< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Farao's, Oases en oudheden

Waarom hebben de oudheden van Egypte ons altijd zo enorm gefascineerd? Volgens mij omdat je er monumenten vindt die nog in zo'n goede staat verkeren dat je je goed kunt voorstellen hoe de goden 4000 jaar geleden werden vereerd. Toen wij in Nederland bij wijze van spreken nog in een berenvel met knotsen achter elkaar aanliepen, ontstonden in Egypte al de mooiste tempels en graven van farao's. Onvoorstelbaar!

Na mijn eerste reis heb ik het land nog acht keer bezocht, voordat ik uiteindelijk besloot om er te gaan wonen. Nu begeleid ik hier reizen en naast diverse bezoeken aan al die prachtige oudheden, neem ik mijn gasten mee naar de markt. Niet de toeristenmarkten, maar die waar de lokale bevolking haar boodschappen doet. Hier vind je vrouwen die hun eieren, kruiden, zelfgemaakte geitenkaas, geitenmelk en andere lokale producten verkopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop en iedereen is druk aan het onderhandelen. Bij wat grotere aankopen wordt er thee geschonken, gepraat over de familie en ondertussen probeer je het eens te worden over de prijs. Iedereen heeft tijd voor elkaar. De mensen zijn vriendelijk, hulpvaardig en heel gastvrij.
Het straatbeeld is zo anders dan wat wij gewend zijn. Venters komen met hun waren op een ezelkar langs de deur en iedereen maakt daarbij zijn eigen geluid. In de vele theehuizen worden, onder het genot van een zoet kopje thee en een waterpijp, nieuwtjes uitgewisseld.

Doordat ik inmiddels de taal een beetje spreek, neem ik reizigers mee voor een wandeling naar een dorpje, waar we aan het eind van de dag bij een Egyptische familie de maaltijd gebruiken. Juist de gewone dingen van elke dag op straat geven je een goed beeld van het leven hier. Wie weet verlies je, na het maken van deze prachtige en veelzijdige reis, wel net zo je hart aan Egypte als ik dat heb gedaan.
Misschien tot ziens.

Groepsrondreis Egypte

Niet boekbaar

Naar boven
 

Waar kan ik naar toe?
Gele, veilige reisbestemmingen

Wil jij graag een reis maken naar een veilige regio en verzekerd zijn van flexibele boekings-en annuleringsvoorwaarden

Bekijk onze reizen naar bestemmingen die door het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MinBuZa) zijn aangemerkt als geel gebied. Daarmee zijn ze dus veilig bereisbaar.