< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Suriname

Expeditie door ongerept regenwoud

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Suriname

Route daagse groepsrondreis Suriname

Tijdens deze rondreis door Suriname maak je kennis met de verschillende kanten van het land. Fietsend langs oude plantages rijd je voorbij dorpjes met vertrouwd klinkende namen als Nieuw Amsterdam en Alkmaar. Aan de kust kun je met wat geluk reuzenzeeschildpadden hun eieren zien leggen. Tijdens een negendaagse jungle-expeditie door het Amazonewoud varen we in een typische korjaal over een smalle rivier diep het binnenland in. Je overnacht in traditionele Marrondorpen. Kortom, deze reis door Suriname is een waar avontuur!

Nederland in de tropen Paramaribo, de hoofstad van Suriname, is een gezellige stad midden in de tropen. In straten met namen als Herenstraat en Keizersstraat staan de schommelstoelen op de veranda's van de koloniale houten huizen. De Surinaamse bevolking is afkomstig uit verschillende werelddelen, wat onder andere tot uiting komt in het eten. Tijdens een driedaagse boottocht over de Surinamerivier bezoek je kleine dorpjes, en wandel je door de jungle en langs oude plantages. Fietsen langs oude plantages van Suriname Duik in de geschiedenis van Surinanme tijdens een tweedaagse fietstocht langs de achttiende-eeuwse plantages van het Commewijnedistrict. Deze dragen prachtige namen als 'Zorg en Hoop' en 'Den Nijd ten Spijt'. In het uitgestrekte natuurpark Brownsberg maak je gedurende twee dagen verschillende wandelingen langs watervallen en kreekjes. Het park is echt een paradijs voor vlinder- en vogelliefhebbers. Jungle-expeditie door het Amazonewoud van Suriname Van februari tot augustus komen de reuzenschildpadden op de stranden van Galibi hun eieren leggen. Het is een onvergetelijke ervaring om ze 's nachts het strand op te zien kruipen. Vanaf de kust vaar je met een typische korjaal, niet meer dan een dikke uitgeholde boomstam, over de smalle Tapanahonierivier tussen oprijzende muren van groen diep het Amazonewoud in. Er wordt regelmatig gestopt om een verfrissende duik in de rivier te nemen of om één van de dorpjes te bezoeken en wandelingen te maken. Onderweg zul je verschillende stroomversnellingen moeten trotseren. Je overnacht in traditionele Marron- en indianendorpen in hangmatten langs de rivier of op matjes in één van de hutten. Na deze negendaagse jungle-expeditie vlieg je weer terug naar Paramaribo.

Groepsrondreis Suriname

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
 • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen