< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Hotel King - Caracas

  Hotel King is een eenvoudig hotel midden in het levendige centrum van Caracas. Het hotel biedt airconditioning, een restaurant en WiFi.

 •  

  Hostal Vista Mar - Choroni

  Hostal Vista Mar is een eenvoudige accommodatie met een dak van bamboe en uitzicht op de zee. De kamers zijn voorzien van een ventilator of airconditioning. Het hotel heeft een terras met hangmatten en uitzicht op zee.

 •  

  Hotel Paternopoli - San Carlos

  Hotel Paternopoli is gelegen aan de rand van de stad San Carlos. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een eigen badkamer en internet. Het hotel biedt een café en een restaurant.

 •  

  Posada Luz Caraballo - Merida

  Posada Luz Caraballo ligt nabij het oude centrum van Merida. De eenvoudige schone kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met warm water. Het hotel biedt een zithoek, WiFi en een restaurant met traditionele gerechten.

 •  

  Posada Bella Vista - Los Nevados

  Posada Bella Vista is gevestigd in een koloniaal huis en ligt in de bergen in het dorp Los Nevados. De herberg biedt een prachtig panoramisch uitzicht op de bergen, warm water en een taverne.

 •  

  Posada San Rafael del Páramo - San Rafael de Mucuchies

  Posada San Rafael del Páramo is gelegen nabij de stenen kapel van Juan Felix Sanchez. De eenvoudige accommodatie beschikt over een taverne en is omringd door het groene bergachtige gebied.

 •  

  Posada mi Casita - Ciudad Bolívar

  Posada mi Casita is een kleinschalige accommodatie die bestaat uit huisjes en appartementen. De schone kamers zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met warm water. De accommodatie biedt een zwembad, barbecue, wasservice, een klein dierenpark, internet en een restaurant. 

 •  

  Orinoco Eco Lodge - Orinoco Delta

  De Orinoco Eco Lodge is gebouwd aan de rand van de Orinoco Delta. De accommodatie bestaat uit ‘palafitos’ (paalwoningen) gebouwd in Warao stijl met ieder uitzicht op de rivier. Rond negen uur 's avonds gaat de elektriciteit uit en worden de kaarsen en fakkels aangestoken. De lodge biedt een eetgelegenheid.

 •  

  Hotel El Saman - Caripe

  Hotel El Saman ligt in het centrum van Caripe. De rustige tuin van het hotel is versierd met planten en lokale kunst. De eenvoudige comfortabele schone kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en een ventilator. Er zijn fruit- en koffieplantages in de nabije omgeving.

 •  

  Posada El Embajador - Mochima

  Posada El Embajador ligt aan het begin van het dorp Mochima. De kamers zijn voorzien van airconditioning en kabel-tv. Er kan gebruik gemaakt worden van de zitjes in de posada en van het dakterras.

Accommodatie algemeen

We overnachten in eenvoudige, kleinschalige accommodaties waardoor het geld terecht komt bij de lokale bevolking. Het comfort van deze hotels ligt lager dan je gewend bent bij hotels in Europa. In de meeste accommodaties heb je een eigen douche en toilet op de kamer, maar het kan voorkomen dat er alleen koud water aanwezig is.

Tijdens de trek in de Andes slaap je twee nachten in een eenvoudige, maar sfeervolle herberg in Los Nevados. Een aantal kamers hebben gedeelde sanitaire voorzieningen. In de Llanos overnacht je eveneens in een eenvoudige accommodatie, die echter zeer kenmerkend is voor deze omgeving. Je verblijft in zogenaamde 'churuatas' (ronde hutjes met palmbladerendak), net zoals de cowboys van deze omgeving, de Llaneros. Elke churuata heeft zijn eigen douche en toilet. Soms deel je een churuata met meerdere personen. Tijdens de facultatieve trek naar Canaima slaap je op een bed in een eenvoudige accommodatie en één nacht in hangmatten midden in het regenwoud. Je deelt deze twee nachten de sanitaire voorzieningen. Tijdens de overnachting in de Orinoco Delta zijn de sanitaire voorzieningen ook gedeeld.

Eénpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar en niet mogelijk in Los Nevados (Andes Trek), Los Llanos, Cuidad Bolivar, Canaima N.P. (tijdens de Angel Falls excursies) en de Orinoca Delta.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

Eénpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar en niet mogelijk in Los Nevados (Andes Trek), Llanos, Cuidad Bolivar, Canaima N.P. (tijdens de Angel Falls excursies) en de Orinoca Delta.

 Vervoer ter plaatse

Voor het grootste deel van de reis heb je een eigen comfortabele bus of minibusjes tot de beschikking. Tijdens de Andes trek maak je gebruik van jeeps en in de Llanos maken we een excursie per truck. Tijdens de boottochten in de Llanos, en tijdens de facultatieve excursies in het Canaima Nationaal Park en de Orinoco Delta, maak je gebruik van eenvoudige open boten of kano’s. Alle transfers ter plekke zijn bij de reissom inbegrepen. Tijdens de optionele excursie vlieg je naar Canaima N.P. en de Angel Falls met met Transmandu, Montana of Conviasa.

Groepsrondreis Venezuela

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar Europa reizen
Rondreizen binnen Europa

Op dinsdag 3 november organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:00 een Webinar over onze Europa rondreizen. Wat kun je verwachten van de Webinar? 

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan  
 • Uitgelichte bestemmingen en nieuwe Europa reizen in ons aanbod
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen