< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Caracas

  image

  Vandaag kom je aan in Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Caracas ligt in een dal omgeven door bergen nabij de Caribische kust. Je kunt er de sporen van de koloniale geschiedenis goed terug zien. Op de luchthaven staan reisbegeleider en bus klaar om je naar je hotel te brengen, gelegen in een prettige buurt, vlakbij de winkelboulevard Sabana Grande. ’s Avonds kun je daar lekker eten en een terrasje pakken, net zoals de Caraqeños!

 • 2

  Caracas - Choroni bij Nationaal Park Henri Pittier

  image

  In de ochtend verkennen we Caracas, met zijn koloniale wijk, Plaza Bolivar en het geboortehuis van Simón Bolivar. We klimmen met onze bus over het 1200 meter steile en hoge kustgebergte en dalen dan af naar zee via het oudste nationale park van Venezuela Henri Pittier. We overnachten vlakbij het nationale park in het koloniale en Caribisch bruisende plaatsje Choroni. Dwaal door de nauwe straatjes en bewonder de pastelkleurige huizen. Een heerlijke uitvalsbasis!

 • 3

  Vrije dag Choroni, optioneel bezoek aan Chuao

  image

  Je kunt vandaag een optionele excursie maken naar het sfeervolle dorpje Chuao. Dit dorpje is alleen per boot te bereiken en na een tocht van circa 20 minuten meren we aan in de haven. Alleen de tocht over de Caribische Zee is al de moeite waard. De wandeling gaat langs een cacaoplantage. Na terugkomst is er nog tijd om een duik in zee te maken. Wie wil relaxen, kan naar het strand in Puerto Colombia.

 • 4

  Bezoek Nationaal Park Henri Pittier; naar San Carlos

  image

  Het Nationaal Park Henri Pittier is het oudste nationale park van Venezuela en werd opgericht in 1937. Dit park is vooral beroemd om de verschillende soorten vogels. Henri Pittier kent een enorm gevarieerde natuur, toch wordt het park weinig bezocht. Het strekt zich uit van de Caribische kust tot de Andes, met hoogteverschillen van 2000 meter. Tropische bossen, nevel- en regenwoud, mangroven, moerassen en strand, Henri Pittier N.P. heeft het allemaal. Tijdens een facultatieve wandeling kun je genieten van al het moois wat het Henri Pittier N.P. te bieden heeft. Gedurende 4 uur leert de lokale gids je alles over de bijzondere flora en fauna.

  In de middag rijden we naar San Carlos, waar we overnachten in een comfortabel hotel.

 • 5

  Naar Mérida

  image

  We vertrekken in de ochtend en komen eind van de middag aan in Mérida. 

  Mérida is een levendige universiteitsstad, met mooie tuinen en musea. Op een ligging van 1700 meter in de Andes ben je hier omgeven door immense bergen, inclusief de hoogste en besneeuwde top van Venezuela: de Pico Bolívar (5007 m).

 • 6

  Andes trek, Los Nevados

  image

  De Andes en Zuid-Amerika, ze horen bij elkaar. Tussen de onherbergzame, witte toppen van het gebergte speelt een groot deel van het leven op dit continent zich af. In de bossen en valleien leven talloze dieren. Op de meest onverwachte plekken stuit je op dorpjes en afgelegen boerderijen. Onze driedaagse trektocht brengt ons diep in de Andes.

  Per jeep rijden we langs een spectaculaire route in vier uur omhoog. Daarna is het ongeveer een uur wandelen naar Los Nevados, op een hoogte van 2750 meter. Het uitzicht is dan al indrukwekkend: steile, kale berghellingen rijzen overal omhoog en ineens word je door stilte omringd. Toch is hier ook een hoop leven. Je wandelt langs ‘fincas’, kleine boerderijen waar maïs, aardappelen en graan wordt verbouwd. Met het stijgen en dalen valt het mee, maar lijkt de tocht je toch wat zwaar, dan kun je in de jeep blijven zitten tot Nevados.

  We verblijven twee nachten in een sfeervolle posada met prachtig uitzicht op het Andesgebergte.

 • 7

  Andes trek; Los Nevados

  image

  Het zal je al snel opvallen dat bewoners van de Andes zich graag op de rug van een ezel voortbewegen, in plaats van te voet. In de ochtend kun je dit zelf ervaren tijdens een tocht per ezel. 's Middags maken we een mooie wandeling van ca. 3 uur door het berggebied rond Los Nevados.

