< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Jordanië en Sinaï

Een mozaïek aan culturen en landschappen

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Jordanië

Route daagse groepsrondreis Jordanië en Sinaï

Tijdens deze actieve groepsreis door Jordanië en de SinaÏ zie je veel verschillende landschappen: je bezoekt Romeinse steden,drijft in de Dode Zee, wandelt door het Dana natuurreservaat, verkent de beroemde roze stad Petra en beklimt Mount Sinaï. Je doorkruist de spectaculaire woestijnlandschappen van Wadi Rum en de Sinaï woestijn en eindigt aan de Rode Zee. Je kunt hier snorkelen tussen prachtige koraalriffen en tropische vissen.

Drijven in de Dode Zee Je begint de reis in Madaba, een prettiger begin van de reis dan het hectische Amman. Dwalend door Jerash, een oude Romeinse stad, vind je theaters, tempels en imposante stadspoorten. In de Dode Zee is het water zo zout dat je blijft drijven! 's Avonds geniet je van een heerlijke Arabische maaltijd met salades, köfta's, humus en grote ronde broden en kun je een waterpijp proberen. Petra, schatkamer in de rotsen Je maakt een wandeling in het Dana natuurreservaat, een bergachtig gebied met indrukwekkende rotspartijen en een unieke flora en fauna. Je hebt ruim de tijd om de prachtige roze stad Petra te ontdekken. Wandelend door de lange, hoge kloof zal je versteld staan van de indrukwekkende Schatkamer, een uit rozerode rotsen gehouwen monument van 40 meter hoog. Slapen onder de sterren Vergelijk de sterrenhemels van Wadi Rum en de Sinaï. In beide woestijnen slaap je in een bedoeïenentent of onder de sterrenhemel. Je beslist zelf hoe je de woestijn wilt verkennen: per landcruiser, per kameel of te voet. Na een bezoek aan het St. Catherine klooster kun je een schitterende zonsondergang meemaken vanaf Mount Sinaï. Je eindigt deze actieve reis in Dahab, waar je heerlijk kunt luieren op een terras of snorkelen tussen de veelkleurige vissen.

Groepsrondreis Jordanië en Sinaï

Niet boekbaar

Naar boven