Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Gert Reisbegeleider

Reizen heeft mij van jongs af aan in het bloed gezeten. Liftend Europa door, en vriend opzoeken die in Colombia was gaan wonen, een aantal maanden alleen rondtrekken door Kenia. Het mooiste voor mij van het reizen zijn de ontmoetingen. Dit is zowel met de lokale bevolking als ook met de deelnemers aan de reizen. Wat het begeleiden van reizen voor mij zo leuk maat is de combinatie van de dingen die ik leuk vind en de dingen waar ik goed in ben. De focus van mijn reizen ligt op Latijns Amerika, (Spaans is bijna mijn tweede taal geworden), maar ook Azië, (Noord)-Afrika en het Midden-Oosten zijn mij niet onbekend. Colombia is een van mijn meest favoriete bestemmingen, en gelukkig is dit land, na een lange turbulente periode, tegenwoordig weer prima bereisbaar.

Zo veel meer dan zand

Toen ik jaren geleden voor het eerst de uitnodiging kreeg om naar Oman te reizen, dacht ik aan een land met zand. Inmiddels ben ik er regelmatig geweest. En ja, zand is er, in prachtige duinformaties, maar Oman heeft zó veel meer.

De ene dag maak je een prachtige wandeling door een van de wadi’s, de groene rivierbeddingen met oases en soms palmentuinen, de andere dag zwem je in een van de bronmeertjes in Wadi Bani Khalid. Als je rustig op de oever gaat zitten met je voeten in het water, heb je zelfs kans dat kleine visjes je een heerlijke voetbehandeling geven. Of je geniet van de spectaculaire uitzichten als we met onze 4-wheel drives door het Jebel Akhdar gebergte trekken. Met wat geluk worden we uitgenodigd om bij bewoners thuis traditionele koffie met dadels te gebruiken.
In steden als Muscat en Nakal kun je dwalen door de prachtige souks op zoek naar geurige wierook, de ‘francincence’ die hier als hars gewonnen wordt of de intense parfum-oliën die je jaren later nog steeds gebruikt uit de heel kleine flesjes. Een bezoek aan de ‘Grand Mosque’ laat ook bij nog altijd een onuitwisbare indruk achter.
Bezoek zeker ook de veemarkt, waar het vee op traditionele manier met handjeklap en uitbundige gebaren wordt verhandeld; een lust voor het oog.
In Rash al Had gaan we ’s avonds het stand op om de meer dan 1 meter grote schildpadden het strand op te zien komen. Ze komen hier hun eieren komen leggen nadat ze hier zo’n 30 jaar geleden zelf geboren zijn. Wat een geheugen!

Na Oman reizen we door naar Dubai, een van de zeven Arabische Emiraten. Hier bezoeken we hightlights als de Burj Kalifa, de Burj Arab, het Palmeiland, de Marina Mall of the Emerads en de indoor skihal. ‘s Avonds bekijken we hoe de fonteinen hun water op de maat van muziek liefst 150 meter (!) omhoog spuiten. En dan te bedenken dat er 30 jaar geleden op deze plek niets anders was dan zand …

Groepsrondreis Oman en Dubai

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven