< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Zeg hola tegen Yucatan

Mi casa es tu casa... Mijn huis is jouw huis. Dit was de eerste spreuk die ik 22 jaar geleden leerde tijdens mijn grote reis door Mexico. Het staat voor de gastvrijheid en vriendelijkheid van het Mexicaanse volk. Mexico is sinds die tijd mijn tweede vaderland geworden. Na eerder een aantal jaar in Afrika en Guatemala te hebben gewoond, ben ik nu al weer 20 jaar woonachtig in Mexico. Mexico is een land dat voor ieder wel iets te bieden heeft. De resten van de oude culturen ( Maya`s, Azteken, Olmeken en vele andere) die men kan bezoeken zijn veelal van een ongelofelijke schoonheid. Vaak is het niet te bevatten hoe men dit 1500 jaar geleden kon bouwen met de eenvoudige middelen die men toen ter beschikking had. De vele duizenden objecten die men in de archeologische zones en in musea kan zien, getuigen van een onwaarschijnlijke kennis die men hier toen al had. Deze culturen kunnen zonder meer wedijveren met de Romeinse, Griekse en Egyptische culturen op het oude continent en begonnen al aan hun gouden tijd toen wij bijna nog in berenvellen rondliepen. Buiten de voorkoloniale culturen zijn er natuurlijk de mooie koloniale steden die ontstonden toen de Spanjaarden hier in 1519 aankwamen. Steden als Mérida, San Cristóbal de las Casas, Oaxaca, Taxco, Morelia en Querétaro zijn van een ongekende schoonheid. Maar ook als het gaat om natuur is Mexico een topper. Het land wordt door biologen gezien als het vierde land ter wereld wat betreft het aantal plant- en diersoorten. De helft van alle cactussoorten op de wereld vindt men in Mexico. Vele gewassen die men nu over de hele wereld verbouwt, zoals tomaten, pepers, vanille, mais, avocado's, papaja's en cacao hebben hun oorsprong in Mexico. Het op één na langste en ook het meest noordelijke koraalrif ter wereld ligt voor de Mexicaanse kust. Mexico heeft 2,5 keer zoveel vogelsoorten als heel Europa en herbergt 12% van alle plantensoorten op de wereld. Mexico heeft bergen, woestijnen, tropisch regenwoud, moerassen en mangrove wouden. In het land wonen 56 inheemse bevolkingsgroepen met ieder hun eigen taal en cultuur. Neem daarbij het klimaat en de zeer uitgebreide Mexicaanse keuken, met Indiaanse, Spaanse, Aziatische en Noord-Europese invloeden dan kun je je voorstellen waarom Mexico mijn tweede vaderland is geworden. Mi casa es tu casa staat ook nu nog voor de gastvrijheid die Mexico te bieden heeft.

Groepsrondreis Mexico Hoogtepunten

Niet boekbaar

Naar boven
 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.