< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Jordanië fotoreis

Speciale fotoreis

Waarom deze reis?

 • Speciale reis voor de enthousiaste (amateur-) fotograaf
 • Bezoek aan het Dana Wildreservaat met prachtige wandelmogelijkheden
 • Een volle dag en twee overnachtingen in de Wadi Rum woestijn, in bedoeïenententen
 • Een volle dag en twee overnachtingen in Aqaba waar je perfect kunt duiken en snorkelen
 • Afwisselende reis met bezoek aan oude steden, tochten per kameel en snorkelen

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Jordanië

Route 12 daagse groepsrondreis Jordanië fotoreis

Tijdens deze speciale fotoreis door Jordanië reis bezoek je Romeinse steden, drijf je in de Dode Zee, wandel je door het Dana natuurreservaat en verken je de beroemde roze stad Petra, dat in 1812 werd herontdekt. Tijdens deze rondreis door Jordanië doorkruis en overnacht je in het spectaculaire woestijnlandschap van Wadi Rum en je eindigt de reis in Aqaba aan de Rode Zee waar je uitstekend kunt snorkelen.

Deze fotoreis in Jordanië is speciaal bestemd voor de enthousiaste amateurfotograaf. Tijdens de reis is het reistempo lager en staat het nemen van foto's centraal. Op cursusdagen zal er daarnaast theoretische- en praktische informatie worden gegeven. Tijdens de reis overnacht je in comfortabele hotels. Het hotel in Dana is zeer eenvoudig en tijdens de overnachtingen in de Wadi Rum woestijn slaap je in bedoeïenentent met beperkte sanitaire voorzieningen. We reizen met een eigen bus. De wegen zijn goed en over het algemeen zijn er geen lange reisdagen. Jordanië drijvend beleven Reizen in Jordanië biedt ongelooflijk veel afwisseling. Je begint de reis in Madaba, een goed alternatief voor de hectische en drukke hoofdstad Amman. Dwalend door Jerash, een oude Romeinse stad, vind je theaters, tempels, imposante stadspoorten en pleinen omzoomd met zuilen in Ionische stijl. In de Dode Zee, gelegen op ruim 400 meter onder zeeniveau, is het water zo zout dat je blijft drijven; een unieke beleving! Geniet 's avonds van een heerlijke Arabische maaltijd met salades, kofta's, humus en grote ronde broden. Ter afsluiting kun je op een terras een waterpijp proberen. De schatkamer van Jordanië, betoverend Petra Je bezoekt het Dana natuurreservaat, een indrukwekkend bergachtig gebied in Jordanië met vele rotspartijen waar je een schitterende wandeling maakt. Je hebt alle tijd om de prachtige roze stad van Petra te ontdekken. Wandelend door de lange, hoge kloof zal je versteld staan van de indrukwekkende 'Schatkamer', een uit rozerode rotsen gehouwen monument van 40 meter hoog. Slapen onder de sterren in Jordanië Je beslist zelf hoe je de woestijn van Jordanië, Wadi Rum wilt verkennen; per landcruiser, per kameel of te voet. Je overnacht in een bedoeïentent of onder de sterrenhemel. We eindigen deze actieve rondreis in Aqaba, waar je heerlijk kunt luieren aan het strand of kunt snorkelen tussen de veelkleurige vissen. Wanneer je weer thuis bent, zul je versteld staan dat je maar twaalf dagen bent weggeweest; het lijkt veel langer! Professionele begeleiding De fotoreizen in Jordanië worden begeleid door professionele fotografen. Daarnaast is er een lokale Engelstalige gids aanwezig. Jolinda Cath begeleidt ondermeer een aantal fotoreizen. Zij werkt als freelance fotograaf en is daarnaast sinds enkele jaren reisbegeleidster bij Sawadee. Wat ooit begon als een leuke hobby werd al snel een grote passie. Mensen in al zijn hoedanigheden hebben haar meeste aandacht. Maar ook planten, bloemen en dieren komen voorbij. Op reis zit ze graag langere tijd op een vaste plek om te ervaren en te zien wat er om haar heen gebeurt, om dan op het juiste moment een beeld vast te leggen. In Nederland geeft ze ook regelmatig les en workshops. Haar werk wordt regelmatig gepubliceerd. www.cathproductions.nl.

Groepsrondreis Jordanië fotoreis

Niet boekbaar

Naar boven
 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.