< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Israël: Tel Aviv & Jeruzalem Pop-Up

Geniet van twee totaal verschillende steden

Waarom deze reis?

 • Ontdek twee kanten van Israël in slechts een week tijd
 • NIEUWE REIS: Verblijf in twee totaal verschillende steden: bruisend Tel Aviv en historisch Jeruzalem
 • Stadstours in beide steden
 • Bezoek aan de geboorteplaats van Jezus, Bethlehem
 • Bezoek aan de geboortekerk en het herdersveld in Bethlehem (gelegen in Palestijns gebied)

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Israël

Route 5 daagse groepsrondreis Israël: Tel Aviv & Jeruzalem Pop-Up

Tijdens deze rondreis door Israël verblijf je in de twee belangrijkste steden van het land: Tel Aviv & Jeruzalem. Tel Aviv is hip en modern en wordt ook wel de  "Witte Stad" genoemd vanwege zijn unieke architecturale Bauhaus-stijl. Je kunt heerlijk eten in deze stad en natuurlijk relaxen op het strand. Sla ook zeker de oude havenstad Jaffa niet over. Jeruzalem is een hele andere stad. De blikvanger van 'de Heilige Stad' Jeruzalem is de gouden Rotskoepel. Wat Jeruzalem bijzonder maakt is dat het drie verschillende godsdiensten waarborgt. We maken in beide steden een stadstour en brengen een bezoek aan Bethlehem (gelegen in Palestijns gebied). 

 1. Dag 1 - vlucht naar Tel Aviv
 2. Dag 2 - Tel Aviv / stadstour en vrije dag
 3. Dag 3 - via Bethlehem en de Olijfberg naar Jeruzalem
 4. Dag 4 - Jeruzalem / stadstour
 5. Dag 5 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route Israël, 5 dagen

Twee verschillende steden

Tel Aviv en Jeruzalem zijn twee totaal verschillende steden. Door deze twee steden te combineren kun je in korte tijd twee kanten van Israël ontdekken. Het moderne en hippe Tel Aviv en de Heilige stad Jeruzalem. Er is bewust gekozen voor deze volgorde omdat de oude stad van Jeruzalem hét hoogtepunt van deze rondreis is. Beginnen in Tel Aviv is een heerlijke start voor een reis. Je kunt slenteren door de stad, ontspannen op het strand en heerlijk eten in de vele restaurantjes en barretjes. Een bruisende stad! Jeruzalem is doordrenkt met Bijbelse geschiedenis wat het dus totaal anders maakt dan Tel Aviv. In een week ontdek je twee verschillende kanten van dit bijzondere land.

De bruisende witte stad  

Tel Aviv bruist! In deze stad kan eigenlijk alles wat in de rest van het land veel minder vanzelfsprekend is. De volgende uitspraak is verre van onbekend in Tel Aviv: ‘In Jeruzalem we pray, in Tel Aviv we play’. Naast modern en bruisend wordt Tel Aviv ook wel de witte stad genoemd, vanwege zijn unieke architecturale Bauhaus-stijl. Vanuit Tel Aviv kun je de oude havenstad Jaffa bezoeken, een leuke stad om door heen te struinen. Vanaf hier heb je het beste uitzicht over het moderne Tel Aviv.

De Heilige stad

Jeruzalem is een heilige plaats die drie verschillende godsdiensten waarborgt. In deze stad is ongelofelijk veel te zien en te beleven, wat betekent dat je je niet zult vervelen! Jeruzalem is doordrenkt met Bijbelse geschiedenis en tijdens het bezoek aan de oude stad leren we veel over de geschiedenis. Zo bezoeken we de Joodse wijk, de klaagmuur, de Christelijke wijk en gaan we langs de Via Dolorosa naar de kerk van het Heilige Graf.

Reizen door Israël

Israël is een bijzonder land en de mengelmoes van religies is zonder meer fascinerend. Met name de Bijbelse geschiedenis maakt dit land zo populair onder reizigers. Tijdens de reis zal je merken dat het op de meeste Bijbelse/historische plaatsen erg druk kan zijn. Wij wisselen deze plekken daarom zoveel mogelijk af met minder druk bezochte plaatsen. Deze Bijbelse/historisch plekken hebben uiteraard te maken met openingstijden en vanwege drukte ook wachttijden. Doordat we veel van deze plekken aan jullie willen laten zien kan het voorkomen dat je tijdens een reis door Israël minder individuele vrijheid hebt dan je misschien gewend bent. Ook zien we dat veel andere reisorganisaties nogal eens met groepen van 40 personen of meer door Israël reizen. Hierdoor zijn er vooral veel grote hotels gebouwd en is het voor ons niet altijd mogelijk om je onder te brengen in de kleinschalige accommodaties, die je van ons gewend bent. Daarnaast krijgen Israëlische reisbegeleiders vanuit de overheid een intensieve training voordat ze groepen reizigers mogen begeleiden. In deze training leren ze heel veel over de rijke geschiedenis en de cultuur van dit prachtige land, welke ze graag uitgebreid met je delen. Zoals je weet, is de politieke situatie in Israël en haar directe buurlanden uiterst complex. Het hierover met elkaar van gedachten wisselen, kan erg interessant zijn. Bedenk daarbij wel dat de gemiddelde Israëliër doorgaans heel anders tegen de situatie in het Midden-Oosten aankijkt dan wij in Nederland. Voorkom in zo’n geval een mogelijk heftige  discussie en respecteer dan dat iemand er anders over denkt dan jij. Wij wensen je alvast een geweldige reis in dit prachtige land. 

Groepsrondreis Israël: Tel Aviv & Jeruzalem Pop-Up

Binnenkort boekbaar.

Rondreis Israël
Naar boven