< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Ecuador - Andes Wandelreis

Wandelen door het Andesgebergte

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Ecuador

Route daagse groepsrondreis Ecuador - Andes Wandelreis

Geen betere manier om de Andes te verkennen dan te voet! Tijdens deze actieve reis naar Ecuador voert een vierdaagse wandeltocht door het Andesgebergte je door ongerepte natuur en langs kleine Indianendorpjes met lemen huisjes. Daarnaast maak je kennis met het Amazonegebied, bezoek je Indianenmarkten en koloniale steden. Je sluit de reis ontspannen af aan het strand.

Paardrijden en mountainbiken De groene bergen rond Baños en het mysterieuze landschap van El Cajas lenen zich uitstekend voor wandelingen, of paardrijd- en mountainbiketochten. Een lange afdaling door het nevelwoud leidt naar de tropische laagvlakte van de kust. Op het eiland Isla de la Plata vind je bekende vogelsoorten zoals de Jan-van-gent, albatros en fregatvogel. Ecuador: wandeltocht door de Andes Je maakt een vierdaagse wandeltocht in het Andesgebergte van Ecuador. De tocht gaat door pure natuur en langs dorpjes met lemen huisjes. Je loopt zowel door nevelwoud als over de hoogvlakte waar de begroeiing alleen uit verschillende typen mos bestaat. In de verte lokken de met sneeuw bedekte bergtoppen en daaronder ligt een lappendeken van bewerkte stukjes grond. Steden en jungle van Ecuador In het hoogland wonen verschillende Indianengroepen, elk met hun eigen kleurige klederdracht. In Otavalo vind je prachtige Indianenmarkten en vlakbij dit dorp logeren we bij de lokale bevolking; een unieke gelegenheid om met deze mensen in contact te komen en een kijkje in hun dagelijkse leven te nemen. Je maakt daarnaast kennis met een ander, meer Europees Ecuador, bezaaid met koloniale gebouwen en gezellige pleinen. Op weg naar het Amazonegebied voel je de temperatuur stijgen en zie je de natuur snel groener worden. Per kano trekken we dieper de Amazone in. Overnachting bij de Indianen families In de omgeving van Otavalo hebben verschillende kleine Indiaanse boerengemeenschappen een uniek project opgezet. Een aantal families heeft naast hun eigen huis een klein huisje gebouwd dat bestaat uit een tweepersoonskamer en een badkamer. Iedereen verblijft een nacht bij een “eigen” gastgezin waar ’s ochtends en ’s avonds door je gastvrouw een typisch Ecuadoriaanse maaltijd wordt gemaakt. Dit is een unieke kans om met de lokale bevolking in contact te komen en meer te weten te komen over hun dagelijks leven. Meer info:
www.runatupari.com

Groepsrondreis Ecuador - Andes Wandelreis

Niet boekbaar

Naar boven
 

Waar kan ik naar toe?
Gele, veilige reisbestemmingen

Wil jij graag een reis maken naar een veilige regio en verzekerd zijn van flexibele boekings-en annuleringsvoorwaarden

Bekijk onze reizen naar bestemmingen die door het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MinBuZa) zijn aangemerkt als geel gebied. Daarmee zijn ze dus veilig bereisbaar.