< Terug naar resultaten

Praktische informatie

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Algerije reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelssprekende reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Klimaat: In het zuiden van Algerije heerst een echt woestijnklimaat met hete zomers en milde winters. Hitte gedurende de dag en koude nachten wisselen elkaar af.
Beste reistijd: De beste tijd voor deze reis is de lente en het najaar. De temperatuur is dan het meest aangenaam. Ook in de winter kan het in de woestijn goed toeven zijn. Als je in de winter reist, houd dan rekening met zeer koude nachten in de woestijn. Neem dus een goede slaapzak mee. 's Zomers is het bloedheet in de Sahara. Het land ligt bijna stil en wij organiseren dan ook geen reizen in deze periode.

image
Ramadan en Offerfeest

In 2020 duurt de ramadan van 23 april t/m 23 mei. De Ramadan is een offer festival, waarbij de gelovigen zich overdag onthouden van eten of drinken. Reizen tijdens de ramadan is goed mogelijk, maar je kunt eventueel wel te maken krijgen met verkorte openingstijden of gesloten restaurants, attracties en winkels. Ook kan het op sommige plaatsen drukker zijn dan normaal, waardoor je iets langer onderweg bent. Het is een bijzondere maand om door een islamitisch land te reizen en getuige te zijn van deze unieke periode. Met name de nachtelijke vieringen, waarbij het vasten wordt onderbroken, zijn een feest om mee te maken. Hoe streng de ramadan wordt nageleefd verschilt per regio. Vergelijkbare omstandigheden gelden voor het Offerfeest, dat in 2020 plaats zal vinden van 30 juli tot 3 augustus.

Dit jaar (en komende jaren), valt de Ramadan in de zomer en dus buiten de periode dat we reizen naar Algerije aanbieden.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de wandeldagen

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Dit is een actieve woestijnreis waarbij heel veel gewandeld wordt en die wel wat vraagt van je conditie. In het Hoggargebergte wandelen we een paar uur per dag, waarbij je af en toe moet stijgen. Een gedeelte van deze tocht kun je zittend op een kameel afleggen, maar de meeste gedeeltes zijn te steil en moet je lopend afleggen. De overige wandelingen zijn allemaal facultatief en variëren in duur van twee tot acht uur. Wat de reis verder zwaar maakt is het grote verschil in dag- en nachttemperaturen.

In principe kan iedereen die een goede conditie heeft aan deze reis deelnemen maar een woestijnreis is geen doorsnee-reis. Een positieve en flexibele instelling is zeker noodzakelijk. Alleen in Algiers (voor zover daar overnacht wordt) heb je het comfort van een hotelkamer met eigen voorzieningen. De rest van de tijd slapen we in de woestijn zonder dat er sanitaire voorzieningen zijn, of overnachten we in een herberg (Tamanrasset) op meerpersoonskamers met gedeelde sanitaire voorzieningen. Het veelal ontbreken van een bed en douche kan voor sommigen de reis verzwaren. Je hebt weinig tijd voor jezelf en bijna alles doe je in groepsverband. Ook kan het eten soms tegenvallen aangezien een deel van de proviand op kan zijn of niet meer verkrijgbaar. Het kamperen biedt echter ook een meerwaarde en is voor echte natuurliefhebbers juist een van de hoogtepunten.

Tijdens de wandeltocht met kamelen lopen we vier tot zes uur per dag. Door warmte en het ontbreken van veel schaduw maar ook vanwege de kou door het ontbreken van veel beschutting kan deze tocht zwaarder zijn dan je had verwacht. Als je deze ‘ontberingen’ aankunt, dan maak je wel een reis van je leven! Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

 Paspoortinformatie

Paspoort
Iedereen heeft een paspoort nodig dat na vertrek uit Algerije nog zes maanden geldig is.

NB. Belgische reizigers hebben een internationale reispas nodig.

