude koloniale stad is door UNESCO als beschermd erfgoed verklaard. We brengen een bezoek aan de oudste kathedraal, het oudste fort en het oudste kasteel van Amerika. In 1992, vijfhonderd jaar na de ontdekking van Amerika, is er in de vuurtoren van Santo Domingo een museum geopend ter nagedachtenis aan Columbus (inclusief). We slapen in een hotel in het koloniale centrum van de stad.

 • 8

  naar Los Botados / Chocolate Tour

  image

  We staan vandaag vroeg op om in anderhalf uur naar El Seibo te rijden. In El Seibo worden we ontvangen door de cacao producenten van CONACADO, de nationale confederatie van Dominicaanse cacao producenten. De cacao producenten leggen ons tijdens de Chocolate Tour het gehele proces van cacaoboon tot chocolade uit. We wandelen over de cacao plantages van deze kleinschalige fairtrade producenten en maken zelf chocolade.

  image

  In het kleine dorpje Los Botados op het Dominicaanse platteland, is een heerlijke lunch voor ons klaargemaakt. De dorpelingen komen je uitgelaten begroeten en maken je de komende dagen graag deelgenoot van hun dagelijks leven. We verblijven hier twee nachten in een eenvoudige groepsaccommodatie, een typisch Caribisch felgekleurd houten huis.

 • 9

  Los Botados / vrije dag

  image

  Felgekleurde houten huisjes in een heuvelachtig groen landschap met hier en daar een palmboom. Een groep uitgelaten dames met de krulspelden nog in hun haar, houdt elkaar op de hoogte van de laatste roddels en een groepje heren speelt domino. Het échte lokale Dominicaanse leven in Los Botados, waar je vandaag kunt genieten.

  image

  De omringende heuvels nodigen uit tot een mooie wandeling, dus trek je wandelschoenen aan en ga de natuur in. We kunnen ook een honkbalwedstrijd met de dorpelingen organiseren. Honkbal is tenslotte de nationale sport van de Dominicaanse Republiek en ontzettend leuk om te spelen.

 • 10

  naar Caño Hondo

  image

  Vanuit Los Botados rijden we in anderhalf uur naar Caño Hondo, gelegen aan de baai van Samaná. De belangrijkste rivier, de Rio Yuna, mondt uit in de Samana Baai dat zuidelijk ligt van het schiereiland Samana. De geschiedenis verteld dat ten tijde van de ontdekking van Hispaniola door Columbus, Samana bevolkt werd door de zogenaamde Ciguayos indianen die een onderdeel vormden van het Magua gebied. In 1492 was de Baai van Samana het eerste gebied waar de oorspronkelijke bewoners, de tainos, in gevecht raakten met de Spanjaarden, waarna de baai lange tijd gerefereerd werd aan de Golfo de las Flechas (de baai van de pijlen).

 • 11

  Caño Hondo / bezoek aan Nationaal Park Los Haitises

  image

  Onze lodge ligt aan de rand van het Nationaal Park Los Haitises, dat op de UNESCO World Heritage lijst staat. Het park bestaat uit mangrove, subtropisch woud en kleine rots eilandjes voor de kust. In het park kun je op de muren van kalkstenen grotten verschillende tekeningen vinden afkomstig van de Taino Indianen, de oorspronkelijke bevolking van de Dominicaanse Republiek. In het park kun je prachtig wandelen en genieten van de bijzonder natuur. Bewonder bijvoorbeeld de prachtige Stalagmieten en Stalactieten.

 • 12

  naar Las Terrenas

  image

  We nemen de boot vanaf Sabana de la Mar naar het schiereiland Samaná, waar we de laatste dagen van deze reis doorbrengen. We verblijven in een hotel met zwembad op loopafstand van het strand in het dorpje Las Terrenas.

 • 13

  Las Terrenas / vrije dag

  image

  Deze laatste dagen kun je heerlijk ontspannen aan één van de witte zandstranden en in het heldere zeewater.

 • 14

  Las Terrenas / vrije dag

  image

  Het dorpje Las Terrenas is een gezellige mix van internationale en lokale restaurantjes, barretjes en souvenirswinkeltjes. Een heerlijke plek om alle indrukken van deze reis nog eens op je in te laten werken en te genieten van de Caribische sfeer.

 • 15

  vlucht van Puerto Plata naar Amsterdam

  image

  Vanuit Las Terrenas rijden we in drieënhalf uur naar Puerto Plata, vanwaar we met een rechtstreekse vlucht terugvliegen naar Amsterdam, waar je de volgende dag aan zult komen. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 16

  Aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 21 deelnemers
 • Een bijzondere en niet toeristische route door het binnenland van de Dominicaanse Republiek
 • Bezoek aan sigarenfabriek, waar de sigaren met de hand gerold worden
 • Ontspannen begin en einde van de reis aan een wit palmenstrand
 • Ga op zoek naar de oorsprong van chocolade tijdens de chocolate tour
 • Inclusief een waanzinnige wandeling door de jungle naar de Damajagua Watervallen
 • Korte reisafstanden en maximale beleving
 • Verblijf in een Dominicaans dorpje op het platteland
 • Mogelijkheden om te paard, te voet of per mountainbike de omgeving te verkennen
 • Swing op de ritmes van de merengue en de bachata

Groepsrondreis Dominicaanse Republiek

Niet boekbaar

Naar boven