 • 8

  Andes trek; terug naar Mérida

  image

  Vandaag halen de jeeps ons weer op om ons terug te brengen naar Mérida. De wandelliefhebbers kunnen de tocht alvast te voet inzetten, waar ze onderweg opgepikt worden door de jeeps. Rond de lunch zijn we weer terug in Mérida, zodat je nog kunt genieten van alles wat de stad je te bieden heeft: gezellige winkeltjes, restaurantjes, muziek en lekker eten!


 • 9

  Naar San Rafael de Mucuchies

  image

  Vandaag rijden we omhoog via de Paramo naar het op 3200 meter gelegen dorpje San Rafael de Mucuchies. Je reist vandaag door de Páramo landschappen en bergdorpjes van Venezuela. Het ecosysteem dat je hier vindt, bestaat uit hoogvlakten met meren, veen en grasland en wordt ook wel de spons van de Andes genoemd. Dorpjes, hellingen met akkers, waar kool, maïs en uien groeien: je blijft uitstappen om foto’s te nemen! 

  's-Middags worden we met een oude vrachtwagen (4x4) gebracht naar het beginpunt van een wandeling/klim naar natuurlijke warme bronnen. Tijdens de wandeling heb je schitterende vergezichten. Wat is er heerlijker dan een warm bad met uitzicht op de bergtoppen? 

  We overnachten is in een sfeervolle posada.

 • 10

  Naar Bruzual

  image

  Na het ontbijt brengen we een kort bezoek aan het park Mifafi waar we een video te zien krijgen over het project om de condors in de Venezolaanse Andes te behouden. Er verblijven hier twee condors die deel uitmaken van het project. 

  Hierna maken we een wandeling van zo'n drie uur over de Paramo tussen de dennenbomen en de edelweiss.

  We beginnen al rijdend aan onze afdaling richting de Llanos. Het is een mooie rit die de overgang laat zien van het hoge berglandschap naar de vlakke en warme Llanos. Vanuit de bus kun je vaak al vele vogelsoorten spotten.  Aan het einde van de middag komen we aan in het zeer eenvoudige hotel in het kleine en hete dorpje Bruzual.

 • 11

  Naar de Llanos

  image

  We vervolgen onze reis naar de Llanos. De Llanos zijn de uitgestrekte, tropische graslandvlaktes, waar Venezolaanse cowboys hun vee hoeden. Regelmatig treedt de Orinoco-rivier hier buiten zijn oevers, waardoor enorme moerassen ontstaan met een rijk dierenleven. Onderweg spotten we al diverse vogelsoorten, capibara's en kaaimannen. 

  In de middag komen we aan in komen we aan op ons verblijf voor 2 nachten in Capanaparo en maken we kennis met de eigenaar en zijn familie. Na een lekkere maaltijd brengen we de avond door zoals de echte Llaneros dat doen....met veel muziek/zang en dans!

  image

  We hebben twee dagen om de Llanos te ontdekken. Extra bijzonder: je overnacht hier bij de Llaneros, ofwel cowboys van de Llanos, in hun traditionele ‘churuatas’. Dat zijn de hutjes met een palmbladerendak, die je hier veel ziet. Je slaapt in een bed en voor een muskietennet is gezorgd, verder geniet je van de eenvoud die bij zo’n verblijf hoort.

  Lekker hangen in een hangmat, terwijl de llaneros je al zingend verhalen over hun leven vertellen of erover zingen, begeleid door harp, sambaballen en de ‘cuatro’, de lokale viersnarige gitaar. En je kunt zelfs nog een dansje wagen met een Llanero. Krijg jij de traditionele Joropo dans onder de knie? Dit is het Venezuela waar je altijd aan terug zult denken.

 • 12

  De Llanos

  image

  In de ochtend vertrekken we per boot en zie je het vogelleven aan je voorbijtrekken, maar je spot meestal ook zoetwaterdolfijnen, otters en leguanen. Ook gaan we proberen een piranha aan de vishaak te slaan. Na de lunch is er tijd om te relaxen in de hangmatten die tussen de mango-bomen zijn opgehangen, of een duik in de rivier. In de loop van de middag gaan we per 4x4 pick-up helemaal ‘off the road’, door uitgestrekte grasvelden met ‘morichales’, groepjes Mauritiuspalmen. Wanneer het donker wordt, gaan we op zoek naar kaaimannen. Hun ogen lichten op in het schijnsel van het licht.