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken. Hou er rekening mee dat bij sommige beroepen (o.a. media en/of krijgsmacht) soms een andere dan de reguliere visumprocedure moet worden gevolgd. Voor reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen afwijkende visumvoorwaarden van toepassing zijn, anders dan in onze reisbeschrijving vermeld. Indien door de desbetreffende Ambassade en/of Consulaat om persoonlijke redenen geen visum aan jou wordt toegekend, kan Sawadee Reizen niet aansprakelijk worden gesteld. Conform de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Boekingsvoorwaarden) 2019 art. 6.4 komen onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger. Wel kun je het risico op het buiten je schuld om niet krijgen van een visum bij sommige verzekeraars laten afdekken.

Verder dienen alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun (minderjarige = t/m 17 jaar) kind bij reizen buiten het Schengen-gebied te kunnen aantonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind. Denk hierbij (advies Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee) aan: Verklaring toestemming vakantie en kopie paspoort andere (niet-meereizende) ouder, recent uittreksel GBA kind, eventueel uitspraak met betrekking tot gezag en omgang/ouderschapsplan/geboorteakte kind. Zorg dus dat je op tijd over de juiste papieren beschikt. De Koninklijke Mareschaussee heeft extra controles aangekondigd voor deze zomer. Voor overige informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Voor reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

Let op: De letter ‘O’ komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer ‘0’. Dit geldt ook voor het nummer op een identiteitskaart.

 Visuminformatie

Voor deze reis moet je voor vertrek een visum aanvragen voor: . Je kunt het visum aanvragen bij de Visumcentrale in Nederland of België, waarmee Sawadee samenwerkt. Dien je aanvraag voor vertrek in. De hiervoor benodigde formulieren vind je op: Visumcentrale-Nederland en Visumcentrale-België.

We willen je verzoeken om uiterlijk drie weken voor vertrek te boeken in verband met de visumprocedure.

Voor Algerije is een visum nodig, dat 3 weken voor vertrek moet worden geregeld. Voor het aanvragen van het visum heb je een uitnodigingsbrief uit Algerije nodig. Sawadee regelt deze brief. Vier weken voor vertrek ontvangen wij deze uitnodigingsbrief van onze agent, en sturen we deze door naar het VisumBuro. Als je een Nederlands paspoort hebt, kun je het visum ook zelf aanvragen bij de mabassade in Den Haag. Indien je dit wilt, neem dan contact met ons op, dan sturen wij de uitnodiging die je nodig hebt naar je toe. Wij zorgen dat de uitnodiging ook bij het VisumBuro komt, dus in dien je van hun diensten gebruik maakt, heb je van ons niet meer nodig.

De voorwaarden voor het verkrijgen voor een visum voor Algerije zijn onlangs aangescherpt. Kijk op het aanvraagformulier voor de nieuwe voorwaarden. Reizigers uit België moeten gebruik maken van de diensten van Het VisumBuro in Brussel. Wij zullen de bovengenoemde extra benodigde informatie naar Het VisumBuro in Brussel sturen. Voor de aanvraag heb je het volgende aanvraagformulier nodig. Hierin staan ook de verdere instructies. Vraag je visum niet eerder dan 4 weken voor vertrek aan.

- Indien woonachtig in Nederland, gebruik dit aanvraagformulier. - Indien woonachtig in België, gebruik dit aanvraagformulier.

Reizigers met Belgische nationaliteit kunnen hun visum niet laten regelen via het Visumburo in Amsterdam. Met de uitnodigingsbrief van onze agent (die wij op verzoek toesturen) moeten zij zelf contact opnemen met het Visumburo in België:

N.B. Deze richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of Het Visumburo.

Omdat de visumaanvraag voor deze reis erg gecompliceerd is, stelt Sawadee het verplicht om het visum te laten regelen door de Visumcentrale, een gespecialiseerde visumdienst met vestigingen in Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Vraag je visum dan aan via de speciale Sawadee links Visumcentrale-Nederland of Visumcentrale-België. Daar vind je alle benodigde formulieren. Nadat je de formulieren hebt ingevuld, stuur je je paspoort plus alle vereiste documentatie aangetekend op naar de Visumcentrale in Amsterdam (voor Nederlandse paspoorthouders) of Brussel (voor Belgische paspoorthouders). Zij zorgen ervoor dat je visum in het paspoort komt. Vervolgens sturen ze je paspoort aangetekend of via de CIBT koeriersdienst terug. Je kunt je paspoort ook brengen/ophalen bij de Visumcentrale-vestigingen. De kosten voor het visum en de bemiddeling betaal je aan de Visumcentrale bij het indienen van je aanvraag.

