< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Heidi Reisbegeleidster Guatemala

Hola, mucho gusto, ik ben Heidi Kusters. In 2003 ging ik Spaans studeren in Guatemala. Naast de vele Spaanse scholen, ontdekte ik dat Midden-Amerika veel meer te bieden had! De vriendelijke en bescheiden (Maya) mensen, de kleuren, de afwisseling, het betoverende meer van atitlan, de vulkanen en bergen, de jungle, de eenvoud van het leven en de honderd intens kleuren groen van Costa Rica.

Na een jaar met mijn backpack door Midden-Amerika was ik verkocht, het voelde hier als thuis. Antigua werd mijn basis en voor Sawadee mocht ik mijn passie delen met vele
reizigers. Ik heb vele reizen mogen begeleiden in Midden-Amerika, maar ook in
Oost-Afrika en Jordanië.

En ben gesetteld tussen de bergen en vulkanen van het vrolijk gekleurde koloniale stadje Antigua, Guatemala. De plek van de eeuwige lente.

Kleurrijk en veelzijdig

Het is alweer zes jaar geleden dat ik Spaans ging studeren in Guatemala. Naast de vele Spaanse scholen ontdekte ik dat het land veel meer te bieden had en erg afwisselend is. Antigua is het toeristische centrum, vanuit hier kun je eigenlijk alles in een dag bereiken. Het koloniale stadje is heerlijk om doorheen te slenteren, een boek te lezen in het park of te lunchen in het zonnetje op één van de binnenplaatsen van de vele restaurantjes. Met op de achtergrond de drie vulkanen waarvan de rokende vulkaan el Fuego, kun je vanaf het dakterras de mooiste zonsondergangen bewonderen. Guatemala is, vanwege de vele verscholen steden, bekend om de Maya cultuur. De bekendste zijn de tempels van Tikal, waarop je een geweldig uitzicht hebt over de jungle. Hier kun je apen, neusbeertjes en toekans vinden. Maar er zijn ook minder bekende Maya sites die zeker de moeite waard zijn. Zo zijn El Ceibal en Aguacate nog niet ontdekt door de massa's toeristen, doordat je er alleen over de rivier kunt komen. De Mayacultuur vind je ook terug in de mensen van nu. Als je de bergen rondom Nebaj, Todos Santos, Xela, Totonicapan, Chichicastenango et cetera intrekt, kijk je je ogen uit. Je waant je ineens in een gekleurde oase door de felgekleurde Huipiles (blouses) van de vrouwen. Het is al geweldig om door de natuur van de bergen te wandelen, maar de kleine dorpjes waar je doorheen komt, maken het helemaal compleet. Ze zijn ideaal om te stoppen bij één van de piepkleine tiendas (winkeltjes) en daar wat te drinken en het lokale leven gade te slaan.Het meer van Atitlán is een plaatje op zich, daar kan ik nooit genoeg van krijgen. Door de rust die het uitstraalt, kom jezelf automatisch tot rust. In de bergen het koele klimaat en in het laagland het tropische klimaat. Een stukje Caribische kust, waar de Garrifuna wonen, met een felblauwe zee. Aan de andere kant de Pacifische kust met zwart zand en een wilde zee, waar ik zo heerlijk kan wegdwalen in de hangmat op het geluid van de golven.En zo kan ik nog wel even door schrijven over al die mooie plekken die Guatemala te bieden heeft. Je zit binnen een paar uur steeds weer in een heel andere wereld. Sinds enkele jaren is dit dan ook mijn plek. De mensen, het klimaat, het relaxte leven en vooral de afwisselendheid, maken dit tot een heerlijke plek om te wonen.Voor Sawadee begeleid ik reizen in Midden-Amerika. Voor Stichting Los Niños help ik een handje mee om onderwijs te bieden voor de armsten. Verder geniet ik van mijn kleine dochtertje en help ik mijn vriend op zijn surf camp, EL Paredon. Mijn leven is net zo'n gevarieerd als dat Guatemala is!Wanneer kom jij Guatemala ontdekken?

Groepsrondreis Mexico

Niet boekbaar

Naar boven
 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.