 • 13

  Naar Ciudad Bolívar

  image

  We hebben vandaag een lange reisdag voor de boeg. Om de gelijknamige provincie Bolívar, in het oosten van Venezuela te bereiken moeten we om het Llanos gebied heen. Ciudad Bolívar ligt aan de Orinoco rivier, en is in het verleden een aantal keren verplaatst om het te beschermen tegen piraten die de rivier afzakten op zoek naar goud en diamanten. Aan het einde van de dag komen we aan in onze accommodatie, een heerlijke posada, mét zwembad.

 • 14

  Ciudad Bolívar

  image

  Ciudad Bolívar is genoemd naar de negentiende eeuwse Simón Bolívar, die hiervandaan zijn bevrijdingsoorlogen tegen de Spanjaarden voerde. Het is een van Venezuela’s mooiste steden, met een oud koloniaal centrum en boulevard langs de Orinoco-rivier. Je kunt gebruik maken van de shuttle van het hotel om de stad te gaan ontdekken. Liever even uitrusten? Dat kan bij het heerlijke zwembad van het hotel.

 • 15

  Ciudad Bolívar of optionele excursie Angel Falls

  image

  Vanuit Ciudad Bolívar kun je met een driedaagse facultatieve excursie naar de Angel Falls. Deze waterval is met 979 meter de hoogste waterval ter wereld. Wil je niet mee, dan breng je deze dagen door in het prettige Ciudad Bolívar. Hieronder beschrijven we de driedaagse excursie.

  De reisbegeleider gaat mee met de excursie wanneer het grootste deel van de groep de excursie heeft geboekt.

  NB: Tijdens de droge tijd kan het voorkomen dat het niet mogelijk is tot aan de Angel Falls te varen. Er worden dan twee alternatieven geboden:

  - een tweedaagse tour met excursie naar de Salto Sapo, en een vlucht om de Angel Falls vanuit de lucht te zien.
  - een driedaagse tour met excursie naar de Salto Sapo, een boottocht naar Isla Orquidea waar een wandeling gemaakt wordt. Facultatief kan er dan een vlucht gemaakt worden om de Angel Falls te zien.


  Optioneel Angel Falls

  image

  Driedaagse excursie Canaima N.P / Angel Falls.


  Dag 15: Angel Falls - dag 1
  Een klein vliegtuigje brengt je naar Canaima. Vanuit je raam zie je indrukwekkende ‘tepuis’ (tafelbergen). Je laat je bagage achter in ons verblijf in het dorp Canaima en wandelt 's middags naar de vier spectaculaire watervallen van de Canaima-lagune en naar de Sapo-waterval, waar je achterlangs kunt lopen. Heel bijzonder om het water zo dicht aan je voorbij te zien ruisen!

  Dag 16: Angel Falls - dag 2
  Na een nachtje slapen vaar je per ‘curiara’ (uitgeholde boomstam mét motor), samen met de hier wonende Pemón indianen de rivieren af. Daarmee kom je een heel eind, alleen het laatste stuk naar de Salto Angel (Angel Falls) loop je door de jungle. Vanaf een tafelberg stort die zich bijna een kilometer omlaag in de Cañon del Diablo, de Duivelskloof. Een grootser natuurfenomeen kun je niet meemaken! Na dit spectaculaire schouwspel geniet je van een kampvuur en barbecue middenin het woud. Je hangmat hangt klaar, daar slaap je verrassend lekker in.


  Dag 17: Angel Falls - dag 3
  Vandaag vaar je terug naar Canaima, waar je vliegtuig klaarstaat om je weer naar Ciudad Bolívar te brengen.

  Inbegrepen: 2 ontbijten,3 lunches,2 diners, 2 vluchten, gids, verblijf (logies in Canaima op basis van 2 (soms 3 of 4) personen met eigen douche en toilet), 1 overnachting in hangmatten en vervoer ter plaatse. De entree (ca. € 5 p.p.) en de luchthavenbelasting (ca. € 3 p.p.) zijn niet inbegrepen.  Reizen naar de Angel Falls is niet goedkoop. Dat komt doordat je er heen moet vliegen en de landingsrechten op Canaima heel duur zijn.

  Tijdens de Angel Falls excursie is een eenpersoonskamer niet mogelijk. Het minimum aantal personen voor deze excursie is 3 personen.

 • 16

  Ciudad Bolívar

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Ciudad Bolívar.

