< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Quito

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

  Quito heeft een prachtig historisch centrum, dat terecht op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het is heerlijk ronddwalen tussen de vele koloniale kerken, kloosters, monumentale huizen en pleinen. Vanaf de heuvel El Panecillo heb je een mooi uitzicht over de stad en de omringende besneeuwde vulkanen en bergtoppen van het Andesgebergte.

  image

   Aangezien Quito op een hoogte van 2850 meter ligt, is het even wennen aan de ijle lucht. Vooral de eerste dagen kun je het beste rustig aan doen.
  Op het vliegveld word je opgehaald door een Engelssprekende gids en een chauffeur. In het hotel ontvang je meer informatie over de rest van de reis.

 • 2

  vlucht naar Lago Agrio / boottocht naar het Cuyabeno-reservaat

  image

  Vandaag begint het jungle-avontuur met een vlucht naar Lago Agrio. Daar word je opgehaald en vertrek je per bus naar de ingang van het Cuyabeno-reservaat. Na een lunchpakket en een korte briefing stappen we in de gemotoriseerde kano’s en varen zo’n 2 uur over een kronkelende rivier naar de jungle lodge. Bij elke bocht in dit prachtige regenwoud is het spannend wat je om de hoek aantreft! Tijdens deze vaartocht vang je wellicht al een eerste glimp op van apen, vogels of andere regenwouddieren! 


  image

  Als we aankomen bij de lodge word je naar je kamer gebracht en heb je even tijd om te ontspannen. Later die middag verlaat je met de groep de lodge, om een verfrissende duik te nemen in het meer Laguna Grande, en te genieten van een prachtige zonsondergang. Hierna keren we terug naar de lodge voor het diner.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 3

  Cuyabeno-reservaat

  image

  Na het ontbijt maken we een avontuurlijke wandeling van zo’n drie tot vier uur door het oerwoud (primair bos). De gids geeft uitleg over hoe dit complexe tropische ecosysteem werkt. Je komt meer te weten over de geneeskrachtige planten, de exotische vogels en spot mogelijk zelfs apen. Hierna keren we terug naar de lodge om te lunchen. In de middag vertrek je weer richting het meer voor een duik. Met een beetje geluk zie je roze rivierdolfijnen zwemmen of een anaconda zonnen in een boom. We keren terug naar de lodge voor het diner. In de avond peddelen we met de kano langs de oevers op zoek naar kaaimannen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 4

  Cuyabeno-reservaat

  image

  Na het ontbijt vertrekken we naar Puerto Bolivar, een nederzetting van de Siona indianen, de grootste etnische groep die in het reservaat leeft. Tijdens de twee uur durende kanotocht kun je de exotische fauna langs de Rio Cuyabeno bewonderen zoals vogels, apen, roze dolfijnen en waterschildpadden Bij de lokale indianen zal je meer te weten komen over hun gewoonten, tradities en dagelijks leven. Je helpt met de bereiding van cassave, een lokaal dagelijks gerecht gemaakt van maniok (yuca). Dit is een volledige dagexcursie met een lunch in de Siona-gemeenschap. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 5

  optionele vogelspotexcursie, vlucht naar Quito

  image

  Vroeg in de ochtend, voor het ontbijt, bestaat voor de liefhebbers de mogelijkheid van een vogelspotexcursie. Terug bij de lodge ontbijten we en keren vervolgens terug naar Lago Agrio, waar we het vliegtuig terug naar Quito nemen.

  In de aankomsthal van het vliegveld van Quito word je opgewacht door een Engelssprekende gids en een chauffeur. Zij brengen je naar het hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • Galápagosinformatie

  De Galápagosarchipel heeft een oppervlak van 8000 km2 verspreid over ca. 16 hoofdeilanden. Sommige eilanden zijn als gevolg van vulkanische activiteit ongeveer 5 miljoen jaar geleden ontstaan. Fernandina en Isabela (in het westen) zijn nóg jonger en komen van tijd tot tijd tot uitbarsting. De onaardse lavavelden en de lagere regionen zijn zeer droog en onvruchtbaar, en het landschap wordt gedomineerd door mangrove, heerlijk geurende palo santo-boompjes en vijgcactussen. Op de hoogste eilanden vind je weelderige nevelwouden met exotische scalesia bomen, kleurige zangvogels en reuzenschildpadden.

  Door hun geïsoleerde ligging leven op de Galapagoseilanden vele bijzondere dier- en plantsoorten die nergens anders op aarde voorkomen. Behalve dat deze soorten uniek zijn, is het bijzondere van Galapagos dat veel dieren helemaal niet schuw zijn voor mensen, en je tot een afstand van twee meter laten naderen (dichterbij is niet toegestaan). Dit geeft je de gelegenheid oog in oog te staan met opmerkelijke vogels, zoals de blauwpootgent, de fregatvogel, de albatros, de Galápagos aalscholver en zelfs pinguïns (op de evenaar!). Het is een unieke ervaring om over een parelwit strand te lopen, vlak langs kolonies zeeleeuwen die heerlijk liggen te zonnen na hun nachtelijke jacht. Vaak kun je zwemmen/snorkelen tussen speelse zeeleeuwen, zeeschildpadden, roggen en kleurige rifvissen.

  In Puerto Ayora op Santa Cruz ligt het Charles Darwin onderzoekscentrum dat in 1964 door de Ecuadoraanse overheid is opgericht. In het centrum leven verschillende soorten reuzenschildpadden. Je kunt ze ook zien in hun natuurlijke habitat in de groene hooglanden. Charles Darwin bezocht de Galápagoseilanden in september 1835 met het onderzoeksschip Beagle en bracht ongeveer 5 weken door met het bestuderen van de geologie en biologie van vier van de eilanden. Mede door dit bezoek ontwikkelde Darwin zijn evolutietheorie.

 • 6

  vlucht Quito – Galápagos – Bachas Beach

  image

  Aangezien de Galápagos eilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoraanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Quito naar het eilandje Baltra. Bij het inchecken in Quito dien je een Ingala Transit Control Card aan te schaffen (US$20 per persoon, contant). Om ervoor te zorgen dat er geen vreemde planten of dieren worden ingevoerd op de eilanden zal de bagage ook worden geïnspecteerd. Bij aankomst op de luchthaven van Baltra dien je entree te betalen voor het Galapagos Nationaal Park (US$100 per persoon, contant). Voor de aankomsthal zal de Engelssprekende natuurgids je opwachten. Als de groep compleet is, volgt een korte busrit naar de aanlegsteiger, van waar je met onze Zodiacs naar het cruisejacht wordt gebracht.

  image

  Na de lunch bezoeken we Bachas beach. Het fijne koraalzand van beide strandjes is wit en zacht, en een favoriete broedplaats voor zeeschildpadden. In de duinen ligt een kleine lagune waar soms flamingo's en andere kustvogels fourageren, zoals Amerikaanse steltkluten en regenwulpen. Op het achterste strandje liggen de wrakken van twee landingsvaartuigen, die na de Tweede Wereldoorlog door het Amerikaanse leger zijn achtergelaten. De Amerikanen hebben de vliegbasis van BALTRA aangelegd om het Panamakanaal te kunnen verdedigen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 7

  Isabela / Whitetip reef shark channel en Wetlands

  image

  Los Tintoreras zijn kleine rotseilandjes in de baai van Puerto Villamil nabij het grootste eiland, Isabela. Ze zijn vernoemd naar de witpuntrifhaaien die je vanaf de kant kunt zien rusten in een uniek getijdekanaal dat bij eb wordt afgesloten van de zee. Er loopt een paadje over de scherpe lavabrokken, die ooit vanaf Isabela in zee zijn gestroomd. Je komt ook langs een plek waar de grootste zeeleguanen van Galapagos vaak liggen op te warmen. Met wat geluk kun je ook roggen, Galapagos pinguïns en lavareigers spotten. 

  image

  In de middag bezoeken we het drasland bij Puerto Villamil. Er zijn veel lagunes, moerassen en mangroven, vooral bekend door hun trekvogelpopulatie waaronder de Amerikaanse flamingo. Je brengt ook een bezoek aan het Arnaldo Tupiza schildpadden fokcentrum. Hier worden de in het wild verzamelde eieren van reuzenschildpadden veilig uitgebroed, grootgebracht en uiteindelijk uitgezet in de natuur. Tot slot bezoeken we de ‘Muur van de tranen’ (´Muro de las Lagrimas´), die van lavabrokken is gebouwd door gevangenen in de tijd dat Isabela een strafkolonie was (1946-1959).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 8

  Moreno Point, Mangle Point en Tagus Cove

  image

  Moreno point is gelegen aan de westkust van het eiland Isabela tussen de vulkanen Sierra Negra en Cerro Azul. De route loopt over een zwarte pahoehoe-lavastroom (gestolde touwlava, in de vorm van een accordeon). De onderliggende tunnels storten in, en creëren lagunes en getijdepoelen die verschillende pioniersoorten aantrekken (zoals mangrove, drie soorten cacteën en vogels), die dit surrealistische landschap leefbaar maken.

  image

  ’s Middags varen we met onze Zodiacs langs de kustlijn en is er een grote kans dat je de Galapagos pinguïn, de unieke Galapagos aalscholver en andere zeevogels te zien krijgt. Vanaf de landingsplaats is het ongeveer 30 minuten lopen naar de kraterrand, waar vandaan je verschillende vulkanen en Darwin Lake goed kan zien. Dat kratermeer is nog zouter dan de oceaan. Let ook op de historische graffity-uitingen op de kliffen rondom de beschutte baai, die herinneren aan walvisvaarders, pelsjagers en boekaniers die hier vroeger vaak voor anker lagen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 9

  Espinoza Point en Vicente Roca Point

  image

  Fernandina is het jongste, meest westelijke en een van de exclusievere eilanden van de archipel. Espinoza Point is een lavatong op de noordoostpunt van het eiland, waar de grootste groepen zeeleguanen leven (die alleen op Galapagos voorkomen). Deze koudbloedige schepsels foerageren bij eb in de koude oceaan (!), en gebruiken de zwarte lavarotsen om daarna op te warmen. Ze leggen hun eieren in het hete zand. Een ander sprekend voorbeeld van evolutie dat je hier kunt vinden, is de Galapagos aalscholver. Doordat deze vogel op Fernandina niet meer hoefde op te vliegen voor natuurlijke vijanden (die zijn er namelijk niet), ontwikkelden zijn vleugels, staart en poten zich om beter te kunnen duiken en vissen. Bovendien is dit een goede plek om pinguïns vlak bij de evenaar te spotten!

  image

  Het grootste eiland Isabela heeft de vorm van een zeepaardje, en precies bij de snuit ligt Vicente Roca Point. Tijdens een Zodiac-tocht varen we langs de opengeblazen kraterrand van de vulkaan Ecuador. Op de indrukwekkende kliffen nestelen blauwpoot- en Nazcagenten, endemische zwaluwstaartmeeuwen, stormvogels en noddies. Het rustige water in de grot is een populaire verblijfplaats voor zeeschildpadden. Vicente Roca Point een uitstekende snorkelplek met bijzonder onderwaterleven dat met de voedselrijke wateren van de Cromwell Current uit de diepzee omhoog komt, zoals de maanvis en reuzenmanta’s die je met wat geluk kunt zien (naast de gebruikelijke zeeleeuwen, zeeschildpadden en pinguïns op de evenaar).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 10

  Espumilla Beach, Buccaneer Cove en Puerto Egas

  image

  Het strand Espumilla ligt aan de James Bay, aan de westelijke kust van het eiland Santiago. Het is een belangrijke plaats voor nestelende zeeschildpadden. Gedurende een van de laatste keren dat het 'El Niño' klimaatfenomeen optrad, is één van de twee lagunes verzandt, waardoor de behoorlijke grote flamingokolonie het gebied heeft verlaten. De belangrijkste attractie hier is het Palo Santo-bos. Rond de nabijgelegen Buccaneer’s cove kan je geweldig snorkelen.

  image

  Deze site ligt aan de voet van de tufkegel Pan de Azucar en aan de historische James Bay op Santiago. Deze historische plek is vernoemd naar Hector Egas, die zout uit een binnenlands gelegen kratermeer commercieel wilde exploiteren voor de visserij. Het project werd gestaakt omdat de prijs veel hoger was dan op het continent. Langs het bijzondere zwarte strand van Puerto Egas heeft de woeste branding spectaculaire bogen, grotten en getijdepoelen gepolijst (waaronder Darwin’s toilet). Aan het eind van het strand liggen de zogenaamde fur seal grottos, waar zeeberen koele, schaduwrijke plekjes opzoeken. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 11

  Rabida en de Chinese Hoed

  image

  Rabida is uniek vanwege de rode kleur van de rotsen en het zandstrand, waar een kolonie zeeleeuwen verblijft. Het vulkanisch materiaal op dit eiland is erg poreus en externe factoren zoals regen, zout water en zeewind veroorzaken oxidatie. Een korte wandeling leidt ons naar een lagune achter de strandwal. In de mangroven kun je zangvogels, zoals Darwin vinken, Galapagos duiven, gele zangers en spotvogels zien. Je kunt hier tevens goed snorkelen.

  image

  Dit kleine vulkaaneilandje (1 km2) ligt vlakbij de zuidoostelijke punt van Santiago en heeft de vorm van een Chinese hoed (als je vanuit het noorden kijkt). Doordat het nog niet zo heel lang geleden is gevormd, zijn de indrukwekkende lava-formaties veelal nog intact, en ben je precies op tijd om meer te leren over lavatunnels, en andere geologische bijzonderheden; terwijl je ook kunt zien hoe de eerste pioniersoorten het eilandje in bezit nemen! 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 12

  Charles Darwin Research Center en de hooglanden

  image

  Vanochtend breng je een bezoek aan het Charles Darwin onderzoekscentrum dat in 1964 door de Ecuadoraanse overheid is opgericht. Er werken ongeveer 200 mensen, waaronder een groot aantal vrijwilligers die campagnes steunen voor natuurbeheer, zoals het uitbannen van uitheemse plant- en diersoorten en het reguleren van de visindustrie. Ook worden in dit onderzoekscentrum de in het wild verzamelde eieren van reuzenschildpadden en landleguanen veilig uitgebroed, grootgebracht en uiteindelijk uitgezet in de natuur.

  image

  Per bus verkennen we de weelderige hooglanden van dit eiland, waar we Galápagos reuzenschildpadden in hun natuurlijke habitat kunnen bewonderen.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 13

  North Seymour en vlucht naar Guayaquil

  image

  Vroeg in de morgen bezoek je North Seymour. North Seymour is een stukje zeebodem dat boven de zeespiegel is uitgetild (dus geen vulkaan). Op dit vlakke, met keien bestrooide eilandje zijn belangrijke broedkolonies fregatvogels en blauwpootgenten, die in de open gebieden hun vermakelijke paringsdans opvoeren en hun kuikens grootbrengen. Let op waar je loopt, want de genten maken zich niet veel zorgen over waar ze nestelen. Zeeleeuwen liggen op het strandje, of rollen lekker in de sterke branding.

  image

  Na deze activiteit keer je terug naar de boot om te ontbijten en je klaar te maken om richting het vliegveld te gaan. Vanaf Baltra vlieg je vandaag terug naar Guayaquil. Je vliegt dezelfde dag door naar Amsterdam. 

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Een once-in-a-lifetime combinatiereis: Wildlife highlights van het Amazonewoud én de Galapagoseilanden!
 • Alle maaltijden, excursies en gidsen in de jungle en tijdens de cruise inclusief in de reissom!
 • In onaangetast regenwoud op zoek naar wilde dieren als apen, rivierdolfijnen en bijzondere vogelsoorten
 • Bezoek het laboratorium van de evolutie en kom oog in oog met unieke Galapagos reuzenschildpadden
 • Kom in contact met de lokale bevolking van het Cuyabeno-reservaat
 • Tijdens de Galapagos tour verblijf op een eersteklas motorjacht
 • Inclusief vier binnenlandse vluchten
 • Op de boot: tweepersoonshutten met eigen badkamer, maximaal 16 personen aan boord
 • Zeer complete Amazone tour in een comfortabele junglelodge in het Cuyabeno reservaat
 • Het reisgezelschap is internationaal en de voertaal is Engels
 • Mogelijkheid om tussen de zeeleeuwen te snorkelen
 • Vluchten met KLM

Groepsrondreis Amazone en Galapagos Pop Up

Niet boekbaar

Naar boven