< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Brussel – Djerba

  image

  Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst transfer naar ons hotel dat vlakbij de oude soukh (markt) ligt.

 • 2

  Douiret en Zammour

  image

  We verlaten het hotel in Djerba met onze landcruisers, waarna we over de dam naar het vasteland rijden. Onze eerste stop is het plaatsje Medenine met zijn weekmarkt. Bedoeïenen komen hier van heinde en verre groenten en dieren verkopen, een kleurrijk schouwspel. Daarna bezoeken we Tataouïne. Rondom het kleine centrale plein zie je de witgeschilderde typisch Arabische bogen waaronder de bewoners schaduw zoeken. We rijden het gebied van de ksour (enkelvoud: ksar) in. Een ksar is een versterkte opslagplaats gelegen op de top van een berg, die vroeger werd gebruikt door meerdere berberstammen. We picknicken op een mooie plaats en beginnen daarna onze eerste wandeling in het bijna verlaten berberdorpje Douiret, dat schitterend tegen een heuvel met een ksar is aangebouwd. Over een plateau met weidse vergezichten wandelen we in ongeveer drie uur naar het bergdorpje Chenini, waarop de zon aan het einde van de middag haar laatste stralen laat vallen. Wie niet wil wandelen, kan met de landcruisers meerijden en zich in beide dorpjes vermaken. In Chenini pikken de landcruisers ons weer op, waarna we naar Zammour rijden. De ksar in Zammour wordt tegenwoordig als hotel gebruikt en wij brengen de nacht hier door.

 • 3

  wandelen naar Matmata

  image

  Door een ruig berglandschap rijden we naar Ksar Hallouf, een imposante verlaten ksar op een heuvel. Van daar lopen we ongeveer tweeënhalf uur over de kammen van bergruggen met uitzicht op olijfgaarden. Over smalle weggetjes rijden we langs kleine groene oases van palm- en olijfbomen naar het dorpje Matmata. De bevolking woont hier deels in huizen onder de grond. Deze put- of grotwoningen zijn ‘s zomers heerlijk koel en in de winter aangenaam warm. We slapen deze nacht in zo’n originele ondergrondse woning die omgebouwd is tot hotelletje. ‘s Middags kun je zelf een wandeling maken door dit vreemde gebied, of op het plaatselijke terras de shisha (waterpijp) proberen.

 • 4

  Douz, bedoeïenentent in Sahara

  image

  Weer vroeg op voor een heerlijke wandeling. Door een maanlandschap van diepe kloven en ravijnen lopen we naar een z.g. troglodietenwoning. In deze ondergrondse woning kun je een kijkje nemen en even te gast zijn bij de berberfamilie die er woont. De oude vrouwen dragen prachtige gouden en zilveren sieraden. Hun handen en gezicht zijn zwaar getatoeëerd. In de loop van de ochtend rijden we naar het plaatsje Douz, ook wel de poort naar de Sahara genoemd. In de woestijn staan de kamelen al op ons te wachten. Wanneer de hitte afneemt bestijgen we de kamelen en zul je al deinend ervaren hoe de karavanen eeuwenlang door de woestijn trokken. De door het 'dansen’ van de wind sierlijk gevormde zandduinen zorgen voor een mooi panorama. Na ongeveer drie uur slaan we ons kampement op zoals dit al eeuwen door nomaden wordt gedaan. Bij het kampvuur vermaken de kamelendrijvers zichzelf met zang en dans. Wie wil kan beschutting zoeken in de wollen nomadentent, maar je kunt ook overnachten tussen de duinen onder de sterrenhemel.

 • 5

  Sahara - Douz

  image

  Na een ontbijt met vers brood dat in het zand wordt gebakken genieten we ‘s ochtends nog van de leegte van de woestijn terwijl we voortdeinen op een kameel. ‘s Middags houden we siësta, waarna we weer opstijgen. De kamelen brengen ons naar een comfortabel hotel, waar je in het zwembad alle vermoeienissen van je af kunt spoelen.

