< Terug naar resultaten

Groepsrondreis - Vrouw op Reis naar Jordanië

Met andere vrouwen de wereld ontdekken

Waarom deze reis?

 • Speciaal ontwikkeld voor vrouwelijke reizigers
 • Contact met lokale vrouwen uit een ander land, met een andere cultuur
 • Wadi Rum: overnachten in bedoeïenententen en versieren met het traditionele Henna en Kohl
 • Rechtstreekse en comfortabele vlucht met Royal Jordanian
 • Twee dagen in de legendarische roze stad Petra

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Jordanië

Route 12 daagse groepsrondreis - Vrouw op Reis naar Jordanië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis voor vrouwen door Jordanië bezoek je samen met andere vrouwen Romeinse steden, drijf je in het gedeelte van de Dode Zee waar enkel vrouwen zijn toegestaan, lunch je uitgebreid met de lokale vrouwen, wandel je door het Dana natuurreservaat en verken je de beroemde roze stad Petra die in 1812 werd herontdekt. In de Wadi Rum woestijn slapen we in bedoeïenententen en bezoeken we vrouwen die ons leren hoe ze henna en kohl aanbrengen op de huid. Jordanië is een perfecte bestemming voor een korte actieve rondreis. We doorkruisen het spectaculaire woestijnlandschap van Wadi Rum waar we ook overnachten. De reis eindigt in Aqaba aan de Rode Zee waar je uitstekend kunt snorkelen. Daarnaast wordt de reis begeleid door een vrouwelijke lokale of Nederlandse reisbegeleidster, wat zeker in een land als Jordanië nog steeds niet zo normaal is. 

 1. Dag 1 - vlucht van Amsterdam naar Amman
 2. Dag 2 - naar Madaba / bezoek Jerash en de Dode Zee
 3. Dag 3 - Madaba / bezoek Mount Nebo en Lunch met lokale vrouwen
 4. Dag 4 - naar Dana Wildreservaat via de woestijn
 5. Dag 5 - wandelen Dana Wildreservaat, naar Petra
 6. Dag 6 - Petra
 7. Dag 7 - naar Wadi Rum
 8. Dag 8 - tocht per kameel, te voet of per landcruiser door de woestijn
 9. Dag 9 - Wadi Rum, naar Aqaba
 10. Dag 10 - Aqaba- optionele boottocht
 11. Dag 11 - Aqaba, naar Amman
 12. Dag 12 - vlucht terug naar Amsterdam vanuit Amman
Bekijk Route Jordanië, 12 dagen

Nieuw én exclusief: Vrouw op Reis

Vrouw op Reis staat voor een Sawadee rondreis in gezelschap van enkel actieve, leergierige vrouwen. Je reist in een groep met vrouwelijke medereizigers onder leiding van een vrouwelijke reisbegeleidster. Naast alle gezelligheid van een groep vrouwen op reis, krijg je bovendien toegang tot plaatsen, waar je met een gemengde groep niet kunt komen. Op deze manier kom je makkelijker in contact met lokale vrouwen en krijg je een kijkje in hun dagelijks leven. Wat zijn de verschillen tussen jullie levenswijze, normen, waarden en cultuur? En wat hebben jullie gemeen? Samen met andere vrouwen een land ontdekken zorgt voor bijzondere ontmoetingen. Wie weet levert het je nieuwe vriendschappen voor het leven op!


Actieve én culturele rondreis in Jordanië

Dit is een actieve én culturele rondreis in Jordanië. Alle wandelingen zijn optioneel waardoor je de reis zo zwaar kunt maken als je zelf wilt. Tijdens deze vakantie overnacht je in comfortabele hotels. Het hotel in Dana is zeer eenvoudig en tijdens de overnachtingen in de Wadi Rum woestijn slaap je in een bedoeïenentent met beperkte sanitaire voorzieningen. We reizen met een eigen bus. De wegen zijn goed en over het algemeen zijn er geen lange reisdagen tijdens deze Jordanië rondreis.

Jordanië drijvend beleven

Reizen in Jordanië biedt ongelooflijk veel afwisseling. Je begint de reis in Madaba, een goed alternatief voor de hectische en drukke hoofdstad Amman. Dwalend door Jerash, een oude Romeinse stad, vind je theaters, tempels, imposante stadspoorten en pleinen omzoomd met zuilen in Ionische stijl. In de Dode Zee, gelegen op ruim 400 meter onder zeeniveau, is het water zo zout dat je blijft drijven; een unieke beleving! Geniet 's avonds van een heerlijke Arabische maaltijd met salades, kofta's, humus en grote ronde broden. Ter afsluiting kun je op een terras een waterpijp proberen.

Schatkamer van Jordanië, betoverend Petra

Je bezoekt het Dana natuurreservaat, een indrukwekkend bergachtig gebied in Jordanië met vele rotspartijen waar je een schitterende wandeling maakt. Je hebt alle tijd om de prachtige roze stad Petra te ontdekken. Wandelend door de lange, hoge kloof zal je versteld staan van de indrukwekkende 'Schatkamer', een uit rozerode rotsen gehouwen monument van 40 meter hoog.

Rondreis Jordanië: Slapen onder de sterren

Tijdens deze rondreis Jordanië beslis je zelf hoe je de woestijn van Jordanië, Wadi Rum wilt verkennen; per landcruiser, per kameel of te voet. In de woestijn bezoeken we Bedoeïen vrouwen die ons leren hoe je Henna en Kohl aanbrengt. Je overnacht in een bedoeïentent of onder de sterrenhemel. We eindigen deze actieve rondreis in Aqaba, waar je heerlijk kunt luieren aan het strand of kunt snorkelen tussen de veelkleurige vissen. Wanneer je weer thuis bent, zul je versteld staan dat je maar twaalf dagen bent weggeweest; het lijkt veel langer!

Groepsrondreis - Vrouw op Reis naar Jordanië

Niet boekbaar

Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je €50 korting per persoon