< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Galápagoseilanden

10-daagse reis

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Ecuador

Route daagse groepsrondreis Galápagoseilanden

Een vakantie op de Galápagoseilanden voert je langs de ultieme natuurlijke dierentuin, waar zonder angst voor de mens allerlei bijzondere dieren en vogelsoorten leven. Reuzenschildpadden, blauwvoet Jan-van-genten en Galápagospinguïns gaan er hun eigen gang, zonder zich ook maar iets aan te trekken van de mensen die vlakbij naar hen staan te kijken. Jonge zeeleeuwen spelen in het water met zwemmers en de tientallen zeeleguanen die op de zwarte rotsen liggen te zonnen, doen niets anders dan terugstaren.

Dit is een zeer bijzondere vakantie naar de Galágapos eilanden voor natuurliefhebbers! Je maakt korte wandelingen over de eilanden, er zijn mogelijkheden om te snorkelen en heerlijk te ontspannen op het dek van het schip. Op de Galápagoseilanden zijn de gidsen zeer professioneel. Ze hebben een speciale opleiding gevolgd en beschikken over zeer veel kennis over de aanwezige flora en fauna. Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels.Je overnacht op de Darwin, een niet al te groot, maar knus motorjacht, met een comfortabele eetzaal, een lounge, een bar en een heerlijk zonnedek. Het is in 1995 gebouwd en in 2003 gerenoveerd. Ze biedt een uitstekende kwaliteit - prijs verhouding. Er zijn in totaal 8 hutten met stapelbedden, voor in totaal 16 passagiers. Je vliegt van Quito naar de Galápagoseilanden en vaart van eiland naar eiland. Omdat er voornamelijk ’s nachts gevaren wordt, heb je veel tijd om de verschillende eilanden te bezoeken. Unieke natuur van de Galápagoseilanden De Galápagoseilanden zijn de toppen van reusachtige hoge vulkanen die van de oceaanbodem oprijzen. Dit vulkaanlandschap heeft zich door zijn geïsoleerde ligging volledig endemisch kunnen ontwikkelen. Je treft er planten- en diersoorten aan die nergens anders ter wereld voorkomen. De archipel dankt zijn bekendheid aan de Engelse natuuronderzoeker Charles Darwin, die de unieke flora en fauna tot de hoeksteen van zijn evolutietheorie door natuurlijke selectie maakte. Vogels en reptielen Tot de opvallendste vogelsbehoren de Jan-van-gent met zijn felblauwe poten en de grote indrukwekkende fregatvogel, maar de Galápagoseilanden zijn ook een paradijs voor reptielen. Er liggen enorme aantallen zeeleguanen op de rotsen en kliffen te zonnen. Het beroemdste reptiel is de reuzenschildpad, die zeer zeldzaam is en wel 250 kg zwaar en 150 jaar oud kan worden. Bescherming van deze prachtige dieren is één van de taken van het Charles Darwin Research Station, waar je ook een bezoek aan brengt. Zij hebben een succesvol fokprogramma opgezet, inclusief het terugplaatsen van schildpadden. Zeeleeuwen en vissen Zeeleeuwen zijn altijd zeer populair bij bezoekers. Ze zwemmen mee met snorkelaars en je moet er niet van opkijken als een jonge zeeleeuw je uitdaagt door van heel dichtbij in je duikbril te staren en dan opeens wegschiet. Dolfijnen zul je vaak in de boeggolf van de boot zien zwemmen. Snorkelaars zwemmen temidden van scholen kleurrijke tropische vissen, een sprookjesachtige ervaring! Bescherming van de Galapagos eilanden Indien je bij ons deze reis boekt gaat er een bedrag van 15 Euro naar Galapagos Conservancy. Deze stichting houdt zich bezig met de bescherming van de Galapagos eilanden door onderzoek en voorlichting. Galapagos Conservancy.

Groepsrondreis Galápagoseilanden

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven