< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Quito

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.
  Aangezien Quito op een hoogte van 2850 meter ligt, in een dal van het machtige Andesgebergte, is het even wennen aan de ijle lucht. Deze eerste dag kun je het daarom beter rustig aan doen.

  Op het vliegveld word je opgewacht en naar het hotel gebracht. Hier zal je de verdere informatie ontvangen . Je ontmoet in het hotel ook de andere (internationale) reizigers.

  Op dag twee is er aan het eind van de dag een uitgebreide briefing betreffende het verblijf op de Queen Beatriz, de pick up naar het vliegveld, de vlucht naar de Galapagos en de voucher(s) voor de Queen Beatriz.

   

  NB. Op deze reis is géén Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig. Alle transfers worden begeleid door een lokale Engelssprekende host. Vanaf het moment dat je aan boord stapt van de Queen Beatriz wordt de reis begeleid door een ervaren, lokale Engelssprekende gids.


  Let op: Op de Galápagos varen we met de Queen Beatriz, een luxe catamaran van ongeveer 30 meter lang. De Queen Beatriz is geschikt voor reizigers die meer comfort op prijs stellen. De catamaran heeft ruime hutten met eigen sanitaire voorzieningen en airconditioning. Het interieur is luxe. Er zijn 3 standaardhutten, 4 deluxe hutten en 1 suite.


  Aangezien de Galápagos erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag.


  Wij proberen de standaard hut te reserveren. Indien dit niet mogelijk is of wanneer de boot volgeboekt is, nemen we contact met je op. De deluxe hutten hebben een privé balkon en de suites hebben een zitje in de hut. Er zijn veel open ruimtes aanwezig, waaronder een zonnedek met comfortabele zonnestoelen en een jacuzzi.


  Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels. • 2

  vrij verblijf Quito

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Quito. Je kunt een bezoek brengen aan het oude stadsgedeelte met haar vele koloniale kerken, kloosters, huizen en pleinen. Vanaf de Cerro Panecillo heb je een mooi uitzicht over de stad en de omringende besneeuwde vulkanen en bergtoppen. In het moderne stadsdeel zijn knusse restaurantjes en salsotecas, sfeervolle danstentjes.

  image

  Onze lokale vertegenwoordiger weet alles over de verschillende excursies in de omgeving van Quito. In Mitad del Mundo, Het Midden van de Wereld, kun je over de evenaar zo van het zuidelijk naar het noordelijk halfrond overstappen. Vanaf de evenaar is het twee uur rijden naar het stadje Otavalo, dat een kleurrijke markt heeft, met souvenirs, handgeweven wandkleden, wollen truien, sieraden, hangmatten, vilten hoeden en poncho's. De vrouwen zijn te herkennen aan hun witte, geborduurde blouses, blauw-witte hoofddoeken en goudkleurige kralenkettingen. De mannen aan hun gevlochten lange haar, hun poncho's, halflange witte broeken, vilthoed en sandalen.

  image

  Galápagosinformatie

  De Galápagos-archipel wordt 's werelds grootste planten- en dierentuin genoemd. Door de vulkanische oorsprong en zeer geïsoleerde ligging komen er vele bijzondere diersoorten voor die nergens anders op aarde voorkomen. Gedurende acht dagen bezoek je de Archipiélago de Colón, zoals de Galápagos eilanden sinds 1892 officieel heten. De eilanden danken hun naam aan hun meest indrukwekkende bewoner, de reuzenschildpad. Galapago is het oud-Spaanse woord voor schildpad. Charles Darwin kwam naar de Galápagos in september 1835 met het onderzoeksschip Beagle en bracht er ongeveer 5 weken door met het bestuderen van de geologie en biologie van vier van de eilanden. Mede door dit bezoek aan de eilandengroep, ontwikkelde Darwin zijn evolutietheorie. De naar hem genoemde Darwinvinken zijn een bekend voorbeeld van de evolutietheorie. Door het ontbreken van natuurlijke vijanden, zoals roofdier en mens, hebben de dieren van de archipel hun schuwheid verloren. Dit geeft je de gelegenheid oog in oog te staan met pinguïns en zeldzame vogels zoals de blauwvoet jan-van-gent, de fregatvogel, de albatros of de roze flamingo. Je kunt zwemmen tussen zeeleeuwen, schildpadden of roggen.


  De Galápagosarchipel heeft een grondoppervlak van 8000 km2 verspreid over ca. 16 eilanden. Sommige eilanden zijn als gevolg van vulkanische activiteit ongeveer 5 miljoen jaar geleden ontstaan, andere zijn wat jonger. Diverse vulkanen zijn nog altijd actief en komen van tijd tot tijd tot uitbarsting. De lagere eilanden, waar het landschap gedomineerd wordt door stekelige vijg cactussen, zijn zeer droog en onvruchtbaar. Op de grotere, hogere eilanden vind je meer vruchtbare hellingen met dichte, groene vegetatie. De eilanden hebben zich door hun geïsoleerde ligging volledig endemisch kunnen ontwikkelen.

 • 3

  vlucht Quito – Galápagos – bezoek hooglanden Santa Cruz

  image

  Aangezien de Galápagos eilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoriaanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Quito naar Baltra en schepen in op onze boot; de Queen Beatriz in Puerto Ayora. Bij aankomst op de luchthaven van Baltra dien je $100 dollar per persoon te betalen (cash) voor het bezoek aan de Galápagos eilanden. Puerta Ayora is de hoofdstad van het eiland Santa Cruz en de belangrijkste stad van de archipel. Het eiland heeft een grote verscheidenheid aan landschappen en klimaten.

  image

  Het noorden is droog en warm, het hoog gelegen centrale deel is vochtig en koel en aan de zuidkust heeft het klimaat weer een droog karakter.

  image

  In de middag breng je een bezoek aan de hooglanden van Santa Cruz. Een totaal andere omgeving dan de omgeving van Puerto Ayora. Via de agriculturele regio komen we aan bij mistige bossen. Hier is het weelderig en vochtig. Santa Cruz heeft meer endemische planten dan een van de andere eilanden. Er is een grote kans dat we hier de Galapagos reuzenschildpadden te zien krijgen in hun natuurlijke habitat.

 • 4

  North Seymour and Mosquera

  image

  Vandaag maken we een vroege ochtend excursie naar North Seymour. Via het pad op North Seymour doorkruis je het binnenland en verken je de rotsachtige kust. Onderweg kom je langs kolonies van blauwvoet jan van genten en fregatvogels. De prachtige fregatvogel, een grote zwarte vogel met een lange spanwijdte en een kromme snavel, is extreem snel. Fregatvogels staan bekend om de grote rode keelzak die ze in de paartijd opblazen tot een grote rode ballon. Hiermee verleiden ze de vrouwtjes.

  image

  Jan van Genten en fregatvogels hebben een interessante relatie. Ze delen hetzelfde broedgebied op North Seymour, de blauwvoet jan van genten maken het nest op de grond van de twijgen van de Palo Santos bomen en de fregatvogels maken hun nesten net boven hen in de struiken. Het is ook mogelijk om vandaag te snorkelen. 

  image

  Na de lunch bezoeken we het kleine eiland Mosquera. Op dit schilderachtige eiland vind je Sally Lightfood krabben (rode lava krabben) die op zoek zijn naar voedsel. Deze krabben met rode bovenkant en blauwe onderkant steken prachtig af tegen de zwarte lavarotsen van het eiland. De Sally Lightfood is zich altijd bewust van elke beweging om zich heen en kan zo snel en gemakkelijk ontsnappen aan zijn natuurlijke vijanden zoals reigers, murenen en de koraalklimmers. Deze snelle ontsnappingstechniek staat in schril contrast met de manier waarop de rode lava krabben rustig over de altijd aanwezige zeeleguanen lopen. Er is een grote kans dat je ook zeeleeuwen tegenkomt op dit kleine eiland. De kans bestaat dat ze je verwelkomen wanneer je aan komt varen met de dingy.

 • 5

  Black Turtle Cove en Cerro Dragón

  image

  Vroeg in de ochtend zullen we de Caleta Tortuga Negra (Black Turtle Cove) bezoeken. Caleta Tortuga Negra is een sterk vertakte inham van de zee die door mangroven wordt omzoomd. In het heldere water van de inhammen is een grote verscheidenheid aan zeedieren te zien. De voornaamste zijn de groene zeeschildpadden waaraan de locatie haar naam dankt. Deze dieren zoeken dit gebied op om te paren en meestal zie je hier wel een paar zeeschildpadden. Bij uitzondering wordt ook de onechte karetschildpad waargenomen. Andere dieren die de inhammen bevolken zijn: witpuntrifhaaien, gevlekte adelaarsroggen, gouden roggen, papegaaivissen en egelvissen. Tussen de luchtwortels van de mangroven staan lavareigers te vissen en ook pelikanen en fregatvogels zou je hier kunnen treffen. Vandaag is er ook de mogelijkheid om te snorkelen. Ter plaatse wordt bepaald wanneer en op welke locatie.

  image

  In de middag kun je een wandeling maken over de Cerro Dragón (Drakenheuvel). Dit is één van de beste plekken om landleguanen te zien. Op de route vanaf het strand zou je ook nog zeeleguanen, flamingo’s en Sally Lightfood krabben kunnen zien.

 • 6

  Sombrero Chino en Rabida Island

  image

  Sombrero Chino ‘Chinese hoed’ is een klein eiland dichtbij de zuidoostkust van Santiago. Het eiland heeft de vorm van een Chinese hoed. Het eiland is geologisch gezien erg fascinerend en er bevinden zich vele lavatunnels die naar de kust leiden. Rondom dit eiland zou je ook pinguïns kunnen tegenkomen. Als je geluk hebt, zou je ze al snorkelend kunnen waarnemen. Rabida, ook wel bekend als ‘Jervis’ eiland. Het eiland ligt zo’n 5 km ten zuiden van het eiland Santiago. Het is één van de meest opvallende van het archipel. De vulkanische activiteit heeft hier levendige, fantastische kleuren geproduceerd. Hier zijn de stranden van rood zand en rotsen vuurrood.

  image

  Op het strand zie je vaak zeeleeuwen. Achter het strand ligt een lagune, langs de oevers zijn regelmatig de grauwe franjepoot, de drieteenstrandloper, de Amerikaanse scholekster en andere waadvogels te zien. Soms zitten er ook flamingo’s.

 • 7

  Las Bachas en Punta Carrion

  image

  Vandaag maken we een vroege ochtend excursie naar Las Bachas. De witte zandstranden aan de noordkant van Santa Cruz Island is een plek waar je schildpadden en zeeleguanen kunt zien. Het zand is hier erg wit en zacht omdat het gemaakt is van afgebroken koraal. Bij de rotsen kun je perfect snorkelen en dit is ook een plek waar je de Sally Lightfood krabben zou kunnen zien. Een zoutwatermeer dichtbij het strand is de thuisbasis voor flamingo´s en andere vogels zoals de blauwe reiger. Na deze excursie verlaten sommige passagiers het schip en heb je een paar uur om te relaxen op de boot.

  image

  In de middag stoppen we als eerste bij Punta Carrion, dit is een ondiepe en beschermde kreek waar je goed kunt snorkelen en zwemmen. Hier heb je erg veel wildlife, bijvoorbeeld de blauwvoet jan van genten. Onder water zwem je, als je geluk hebt, langs roggen en witpuntrifhaaien.

 • 8

  Isabela en Las Tintoreras

  image

  Isabela is gevormd door 5 enorme vulkaankraters die allemaal nog als actief worden beschouwd. De zuidelijke kust met turquoise blauw water heeft de grootste oppervlakte van de stranden van de Galapagos. We bezoeken Las Tintoreras. Vanaf de loopbrug kijk je naar beneden in een smal kanaal naar een kolonie van zwemmende en slapende witpuntrifhaaien. Hier tussen zie je soms zelfs de spelende zeeleeuwen. Ook zie je hier blauwvoet jan van genten, pinguïns, zeeleguanen en schildpadden.

 • 9

  Floreana en Post Office Bay

  image

  Floreana is het eiland waar de eerste kolonisten van de Galapagos archipel woonden. De eerste kolonist van de Galápagos, de Ier Patrick Watkins, zou gestrand zijn op Floreana in 1807 en verkocht voedsel aan walvisvaarders die het eiland aandeden. Op Floreana zijn twee bezoekersplaatsen, deze liggen dicht bij elkaar op de noordkant van het eiland. Het zijn Punta Cormorant en Post Office Bay. Daarnaast liggen er rond Floreana aan aantal kleine eilandjes waar fantastisch kan worden gesnorkeld. Het strand op Punta Cormorant heeft door de olivijnkristallen in het zand een groenige glans. Een ander strand in de buurt heeft juist weer glinsterend wit zand. In één van de dichtbij gelegen lagunes broeden soms roze flamingo’s. Vanaf het strand van de 'Duivels kroon' kun je geweldig snorkelen. Het is tevens de beste plek om de zeeleeuwen en roze flamingo’s te spotten.

 • 10

  bezoek Charles Darwin Station en vlucht naar Quito

  image

  In de vroege ochtend breng je een bezoek aan het Charles Darwin onderzoekscentrum dat in 1964 door de Ecuadoriaanse overheid is opgericht. Er werken ongeveer 200 mensen, waaronder een groot aantal vrijwilligers die campagnes steunen voor het verwijderen van uitheemse diersoorten en het reguleren van de visindustrie. Ook worden er in dit onderzoekscentrum reuzenschildpadden gefokt, grootgebracht en vervolgens uitgezet in de natuur. Vanaf de luchthaven van Baltra vlieg je vandaag weer terug naar Quito.

 • 11

  Quito - Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 12

  Aankomst Amsterdam

 • NB. Vanaf half september t/m half november is het niet mogelijk om de Queen Beatriz te boeken. Het motorjacht ligt dan aan wal voor de tweejaarlijkse onderhoudsbeurt.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Zeer complete 8-daagse Galapagos tour op de luxe catamaran 'Queen Beatriz'
 • Tweepersoonshutten met eigen badkamer, maximaal 16 personen aan boord
 • Alle maaltijden aan boord inclusief in de reissom
 • Verblijf op een comfortabele luxe boot met een professionele Engelstalige natuurgids
 • Het reisgezelschap is internationaal en de voertaal is Engels
 • Ontspannen begin en eind van de reis vanwege vrije dagen in Quito
 • Bezoek aan veel eilanden met eigen flora en fauna doordat we alle nachten aan boord verblijven
 • Mogelijkheid om tussen de zeeleeuwen te snorkelen
 • Vluchten met KLM

Groepsrondreis Galapagoseilanden

Niet boekbaar

Naar boven