< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Puur Peru

Toen ik naar Noord Peru vertrok wist ik nog niet wat ik ervan kon verwachten. Het was voor mij een nog onbekend deel van Peru dat ik niet eerder had bereisd. Dat het bijzonder en anders zou zijn dan in zuidelijk Peru had ik wel gehoopt, maar dat het zo puur zou zijn had ik niet verwacht! Deze regio wordt écht nog door weinig toeristen bezocht waardoor de steden een authentiek beeld geven van het Peruaanse leven en waardoor de natuur nog echt natuur is.

De trekking door het nevelwoud, zowel per muildier als lopend, was absoluut anders dan andere trektochten die ik tot nu toe heb gemaakt. De ongereptheid van het gebied was overweldigend. Trekken door een gebied waar zelfs de -weinige- lokale bewoners maar zelden komen: is dat niet wat je je altijd voorstelt van een avontuurlijke tocht door een oer- of nevelwoud? De paden zijn er werkelijk voor ons gemaakt en uitgehakt, we zijn riviertjes overgestoken waar nooit mensen doorheen waden en we hebben slingerapen bij graftombes gezien die alleen door biologen bestudeerd worden. Dit is niet alleen maar een zinnetje in de brochure, dit is echt geweldig!
Trekken door het nevelwoud betekent trekken door een gebied waar veel regen valt, soms heel veel regen. En bij veel regen hoort ook.........jawel veel modder. Vroeg ik me van te voren nog af of laarzen echt nodig waren, na een halve dag was het duidelijk - laarzen verplicht. Wanneer we op pad gingen moesten de regenlaarzen dus aan, 9 dagen lang. En ook de muildieren sopten kniediep door de modder. De aansporing die onze Peruaanse begeleiders voor de muildieren gebruiken zal me nog lang bijblijven (HOCHAAAAA!!!).

De accommodaties tijdens de trekking waren eenvoudig. Kleding werd vuil en vochtig. En toch kon dit de pret niet drukken. De beloning voor dit alles is namelijk de overweldigende natuur, de geweldige uitzichten en de belevenis op zich.

Naast het maken van de trektocht rijdt je door gebieden met rijstvelden die je aan Indonesië doen denken. De graftombes of vestingsteden van de Chachapoyas die we zullen bezoeken liggen vaak op hoge plekken. Niet alleen deze plekken maar ook de ritten door het Andesgebergte zijn soms adembenemend qua uitzicht maar soms ook vanwege de steile afgronden waar we langs rijden.

Is het altijd een droom van je geweest om een echt avontuurlijke reis te maken? Dan is dit de juiste keuze! Voor mij behoort deze reis tot één van de mooiste die ik tot nu toe heb gemaakt.

Groepsrondreis Peru Ruig en Ongerept

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
  • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen