< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Egypte en Sinaï

Farao's, kamelen en tropische vissen

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Egypte

Route daagse groepsrondreis Egypte en Sinaï

Tijdens deze actieve rondreis maak je kennis met verschillende gezichten van Egypte. Je hebt ruim te tijd om Cairo en Luxor te verkennen met de piramiden en de koningsgraven, maakt een zeiltocht op een felucca, authentieke zeilboot, en wandelt door de schitterende Sinaï woestijn. In de Rode Zee kun je snorkelen of duiken tussen prachtige koraalriffen en tropische vissen.

Een zeer gevarieerde groepsreis door Egypte voor actieve en avontuurlijke mensen die naast de culturele hoogtepunten ook een andere kant van Egypte willen zien.Meestal in comfortabele hotels, in Luxor en in Hurghada is er een zwembad bij het hotel. Tijdens de overnachting op de felucca slaap je aan boord op het dek in de open lucht en zijn er geen sanitaire voorzieningen. Ook tijdens de overnachting in de Sinai woestijn zijn de voorzieningen zeer eenvoudig. We reizen per slaaptrein, per felucca, met een eigen bus Vriendelijke chaos Caïro is, ondanks de ogenschijnlijke chaos, een prettige en vriendelijke stad. Je hebt alle tijd om de sfeer te proeven. Er is alle tijd om het Egyptisch Museum en de piramides van Gizeh te bezoeken. Per nachttrein reis je naar Aswan, waar je het beroemde Abu Simbel-complex kunt bezichtigen. De Nijl af Per traditionele zeilboot zak je in twee dagen de Nijl af. Loom glijden de groene oevers van het Nijllandschap aan je voorbij, terwijl je ontspannen geniet van een geurig kopje muntthee. Via de Krokodillentempel van Kom Ombo en Edfu reis je naar Luxor. Hier kun je naar de Vallei der Koningen, de plek waar de tempelcomplexen en koningsgraven te vinden zijn. Een hoogtepunt is ongetwijfeld Karnak, een immens tempelcomplex gewijd aan de god Amon. Deinen op een kameel Voordat je de Sinaï in trekt, kun je het onderwaterleven van de Rode Zee bewonderen of ontspannen aan het strand van Dahab. Je kunt ook een wandeltocht maken in de Sinai. Deinend op de rug van een kameel of in je eigen tempo te voet, voel je je één met het woestijnlandschap dat elke kilometer lijkt te veranderen. Wat is er nu mooier dan deze actieve vakantie in Egypte met een prachtige zonsondergang vanaf Mount Sinaï af te sluiten?

Groepsrondreis Egypte en Sinaï

Niet boekbaar

Naar boven
 

Waar kan ik naar toe?
Gele, veilige reisbestemmingen

Wil jij graag een reis maken naar een veilige regio en verzekerd zijn van flexibele boekings-en annuleringsvoorwaarden

Bekijk onze reizen naar bestemmingen die door het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MinBuZa) zijn aangemerkt als geel gebied. Daarmee zijn ze dus veilig bereisbaar.