< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

In de voetsporen van de koningin van Sheba

Na twaalf jaar en talloze bezoeken ben ik nog steeds enthousiast als ik met een groep in Jemen aankom. Ik heb het gevoel thuis te komen als ik in Sana'a land - en niet voor niets want ik heb er ooit voor korte tijd gewoond en gewerkt.

De openheid en vriendelijkheid van de bevolking verrassen mij - en de reizigers- altijd weer. Een van mijn favoriete plekken in Jemen is Socotra. Dit eiland van de drakenbloedbomen is onlangs gekozen tot één van de zeven natuurwonderen van de wereld. Je komt er nauwelijks toeristen tegen, de bevolking spreekt nog de oude Jemenitische taal en er zijn geen hotels of wegen, behalve in het hoofdstadje Hadibu. De naam Socotra is afgeleid van het Sanskriet dvipa sukhadhara, dat 'gelukzalig eiland' betekent.

Elke reis geniet ik van de wandelingen over hoge ruige bergen met authentieke dorpjes boven op de kammen en een bevolking die nog niet vaak met toeristen in aanraking is gekomen. Maar ook de zandstranden aan de Indische Oceaan en het prachtige water waar je kunt snorkelen tussen kleurrijke scholen vissen en koraal zijn heerlijk. En in de oude stad van Sana'a met zijn indrukwekkende versierde gebouwen - van soms wel acht verdiepingen - kan ik uren slenteren over een van de soeks (markten). Je wordt er steevast uitgenodigd om een kopje mierzoete kardemomthee te drinken in een van de winkeltjes. Kortom: Jemen is niet alleen een land om heen te reizen, maar zeker ook een land om naar terug te keren.

Groepsrondreis Jemen

Niet boekbaar

Naar boven
 

Sawadee Reisevent 24 november
DeFabrique, Utrecht

  • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou (foto: Merlijn Doomernik)
  • Lezing door reisjournalist Sander Groen
  • Tafelsessies: reizigers voor reizigers
  • Een schaatsbaan!
  • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.