 • 17

  Ciudad Bolívar

  image

  Vandaag heb je de laatste een vrije dag in Ciudad Bolívar. Ga nog even een ‘batido’, vruchtensap met ijs, of ‘merengada’, milkshake drinken, mensen kijken en een praatje maken op Plaza Bolívar.

 • 18

  Naar Orinoco Delta

  image

  We rijden in ongeveer vier uur naar de Orinoco Delta. De Venezolaanse Orinoco Delta is bijna net zo groot als die van de Amazone. Honderden kanaaltjes en zijarmen, onderbroken door land, beslaan samen maar liefst 25.000 vierkante kilometer. Vandaag gaan we dit schitterende gebied in.  We gaan aan boord van onze ‘lancha’, de lokale boten die hier gebruikt worden. We brengen een bezoek aan de Warao, het op twee na grootste indianenvolk van Venezuela. Zij wonen in ‘palafitos’ (paalwoningen) en leven voornamelijk van visserij. 

 • 19

  Naar Caripe

  image

  We rijden in ongeveer drie uur naar subtropische Caripe. Caripe ligt tussen sinaasappel- en koffieplantages in een koel, groen heuvelgebied, met een klimaat waar je je snel prettig bij voelt.

  Caripe staat voornamelijk bekend om de Cueva del Guácharo. In deze grot leven 15.000 Guácharos, ofwel vetvogels. We brengen een bezoek aan deze grot.


 • 20

  Caripe – Caribische kust (Mochima)

  image

  Na de lunch bezoeken we een plaatselijke koffiefabriek. Na dit bezoek rijden we door naar Mochima, aan de Caribische kust van Venezuela. Een mooie route door de heuvels.


  Aan het eind van de middag komen we aan in Mochima. In het dorp bevinden zich een aantal leuke restaurantjes waar je heerlijke verse vis kunt eten. We verblijven drie nachten in dit bij Venezolanen geliefde Caribische  plaatsje. 

 • 21

  Caribische kust (Mochima)

  image

  Je hebt vandaag een volledige dag om te genieten van de heerlijke Caribische sfeer en de mooie stranden.


 • 22

  Caribische kust (Mochima)

  image

  Langs de kust van Mochima ligt het gelijknamige Nationaal Park, met eilandjes waar je mooi kunt snorkelen. Je kunt een boottocht maken naar verschillende mooie snorkelplekken. Je vaart langs mooie baaitjes met rotsen en met een beetje geluk zwemmen de dolfijnen met de boot mee.

  NB: de reis met vertrek 15 juli wijzigt vanaf dag 22 vanwege een vlucht wijziging.  We vertrekken vandaag naar het kustplaatsje Macuto. Indien de tijd het toelaat, kun je hier nog even naar het strand. We verblijven hier één nacht en rijden de volgende ochtend (dag 23) in ongeveer een half uur naar de luchthaven van Caracas. 


 • 23

  Mochima – Caracas, terugvlucht

  image

  In ongeveer 6 uur rijden we naar de luchthaven van Caracas voor je vlucht terug naar huis, waar je de volgende dag aankomt.

 • 24

  aankomst Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Verken het Andesgebergte per jeep, wandelend en op de muilezel
 • Bezoek de hoogste watervallen ter wereld, de Angel Falls (optioneel)
 • Ontdek vele vogelsoorten, capibara’s, kaaimannen en misschien zelfs de reuzenotter
 • De typisch Venezolaanse Paramo-hoogvlakte én amazone in de Orinoco Delta
 • De Llanos: eindeloze grasvelden waar cowboys hun kuddes hoeden
 • Mochima aan de Caribische kust: zon, zee, snorkelen en dolfijnen spotten
 • Ciudad Bolívar: verken de stad en wandel langs de vele koloniale en kleurrijke gebouwen
 • Maak kennis met de Warao-indianen
 • Caripe, waar duizenden vetvogels ’s avonds hun grot uitvliegen

Groepsrondreis Venezuela

Niet boekbaar

Naar boven
 

Flexibel boeken bij Sawadee

Bij bijzondere omstandigheden horen uiteraard bijzondere en flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden. Profiteer nú van de volgende voorwaarden:

 • Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek. 
 • Gratis omboeken tot 5 dagen voor vertrek.
 • Niet genoten reisdagen bij repatriëren worden vergoed
 • Gratis annuleren tot dag voor vertrek bij een COVID-19 besmetting.