< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Pharaohs Hotel - Caïro

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  Dit hotel ligt in het hart van Cairo en in de omgeving van Giza, dicht bij Operagebouw van Caïro en het Egyptisch museum. In de buurt bevinden zich ook het Koptische museum en het Tahrirplein.
 •  

  Egypt Hotel - Alexandrië

  Het Egypt Hotel biedt ruime kamers met airconditioning, WiFi en een balkon. De kamers zijn voorzien van een Victoriaans-geïnspireerde inrichting, met eigen badkamer. Sommige kamers hebben een balkon met uitzicht op de baai Qait. In het restaurant met terras wordt in dagelijks een continentaal ontbijt geserveerd. De vuurtoren van Alexandrië ligt op 15 minuten lopen van Egypt Hotel.
 •  

  Woestijnkamperen - Witte woestijn

  Om de woestijn optimaal te beleven slaap je tijdens de drie woestijnovernachtingen onder de sterrenhemel. Door de bedoeïenen crew word er en heerlijk dinner gemaakt en 's avonds word er vast een kampvuur gemaakt! Er zijn geen sanitaire voorzieningen aanwezig. Ter plekke worden matrasje verstrekt en je dient zelf een slaapzak mee te nemen.
 •  

  Bedoeïenen kamp - El Dohous

  Dit bedoeïenen kamp ligt gelegen tussen het dorp en de velden van het bedoeïenen dorp El Dohous. In de avond kun je tijdens je diner in het restaurant genieten van de zonsondergang. Nabij het kamp ligt de warmwaterbron waar je een heerlijke duik kunt nemen om zand van je af te spoelen.
 •  

  Lotus Hotel - Luxor

  • image image
   4-sterren
  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Vanuit het Lotus Luxor Hotel heb je prachtige uitzichten over de Nijlrivier. Gelegen op slechts een paar minuten lopen van het centrum is dit een ideale uitvalsbasis voor een verblijf in Luxor. De nette kamers zijn van alle gemakken voorzien, zoals eigen badkamer en airconditioning. Je verblijft in een kamer aan de Nijlzijde. Neem na een dag in Luxor ook een heerlijke duik in de twee zwembaden.

 •  

  Hotel Nile - Aswan

  Het Nile Hotel Aswan kijkt uit over de Nijl en de historische Graven der Edelen, en ligt op een korte loopafstand van de lokale markt in Aswan. De eenvoudig ingerichte kamers van het Nile Hotel Aswan zijn voorzien van airconditioning en alle kamers beschikken over een eigen badkamer. Het restaurant verzorgt een ontbijtbuffet en een 24-uursroomservice.
 •  

  Felucca - tocht

  Stap aan boord van de felucca, een traditionele boot met enorme witte zeilen, en laat het Nijl landschap aan je voorbij trekken. Je slaapt twee nachten onder de fonkelende sterrenhemel, in je slaapzak op het dek. Op de felucca zijn geen sanitaire voorzieningen aanwezig, op verzoek worden er sanitaire stops aan wal gemaakt, waar de voorzieningen ook beperkt zijn.

 •  

  Cairo naar Luxor - Nachttrein

  Tijdens de nachtelijke treinreis van Cairo naar Luxor slaap je in cabines met comfortabele bedden. Alle bedden worden netjes met schone lakens opgemaakt. Alle cabines zijn voorzien van twee bedden.

Accommodatie algemeen

De hotels in Caïro, Alexandrië, Luxor en Aswan zijn naar Egyptische begrippen comfortabel. We overnachten hier in 2-persoonskamers met douche, toilet en airconditioning. De accommodatie in Siwa en Dakhla zijn eenvoudiger. In de woestijn overnachten we 3x onder de sterrenhemel. Ook tijdens de feluccatocht slaap je onder de sterrenhemel op het dek en we overnachten éénmaal in een nachttrein. Tijdens de overnachtingen in de woestijn en de feluccatocht zijn er geen sanitaire voorzieningen aanwezig.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

We reizen met een eigen bus. Houdt er rekening mee dat er tijdens een aantal bustrajecten waarschijnlijk in een konvooi plaats vinden. Voor een aantal trajecten in de woestijn gebruiken we jeeps. Voor de tocht over de Nijl maken we gebruik van een traditionele felucca zeilboot en we reizen éénmaal per nachttrein.

Groepsrondreis Egypte

Niet boekbaar

Naar boven