< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Casablanca

  Bij aankomst worden we opgewacht door de reisbegeleider en rijden we met onze eigen bus naar het nabij gelegen hotel in Casablanca. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  NB: Vanwege een restrictie vanuit de Marokkaanse overheid mogen chauffeurs en reisbegeleiders de aankomsthal van de luchthaven niet in. De reisbegeleider en chauffeur staan je dan ook buiten de aankomsthal op te wachten.

 • 2

  via Rabat naar Meknes

  image

  ’s Ochtends vertrekken we van Casablanca naar Rabat. Hier hebben we tijd om de Hassan II Moskee te bekijken, de grootste moskee van Marokko (en één van de grootste ter wereld). Daarnaast is het één van de weinige moskeeën in het land die voor niet-moslims toegankelijk is. Hierna verlaten we de drukke stad, op weg naar de Koningssteden van Marokko.

  image

  We maken een korte stop in de hoofdstad van Marokko: Rabat. Tevens één van de vier koningssteden. De stad heeft een verrassend grote en gezellige oude medina, omringd door grote rode muren. Hier krijgen we een rondleiding en bezoeken we het Mausoleum van Mohamed V. Ook kun je eventueel de Oudayas Kasbah bezoeken, dit fort staat bekend om de witte en blauwe kleuren. Na anderhalf uur rijden komen we aan in Meknes. We slapen hier één nacht in een comfortabele Riad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  via Volubilis naar Fès

  image

  In de ochtend staat er een rondleiding door Meknès op het programma. Samen met onze lokale gids verkennen we de Medina. We maken kennis met de Marokkaanse cultuur en gebruiken. Hierna reizen we verder naar Fès. Onderweg komen we langs Volubilis, de best bewaarde Romeinse ruïnes van Marokko.

  image

  Deze oude Romeinse nederzetting is daarom ook onderdeel van de UNESCO wereld erfgoed lijst. Hier krijgen we een rondleiding van ongeveer 1,5 uur met een lokale gids die ons meeneemt langs de mozaïeken, oude poorten en muren van deze historische stad. Vervolgens rijden we door naar Fès, waar we twee nachten zullen overnachten in een luxe Riad in Fès. We sluiten de dag af met een traditioneel diner uit deze streek: de Pastilla.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 4

  Fès / vrije dag

  image

  Fès is de oudste Koningsstad van Marokko. We worden ondergedompeld in de rijke geschiedenis van- en het dagelijks leven in deze stad met alle bazaars, kruidige geuren, spelende kinderen en ezels. De iconische leerlooierijen nemen ons mee in het proces van de kostbare Marokkaanse kwaliteitsleer. Kortom, we doen veel onuitwisbare indrukken op in deze bedrijvige, gezellige en vooral sfeervolle stad die het échte Marokko representeert.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  reisdag naar Merzouga

  image

  Vanuit Fès vertrekken we vroeg in de ochtend naar Merzouga. Tijdens deze reisdag ervaar je de enorme verscheidenheid van de uitgestrekte landschappen in Marokko. We rijden over het prachtige Midden-Atlas gebergte vol met groene velden, kalk- en zandstenen. Voorbij Midelt verandert het landschap enorm. We vervolgen onze weg door de Ziz-vallei waar we langs dadelpalmbossen met pittoreske ksours rijden. Hier kun je prachtige foto's maken.

  image

  Het volgende landschap dat optrekt aan de horizon is de Hamada, oftewel de steenwoestijn. Dit natuurverschijnsel strekt zich van de Ziz Vallei tot aan de zandduinen van Erg Chebbi. Deze gouden zandduinen liggen vlak voor de Auberge waar we laat in de avond aankomen voor een comfortabele overnachting.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 6

  Erg Chebbi / woestijn overnachting

  image

  De grote zandvlakte in Merzouga wordt gekenmerkt door goudkleurige zandduinen. Dansend zand, de zon en de vele natuurlijke kleuren maakt deze grote vlakte tot een prachtig fenomeen. Je kunt er ook voor kiezen om even lekker in de schaduw van de palmbomen te gaan zitten. Halverwege de middag ervaren we het ultieme Sahara gevoel, want dan vertrekken we per kameel door de duinen. Deze toch duurt ongeveer 1,5 uur.