 • 6

  Douz - Tozeur

  image

  Een volgend hoogtepunt is de originele weekmarkt van Douz. Dit witte stadje wordt gedomineerd door mannen gekleed in traditionele witte djellaba’s. Het plaatsje is gebouwd rondom de soukh, waar al eeuwenlang niets is veranderd. Het lijkt hier alsof er geen vrouwen bestaan, want je ziet ze bijna nergens. Op de dierenmarkt kun je het traditionele loven en bieden gadeslaan en kamelen, geiten, ezels en schapen van eigenaar zien wisselen. De nomaden en berbers moeten soms wel drie dagen reizen om de markt te bereiken. Aan het einde van de ochtend rijden we over de zoutvlakte Chott El Jerid naar Tozeur. Onderweg kun je je verbazen over de fata morgana’s en de droogte van de gebroken grond. We slapen opnieuw in een hotel met zwembad, gelegen in een oase nabij het centrum van Tozeur. In de oude medina, waar auto’s niet zijn toegestaan, zie je vrouwen in zwarte maliy’as voortschuifelen door de smalle steegjes. De oase van Tozeur herbergt meer dan 400.000 palmbomen die water onttrekken aan de ruim 200 natuurlijke bronnen. Aan de palmbomen groeien de beroemde dadels. Ze geven schaduw aan alles wat eronder groeit; vijgen, passievruchten, abrikozen, sinaasappels en perziken. In één van de restaurantjes kun je heerlijk couscous of het typisch Tunesische brick à l’oeuf eten. We slapen opnieuw in een hotel met zwembad.

 • 7

  Tozeur, optioneel bezoek aan bergoases

  image

  Vandaag heb je de hele dag vrij om het gezellige stadje te verkennen. Tozeur is bekend om het fraaie metselwerk en het loont de moeite je te laten verdwalen in het oude gedeelte van de stad tussen de vele muren en gebouwen die versierd zijn met het gele baksteen. Je kan vandaag ook een optionele excursie van een halve dag maken naar de bergoases ten westen van Tozeur. Deze bevinden zich in een landschap van bergen, rivierbeddingen en spectaculaire kloven. We bezoeken Midès dat bovenop de rand van een indrukwekkende roze canyon balanceert. In Tamerza heb je een prachtig uitzicht over een wadi (drooggevallen rivier) bezaaid met dadelpalmen. Tussen deze twee bergoases kunnen we nog een mooie, maar pittige wandeling maken. De kosten van deze tocht (ongeveer € 35,- p.p.) zijn niet inbegrepen. Je kunt ter plekke bepalen of je meegaat of niet.

 • 8

  vroege vlucht Tozeur - Tunis

  image

  We staan heel vroeg op voor een korte vlucht naar Tunis, de hoofdstad van Tunesië. Je hebt verder de hele dag vrij om deze grote en moderne maar ook zeer gezellige stad te verkennen. Zoals vele voormalig Franse koloniale steden is Tunis verdeeld in een oude stad, de medina waar je de grote markt (souq) vindt, en de ‘ville nouvelle, het moderne gedeelte. Wie nog wat cultuur wil snuiven kan naar het Bardo Museum, dat vol staat met stukken uit de klassieke en recentere geschiedenis van Tunesië. Een leuke treinrit verder vind je Carthago, de beroemde oude Fenicische handelsstad en vlak daarbij het blauw-wit gekleurde stadje Sidi Bou Said. ’s Avonds genieten we van een laatste Tunesische maaltijd en dan is deze week alweer voorbij.

  image

  Carthago tentoonstelling Rijksmuseum

  Tot en met 10 mei 2015 is in het Rijksmuseum de tentoonstelling "Carthago" te zien. Maak kennis met de archeologische rijkdom en roemruchte geschiedenis van een van de spraakmakendste havensteden uit de oudheid.

  Meer informatie vind je op de website van het Rijksmuseum.

 • 9

  Tunis - Brussel

  image

  Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Afwisselende tocht door niet-toeristisch Tunesië
 • Volkomen andere wereld dichtbij
 • Fascinerende kamelentocht met woestijnovernachting
 • Mooie wandelingen door afwisselende gebieden
 • Rondreis per landcruiser, van de gebaande paden af
 • Bezoek aan de (dieren) markt van Douz
 • Verblijf in een grotwoning, een ksar (graanopslagplaats) en hotels met zwembad
 • Nederlandstalige reisbegeleiding

Groepsrondreis Tunesië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je €50 korting per persoon