< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht van Amsterdam naar Caïro

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst worden we naar ons hotel in het centrum van Caïro gebracht. Hier verblijven we twee nachten.

 • 2

  Caïro – bezoek Egyptisch museum en piramides van Gizeh (optioneel)

  Caïro is de grootste stad van Afrika met evenveel inwoners als heel Nederland. Vandaag kun je deelnemen aan een excursie waarbij je een bezoek brengt aan het Egyptisch museum en de piramides. In het museum vind je de schatten van Tutanchamon, rijkversierde mummies en nog zoveel meer uit de zeer rijke en boeiende geschiedenis van het faraonische Egypte. ’s Middags bezoeken we de piramides van Gizeh! De piramides kun je op je gemak van alle kanten bekijken, maar het is ook mogelijk één van de piramides van binnen te bezichtigen. Op het piramidecomplex bevindt zich ook de beroemde Spfinx. Mocht je besluiten vandaag zelfstandig op pad te gaan laat je dan meeslepen door de wir war van straatjes in de bedrijvige oude bazaar van de Khan-el- Kalili. Al je zintuigen worden hier geprikkeld; je ruikt geurige kruiden en specerijen, je ziet prachtige stoffen en tapijten en aanschouwd ambachtslieden die nog steeds oude ambachten uitoefenen.

  Optioneel Excursie piramides en Egyptisch museum (excl. entree)

  Excursie piramides en Egyptisch museum
  Vandaag kun je deelnemen aan een excursie waarbij je een bezoek brengt aan het Egyptisch museum en de piramides. In het museum vind je de schatten van Tutanchamon, rijkversierde mummies en nog zoveel meer uit de zeer rijke en boeiende geschiedenis van het faraonische Egypte. Hierna bezoeken we de piramides van Gizeh! De piramides kun je op je gemak van alle kanten bekijken, maar het is ook mogelijk één van de piramides van binnen te bezichtigen. s' Middags gaan we met de gids de Islamitische wijk van Caïro in. N.B. Indien er minder dan 6 personen de excursie geboekt hebben zal er ter plekke nog €5,- per persoon voldaan moeten worden.
 • 3

  naar Alexandrië

  We rijden via de woestijnweg naar Alexandrië, de stad die is genoemd naar Alexander de Grote en de op een na grootste stad van Egypte is. Na aankomst en lunch in Alexandrië heb je de tijd om de stad te ontdekken en dompel je je onder in cultuur en historie tussen de vele gezellige restaurants langs de boulevard. Aanraders zijn de oude wijk el-Anfushi, het Romeinse theater, het Grieks-Romeinse museum. Verder is een bijzonder bezoek aan het Qaitbey Fort. Dit fort is gebouwd van de overblijfselen van de legendarische vuurtoren van Pharos, één van de zeven wereldwonderen van de Antieke Wereld.

 • 4

  naar de Siwa Oase, via El Alamein

  Na het ontbijt verlaat je de drukte van de stad en rijdt de rust en ruimte in. Het is een lange rit naar de Siwa Oase, onderweg stoppen we in El Alamein voor de lunch en een bezoek aan de stad. El-Alamein is bekend omdat hier een van de meeste bekende gevechten van de Tweede Wereld oorlog plaats heeft gevonden. Hier bezoeken we dan ook dan ook het museum, de gedenktekens en andere markante punten ter nagedachtenis. Aan het eind van de dag kom je aan in de bijzondere Siwa oase, een kleed van groen in de uitgestrekte woestijn. We verblijven drie nachten in een eenvoudig, maar comfortabel hotel in Siwa.

 • 5

  Siwa

  Zodra je het oude gedeelte van Siwa binnen loopt heb je het gevoel dat je een sprong in de tijd neemt. Eeuwenlang is Siwa een geïsoleerd lemen dorpje geweest, waardoor het officiële Berber dialect hier behouden is.

 • 6

  Siwa

  Je ziet vrouwen in plaatselijke traditionele kleding: grijs-blauwe doeken geborduurd met gekleurde patronen op het hoofd en bij de oase liggen historische schatten: graftombes, tempels en ruïnes. Zo kun je ook een bezoek brengen aan het "Bad van Cleopatra, de legende vertelt dat Cleopatra hier zou hebben gebaad of de lemen citadel en de Dodenberg.

 • 7

  naar Bahariyya en de witte woestijn

  Vanuit Siwa rijden we over de oude karvanenroute ‘Darb Siwa’ de Witte Woestijn in naar het oasestadje Bahariyya, een klein dorpje omringd door verkoelende palmbomen. In Bahariyya kunnen we een bijzondere opgraving bezoeken, hier zijn in het verleden graven met honderden mummies gevonden. In Bahariyya ontmoeten we onze bedoeïen crew (cauffeur en kok) die ons per jeeps verder meeneemt de Witte Woestijn in waar we een nacht in tenten kamperen onder de sterrenhemel. De Witte Woestijn heeft zijn naam te danken aan de aparte rotsformaties die als gigantische witte paddenstoelen in het landschap staan.