  image

  Vanaf de rug van de kameel heb je een prachtig uitzicht, het op- en afstappen is al een belevenis op zichzelf. Je spieren begin je na een tijdje op een kameel wel te voelen, daarom kun je het rijden afwisselen met wandelen naast de kameel. Tijdens het ondergaan van de zon bereidt onze kok een heerlijke maaltijd die we rond het kampvuur opeten. We slapen in een luxe bedoeïenenkamp. We overnachten in de woestijn! ’s Ochtends ontwaken we midden in de immense zandduinen, een geweldige ervaring!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 7

  naar Skoura - vrije dag

  image

  Skoura wordt beschouwd als de palmboom hoofdstad van Marokko en dat is niet voor niets! Kom heerlijk tot rust onder een palmboom met een koud glas drinken of wandel door het dorp en bewonder verschillende palmbossen en prachtig versierde Kasbah's. We overnachten in een comfortabele ecolodge gelegen in dit prachtige natuurlijke palmbos met een hele herkenbare en toepasselijke naam: Sawadi.

  image

  Sawadi is een charmante ecolodge van de gastvrije eigenaren Catherine en Philippe. Verschillende Kasbahs zijn verspreid over een klein stuk van het totaal 4 hectare grote park. Op de andere hectares staan dadelpalmen en anderen fruitbomen, zoals granaatappel-, appel-, perzik- en vijgenbomen. Er zijn verschillende boerderijdieren die het restaurant voorzien van vlees, yoghurt en eieren. Alles is dus 100% biologisch. Je kunt hier zelf het fruit plukken als je wilt! Het overnachtingsgedeelte bevindt zich naast de olijfbomengaard en is voorzien van zwembad, hammam en restaurant. Een zeer compleet en verantwoord verblijf!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  Skoura

  image

  In de ochtend brengen we een bezoek aan de Kasbah Amridil, de grootste en bekendste Kasbah van Marokko. Dit rijkelijk versierde oude vestigingsgebouw diende vroeger als verdediging tegen de vijand. Vanuit de hoge torens heb je een schitterend uitzicht op de palmtuinen. En dan te bedenken hoe ze dit gebied zo groen en vruchtbaar houden!

  image

  In de middag is het mogelijk om Skoura zelf nog wat beter te verkennen. Zo kun je lekker struinen door de palmoases, opzoek naar de lokale ambachten of heerlijk relaxen aan het zwembad bij het hotel. We sluiten de dag gezamenlijk af met een uitgebreid diner.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  via Aït Benhaddou naar Marrakech

  image

  Vandaag verlaten we Skoura en rijden we door het Atlasgebergte waar de uitgestrekte vlaktes en verschillende Kasbah's aan ons voorbij razen. Onderweg stoppen we bij Aït Benhaddou dat omringd wordt door de meest exotische en best bewaarde Kasbah's in de Atlas regio. Vroeger diende deze stad als knooppunt van handelsroutes tussen Marrakech en de Sahara. In de smalle straatjes was het een komen en gaan van de meest kostbare producten.

  image

  Vanuit Aït Benhaddou reizen we door de bergen verder naar Marrakech: de stad die Marokko zijn naam gaf. De komende twee nachten overnachten we in hotel waar we heerlijk kunnen bijkomen van alle indrukken die deze geweldige stad ons te bieden heeft.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Marrakech / Atlasgeberte en berberlunch

  image

  Vandaag staat er een dagtrip door het Atlasgebergte op het programma. Hier maken we kennis met bergketens, diepe kloven en landschappen die van groen naar bruin en dan weer rood verkleuren. De schoonheid van deze omgeving maakt pas echt indruk als je beseft dat nomaden hier vroeger per kameel doorheen reisden. Op verschillende uitzichtpunten kun je kilometers ver weg kijken. We lunchen bij een lokale berberfamilie die een bijzonder maal voor ons bereiden.

