< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

In Algiers hebben we een comfortabel hotel met eigen badkamer. In Tamanrasset overnachten we in kampementen in meerpersoonskamers met gedeeld sanitair. De overige 12 nachten overnachten we wild in de woestijn in tentjes onder de sterren. Misschien dat je onderweg af en toe het stof kunt afspoelen in een bron of een oase, maar reken daar niet op.

Wij leveren de tenten en slaapmatjes. Je kunt natuurlijk in een tent slapen, maar er gaat eigenlijk niets boven in de buitenlucht slapen. De Sahara is echt héél groot. Maak daar gebruik van en ga niet met z’n allen op een kluitje staan met de tenten. Wandel 100 meter met je tent of alleen je matrasje van het kamp, klim op een duin of rots en ervaar de ultieme rust van de woestijn. Houd er rekening mee dat het - met name ’s winters – écht koud kan worden ’s nachts (tot onder het vriespunt). Geen reden om niet buiten te slapen, wél reden om een heel warme slaapzak en warme kleding mee te nemen.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

De éénpersoonskamer is alleen van toepassing op de hotelovernachting in Algiers.

 Vervoer ter plaatse

De woestijn bedwingen we met landcruisers, die aan maximaal 4 deelnemers + chauffeur plaats bieden. Er wordt bij tourbeurten gewisseld van landcruiser. De ene keer zit je bijvoorbeeld in de landcruiser die vooraan rijdt, een andere keer rijdt je achteraan. Er wordt eveneens van plaats gerouleerd in de landcruisers. In het Hoggargebergte hebben we kamelen als rijdieren. Van Algiers naar Tamanrasset en terug maken we gebruik van de binnenlandse vluchten van Air Algérie.

Groepsrondreis Algerije

Niet boekbaar

Naar boven