 • 8

  naar Dakhla

  We vervolgen onze weg tussen hoge zandduinen door naar de vruchtbare Dakhla oase. Hier maken we kennis met de ongeëvenaarde gastvrijheid van de bedoeïenenfamilies die hier wonen en nog echt traditioneel leven in één van de 14 nederzettingen. Landarbeiders rijden op hun ezeltjes naar de rijk begroeide akkers waar sinaasappels, abrikozen, mango’s, olijven en dadels rijkelijk groeien. De oase wordt begrensd door de ‘Grote zandzee’ een zandwoestijn met eeuwenoude wandelende duinen. Het is mogelijk om het lemen dorp Al Qasr en het etnografische museum te bezoeken. In Dakhla slapen we twee nachten in een eenvoudige bedoeïen accommodatie van rieten hutten.

 • 9

  Kameel safari in de Dakhla woestijn

  In de ochtend kun je met de jeeps de duinen in trekken om zo nog een groter deel van de woestijn te ontdekken of een duik te nemen in de waterbronnen. In de late middag klimmen we op de rug van een kameel en openbaart de pracht en de stilte van de woestijn zich pas echt aan je. Zachtjes schommelend trek je ongeveer 2 uur de woestijn in. Wanneer je de kamelen, in een rij, tegen de achtergrond van de blauwe lucht ziet lopen is het niet moeilijk om je voor te stellen hoe de karavanen in vervlogen tijden langzaam door deze eindeloze woestijn trokken. In de woestijn slaan we het kamp op en geniet je ’s svonds moe maar voldaan van het kampvuur en de sterren boven je nu je weet dat je zelf een deel van de woestijn ‘bedwongen’ hebt.

 • 10

  naar Al Kharga en Bagawat

  We rijden richting Al Kharga, een grote oase stad, maar ook een grote producent van dadels, groenten en graan. Nabij Al Kharga bezoeken we Al Bagawat, een christelijke begraafplaats met vele graven uit de vierde en zesde eeuw. Na onze stop in Al Kharga rijden we verder de Al Kharga woestijn in, waar we de laatste nacht met de bedoeïen crew onder de sterrenhemel doorbrengen.

 • 11

  naar Luxor, via Baris

  Vandaag verruilen we de leegte van de woestijn voor de groene Nijlvallei van Luxor. Via Baris, ooit een van de belangrijkste handelsplaatsen en nog gelegen in de woestijn, rijden we naar Luxor. Een levendig stad aan de Nijl oever met aan de oostzijde uitgestrekte landerijen en aan de westzijde de plek waar de grootste schatten uit de Egyptische antieke oudheid zijn gevonden. De antieke naam van Luxor was Thebe. Ruim 2000 jaar voor Christus werd dit de hoofdstad van de farao’s. De stad is rijk aan mystieke tempelcomplexen en koningsgraven. Hoogtepunt van Luxor is ongetwijfeld Karnak, een immens tempelcomplex gewijd aan de god Amon. In de loop der jaren werden in Karnak steeds weer nieuwe tempels bijgebouwd en voorzien van nog meer reliëfs en decoraties. Zo tegen de avond is het leuk om deze tempel te bezoeken, die na zonsondergang heel mooi wordt belicht.

 • 12

  Luxor

  Een echte aanrader deze dagen is een bezoek aan de Vallei der Koningen, gelegen op de 'westbank'. Meer dan zestig graven van farao’s zijn inmiddels gevonden, de één nog rijker gedecoreerd dan de andere. Het bekendste graf is dat van Tutanchamon, dat in 1922 werd gevonden. Na een aantal tombes te hebben gezien kun je een stevige bergwandeling maken naar de terrastempel van Hatsjepsut, één van de weinige vrouwelijke farao's. Ook is er voldoende tijd om het Dal der Koninginnen te bezoeken. Het is ook zeker de moeite waard om naar de lokale markt te gaan waar kleurrijk groenten en fruit mooi ligt uitgestald. Ook kun je nog een bezoek brengen aan het Luxor museum. 's Avonds kun je eten in één van de vele restaurantjes in Luxor en een shisha roken in een Egyptisch koffiehuis. Misschien leren de Egyptenaren je wel tawla (backgammon) of domino spelen.

 • 13

  naar Aswan

  Vanuit Luxor vertrekken we richting het zuiden, naar Aswan. Onderweg bezoeken we de krokodillentempel van Kom Ombo en Edfu waar je de tempel kunt bekijken of kunt rondwandelen op de plaatselijke markt. De tempel is gebouwd op de plaats waar de valkengod Horus wraak nam op zijn oom Seth voor de gewelddadige dood van zijn vader Osiris. Aan het eind van de middag arriveren we in ons hotel in Aswan. Een gezellige stad met een bazaar waar vele kruiden en specerijen te koop zijn. Aan de Nijl vind je sfeervolle restaurantjes waar je heerlijk kunt eten maar je kunt natuurlijk ook een broodje falafel kopen op de plaatselijke markt.

 • 14

  Bezoek aan Abu Simbel / Start tweedaagse Felucca tocht

  Vandaag bezoeken we de majestueuze tempel van Abu Simbel. De tempels van Ramses II en zijn vrouw Nefertari liggen op zo’n 3 uur rijden ten zuiden van Aswan. Als je hiervoor boekt vertrek je ’s ochtends al heel vroeg. De zittende beelden van Ramses II voor de tempel zijn maar liefs 20 meter hoog en waren bedoeld om (ongewenste) bezoekers uit het zuiden te imponeren. Na terugkomst in Aswan gaan we aan boord van de felucca, een traditionele boot met enorme witte zeilen. De komende twee nachten slaap je onder de fonkelende sterrenhemel, in je slaapzak op het dek.

 • 15

  Felucca tocht

  Langs de Nijl is volop leven, vrouwen die de was doen, mannen die aan het vissen zijn en spelende kinderen die vrolijk zwaaien als we voorbij varen. Het leven aan boord is zeer ontspannen: je kletst wat, leest, speelt spelletjes, geniet van de zon en ondertussen zie je het Nijl landschap langzaam aan je voorbij trekken.

 • 16

  Eind Felucca tocht / Nachttrein Luxor – Cairo

  In het plaatsje Daraw eindigt de felucca tocht. In Daraw komen weinig toeristen en het is een mooie beleving om het dagelijks leven van de Egyptenaar van dichtbij mee te maken. Vanuit Daraw rijden we terug naar Luxor waar je beschiking hebt van een hotelkamer tot aan het vertrek met de nachttrein naar de hoofdstad Cairo.

 • 17

  Aankomst in Cairo

  Na aankomst in Cairo staat er een transfer klaar die je naar je hotel in Cairo brengt. Vandaag is de laatste dag dat je Cairo in kunt. Geniet nog even van de Egyptisch kopje koffie of munt thee en een shisha, de geurige waterpijp met appeltabak, die je overal in het straatbeeld tegen komt.

 • 18

  Terugvlucht naar Amsterdam

  Voor gegevens over de retourvlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  5-daagse verlenging Rode Zee


  Op circa 300 meter ligt het privéstrand van het Triton Empire Resort. Aan dit strand ligt het andere gebouw van Triton Empire welke over twee zwembaden beschikt en waar je ook kunt zwemmen.


  Deze verlenging is inclusief:


  - Transfer van Luxor naar Hurghada
  - 5 nachten Hurghada, inclusief ontbijt
  - Transfer naar de luchthaven van Hurghada
  - Binnenlandse vlucht van Hurghada naar Caïro
  - Transfer naar het hotel in Caïro
  - 2 overnachtingen in Caïro
  - Transfer naar het vliegveld van Caïro  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 16

  einde felucca tocht / transfer naar Hurghada

 • 17

  Hurghada

  Vrije dag

 • 18

  Hurghada

  Vrije dag

 • 19

  Hurghada

  Vrije dag

 • 20

  Hurghada

  Vrije dag

 • 21

  vlucht van Hurghada - Caïro

 • 22

  Caïro

  Vrije dag

 • 23

  terugvlucht naar Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Bezoek aan de Egyptische metropolen Caïro en Alexandrië
 • Per kameel door de Witte Woestijn met bijzondere overnachtingen onder de sterren
 • Bezoek aan de indrukwekkende rotstempels van Abu Simbel (incl. entree)
 • Uitgebreid bezoek aan traditionele oasestadjes in de woestijn
 • Ruim de tijd om Luxor en de mooie omgeving uitgebreid te verkennen
 • Ontspannen 2-daagse zeiltocht per traditionele felucca op de Nijl
 • Vluchten met KLM

Groepsrondreis Egypte

Niet boekbaar

Naar boven
 

Flexibel boeken bij Sawadee

Boek je een reis bij Sawadee, dan profiteer je nú van de volgende voorwaarden: 

 • Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek.
 • Geld terug i.p.v. (nieuwe) reisvoucher
 • Gratis omboeken tot 5 dagen voor vertrek.
 • Vergoeding niet genoten reisdagen bij repatriëren.  
 • Gratis annuleren tot dag voor vertrek bij een COVID-19 besmetting.