Nederlandse paspoorthouders Belgische paspoorthouders
Visumcentrale Amsterdam
Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam
070 - 315 02 22
(doorkiesnummer 49301 in het menu)
Visumcentrale Brussel
Boulevard Brand Whitlock 87 (5th floor)
1200 Brussel
02 - 7700771
amsterdam@visumcentrale.nl
www.visumcentrale.nl
info@visumcentrale.be
www.visumcentrale.be
Bezoekuren
ma-vrij 9.00 - 17.00
Bezoekuren
ma-vrij 9.00 - 17.00
Bemiddelingskosten bij ambassade/consulaat in Nederland
€ 29,- / € 40,- (Rusland)
Bemiddelingskosten bij ambassade/consulaat in België
€ 60,-


Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken.

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade, Visumcentrale-Nederland of Visumcentrale-België.

  Financiën

Munteenheid
De nationale munteenheid is de Algerijnse dinar (DZD). Voor een euro krijg je ongeveer 100 dinar.

Welk geld meenemen?
Aangezien je voor deze reis niet veel contant geld nodig hebt, kun je het beste al je geld in contante euro’s meenemen. Deze kun je ter plekke in dinars omwisselen. Pas op: het is niet mogelijk om dinars terug te wisselen in euro’s, zelfs niet op de luchthaven van Algiers.
Het is ook niet mogelijk om in Algerije te pinnen. Het is overigens vaak mogelijk in Algerije om gewoon met euro’s te betalen; zeker als het om souvenirs gaat.

Een overzicht van beschikbare pinautomaten en plekken waar je met creditcard kunt betalen vind je op www.mastercard.com. We raden je aan een extra pinpas en/of creditcard mee te nemen voor noodgevallen. In het buitenland is voor het gebruik van een creditcard altijd een pincode nodig.

Misbruik van bankpassen en/of skimmen is een wereldwijd probleem en veel banken hebben inmiddels pinbetalingen in het buitenland uitgeschakeld. Als je buiten Europa reist, zorg er dan voor dat je met je bankpas geld kunt opnemen buiten Europa. Informeer bij je bank of je bankpas goed is ingesteld en hoe je dit desgewenst kunt aanpassen naar 'wereld'.

Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is per persoon per week.

Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier.

Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2019. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen. Daarnaast kan de koers van de dollar en lokale valuta gewijzigd zijn waardoor de prijzen van excursies en activiteiten mogelijk anders uitvallen.

  Maaltijden

Alle maaltijden in de woestijn en tijdens de kamelentocht, maar ook ontbijten en diners in de steden, zijn inbegrepen in de reissom. Slechts de twee diners en een lunch in Algiers zul je zelf moeten betalen.

  Taal & Cultuur

taal
Waar je ook op reis bent, mensen stellen het erg op prijs als je iets in hun eigen taal kunt zeggen. Zelfs al ken je maar een paar basiszinnetjes en is je uitspraak niet helemaal perfect, het ijs is gebroken. Als je het leuk vind om voor vertrek iets meer te leren van de Arabische taal en je woont in de omgeving van Amsterdam raden wij je aan om contact op te nemen met Rena Lingua Taaltrainingen. Het telefoonnummer is 020-6166243 en het e-mailadres is renaling@xs4all.nl.
De cursussen starten in januari en september. Tijdens de cursus wordt vooral aandacht besteed aan uitspraak en conversatie.

aanbevolen literatuur
Omdat Algerije een nieuwe toeristische bestemming is, zijn er nog weinig goede boeken verschenen en de meeste zijn Franstalig. De meest uitgebreide is de "Petit Futé", maar ook heel goed zijn de Engelstalige gidsen van Lonely Planet en Bradt.
Als je achtergrondinformatie en geschiedenisboeken wilt, zoek dan ook op trefwoord "Charles de Foucault", want veel boeken over zijn leven behandelen ook de hele Franse koloniale periode van Algerije en de rest van Noord Afrika. Aanrader is "The Sword and the Cross" van Fergis Fleming.
Een fotoboek over de Sahara kun je vinden via deze website.

 Wat neem ik mee op reis

Bagagekeuze 

Ter plaatse maakt het vervoer vaak deel uit van het avontuur. Reizen per (privé) bus, truck, boot, trein, terreinwagen; tijdens een Sawadee reis kan het allemaal! Omdat de bagageruimte in deze vervoermiddelen vaak beperkt is, raden we je af om een harde koffer mee te nemen. Het beste kun je kiezen voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer. Kijk daarnaast ook eens kritisch naar wat je echt nodig hebt op reis, de ervaring leert dat je al snel te veel meeneemt. Omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het dragen van je bagage naar de accommodatie, geldt in dit geval: less is more!

Luchtvaartmaatschappijen staan meestal 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo toe. Voor binnenlandse vluchten hanteren sommige luchtvaartmaatschappijen een lagere bagagelimiet. Dit staat dan vermeld in het tabblad 'vluchtinfo', onder het kopje vluchtinformatie. Wij adviseren om onmisbare spullen, zoals bijvoorbeeld medicatie en wandelschoenen, aan te trekken of in je handbagage te stoppen.

kleding
In Algerije gelden bijzondere kledingvoorschriften die gerespecteerd dienen te worden. Dit betekent dat je je hele lichaam moet bedekken, behalve je hoofd. Omdat de temperaturen tijdens deze reis nogal kunnen verschillen is het handig om laagjeskleding mee te nemen: kledingstukken die je als het afkoelt over elkaar heen kunt aantrekken en bij warmer weer snel uittrekt. Aan vrouwelijke reizigers adviseren we kleding te dragen waarin de vormen niet te zien zijn. In de woestijn kun je overigens wél gewoon een korte broek en een T-shirt dragen.

Wat je écht nodig hebt:

 • een warme slaapzak die je minstens tot het nulpunt warm houdt
 • laken of lakenzak
 • kleine rugzak voor je dagelijkse uitstapjes en voor in de landcruiser
 • zaklantaarn
 • zonnebrandcrème factor 15 of hoger (afhankelijk van de gevoeligheid van je huid) & aftersun
 • flightbag (beschermhoes voor rugzak of tas)
 • aansteker of lucifers om toiletpapier in de woestijn te verbranden

In Tamanrasset is het mogelijk om flessenwater te kopen voor gemeenschappelijk gebruik. Mocht dit water voortijdig opraken, dan wordt er bronwater in jerrycans gebruikt.

Reizen in de winter Tijdens de reizen in de winter (november tot en met maart) is het overdag redelijk warm (15 tot 20 °C), maar ‘s avonds kan het vriezen en daarom dien je in deze periode extra warme kleding mee te nemen. Het is noodzakelijk in deze periode, naast de eerder genoemde zaken ook de volgende spullen mee te nemen: - een extra fleecetrui - flanellen blouses/overhemden - lang ondergoed (eventueel thermisch) - muts, sjaal, dunne handschoenen - dikke katoenen broeken - een slaapzak die bestand is tot temperaturen tot 10 graden onder nul.

Fotografie, video en opladen
In de meeste hotels kun je de batterijen van je camera opladen. Hiervoor heb je geen wereldstekker nodig. Opladen kan niet tijdens de trektocht. Denk daarom ook aan een reserveset batterijen. Houd er 's winters rekening mee dat batterijen door kou tijdelijk of eerder leeg zijn.

 Gezond en veilig op reis

Medicijnen

We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast zijn een tekentang en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) aan te raden. Onze reisbegeleiders hebben zelf ook een beperkte EHBO-kit mee. 

Gebruik je speciale medicijnen(bijv. medicijnen die onder de opiumwet vallen en/of grote hoeveelheden), neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

Vaccinaties en malariaprofylaxe

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe bijzonder vaak veranderen, raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of thuisvaccinatie.nl. Het is handig om deze reisroute mee te nemen tijdens de afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden. Bekijk hier meer uitleg over beschikbare vaccinaties.

Algerije stelt geen vaccinaties verplicht. We raden je aan je in te enten tegen de volgende ziekten:
-DTP (difterie, tetanus, polio)
-Hepatitis A

In Algerije komt geen malaria voor.

Voor deze reis wordt in de regel geadviseerd je te beschermen tegen:
Rabiës

Thuisvaccinatie.nl

Sawadee werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Dit is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Zij vaccineert aan huis of op locatie en geeft je advies over het gebruik van malariaprofylaxe. Gecertificeerde medewerkers komen bij je langs wanneer het jou uitkomt, zelfs in de avonduren. Dus geen reis- en wachttijd! De tarieven liggen op het niveau van of zelfs lager dan die van de GGD of huisarts, je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Klik hier voor meer informatie over Thuisvaccinatie, zoals de voordelen, de werkwijze, en het maken van een afspraak.

Check je reisverzekering!

Logo Europeesche

De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. Daarom stellen we een individuele reisverzekering verplicht. Meer informatie over het Sawadee Verzekeringspakket i.s.m. Europeesche Verzekeringen vind je hier.

Hulp op zak app

De Hulp op Zak-app biedt je snelle hulp als je schade hebt tijdens je vakantie. Bij een noodsituatie bereik je direct de alarmcentrale van je verzekeraar. De app is via deze pagina te downloaden.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Sawadee altijd op de eerste plaats. Via onze contacten met agenten en lokale autoriteiten volgen wij de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

 Contact tijdens de reis

veiligheid
Algerije heeft helaas een slecht imago wanneer het gaat om veiligheid; de krantenkoppen liegen er soms niet om. Maar het geweld in Algerije speelt zich af in bepaalde gebieden en steden van het land. Als deze gebieden en steden worden gemeden, dan is het reizen in Algerije niet gevaarlijker dan in welk ander land van het Midden-Oosten.

tijdsverschil

Het tijdsverschil met Algerije is 1 uur (tijdens de wintertijd geen tijdsverschil).

contact met het thuisfront
Vanuit sommige hotels kun je naar huis bellen, maar dit is kostbaar. Beter is het om in een lokaal telefoon/-fax winkeltje te bellen. De kosten bedragen ongeveer 1 euro voor 3 minuten bellen. De meeste mobiele telefoons hebben alleen bereik in of vlakbij Algiers en Tamanrasset.
In Tamarasset is wel een internet café te vinden. Reken op langzame en/of slechte en/of geen verbinding ... E-mail is de goedkoopste manier om met het thuisfront te communiceren.

Noodgevallen en calamiteiten

Zorg ervoor dat thuisblijvers altijd op de hoogte zijn van zowel je reisschema als je vluchtgegevens. Actuele vluchttijden zijn te vinden op www.schiphol.nl, www.brusselsairport.be/nl of in de Schiphol Amsterdam Airport en Brussels Airport App (gratis te downloaden in de Appstore).

We sturen geen lijst van de hotels waar we tijdens de reis verblijven omdat deze nog wel eens wisselen en de kamers vaak onder een andere naam geboekt zijn. In geval van nood zijn we voor zowel reizigers als thuisblijvers 24 uur per dag bereikbaar. Bel daarom niet met het hotel maar met Sawadee. Tijdens kantooruren kun je ons bellen op +31204202220. Buiten kantooruren word je doorgeschakeld met onze alarmdienst of kun je direct ons noodnummer bellen: +31206516035.

Tip: maak een digitaal dossier aan. Scan je paspoort, visa, e-tickets en andere belangrijke bescheiden en mail deze naar jezelf. Zo heb je, ingeval van diefstal of verlies tijdens de reis, altijd kopieën van je belangrijke papieren achter de hand.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Groepsrondreis Algerije

Niet boekbaar

Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je €50 korting per persoon