  image

  ‘s Avonds is het erg gezellig op hét plein van Marrakech: het Djemaa el-Fna plein. Ervaar de mystieke sfeer. Laat je verleiden door de heerlijke geuren van de vele eettentjes of kijk aandachtig naar de slangenbezweerders, acrobaten en waarzegsters die het toegestroomde volk vermaken. Ook kun je langs de marktkraampjes struinen waar authentieke Marokkaanse specerijen en producten te koop zijn, zoals dadels, noten en munt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 11

  naar Essaouira

  image

  Vandaag beginnen we met een rondleiding door de oude Medina van Marrakech en brengen een bezoek aan Bahia Palace. Een indrukwekkend bouwwerk dat naast de prachtige architectuur, kleurrijke patio's en groene tuinen enorm groot is: maar liefst acht hectare!

  image

  Na een levendig Marrakech reizen we door naar Essaouira. Onderweg stoppen we bij de wijngaard Val d'Argan. Hier laten we ons verwennen met lokaal bereidde geitenkaas en heerlijke wijn. Na ongeveer drie uur in de bus komen we aan in het charmante kustplaatsje Essaouira.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Essaouira / vrije dag

  image

  Tijdens een stadswandeling kun je over de stadsmuren lopen en uitkijken over de zee, wat na alle bergen en zandvlaktes een aangename afwisseling is. In de kleurrijke haven wordt de gevangen vis binnengehaald en als je aanschuift bij één van de vele visstalletjes, zie je hoe ook nog eens hoe deze verse vis gefileerd en gegrild wordt: dat wordt smullen!

  image

  In de Medina vindt je tussen de smalle witgeverfde straatjes verschillende galeries en kunstwinkels, ook worden er Marokkaanse aardewerken, oliën en tapijten verkocht. Heb je voldoende indrukken opgedaan in Essouria? Dan is het mogelijk om paard te rijden of een hamman te bezoeken voor een ontspannende massage. We slapen net zoals de eerste nacht in Essouira in een gezellige en comfortabele riad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Marrakech

  image

  Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Marrakech waar je nog tijd hebt om zelf nog eens op ontdekkingstocht te gaan. Ga op pad in het dynamische Marrakech. Deze stad staat vol met de meest sierlijke en kleurrijke Marokkaans-islamitische bouwwerken. Proef de lokale keuken in een foodtour of ga zelf aan de slag tijdens een kookworkshop Tajine. Actief de stad verkennen? Dat kan tijdens een fietstour! Ontspannen kun je in de verschillende hamams die deze stad rijk is, daar kun je je lekker laten verwennen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  vlucht naar Amsterdam

  Helaas, de tijd is voorbij gevlogen en de reis zit er al weer op. Wat hebben we genoten van het wonderlijke en magische Marokko, met haar geuren en kleuren, kamelen en ezels, het geluid van de muezzin en de bazaars vol koopwaar. Één ding is zeker, het heeft een onwisbare indruk achter gelaten. Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • De meest comfortabele en afwisselende reis door steden, zandduinen, palmtuinen en bergen
 • Bezoek aan de vier Koningssteden Marrakech, Rabat, Meknes en Fès
 • Comfortabele overnachting in een eigen bedoeïenentent in de zandduinen van Erg Chebbi
 • Veel maaltijden, entreegelden en excursies inclusief
 • Exotische wijnproeverij in Val d'Argan
 • Reis door de prachtige gebergtes van het divers geschapen Atlas Gebergte
 • Overnachting in de duurzame en gezellige Sawadi ecolodge
 • Het ultieme gemak van een groepsreis, goed geregeld en met een vleugje avontuur
 • Indrukwekkende lunch met een lokale berberfamilie
 • Entreegelden voor onder andere Volubilis zijn inclusief
 • Inclusief stadsgidsen in Meknes, Fès en Marrakech

Groepsrondreis Marokko Comfort Plus

Comfortabel en onbezorgd door het land vol mysteriën

image
14 dagen vanaf € 1.499
Comfort-Plus
Naar boven