< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Turkije

De mooiste delen van het land

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Turkije

Route daagse groepsrondreis Turkije

Tijdens deze actieve en afwisselende rondreis door Turkije bezoek je het beroemde Cappadoccia, loop je een klein deel van de Lycische Weg (het beroemdste en mooiste langeafstandspad van Turkije) en eindig je in het bruisende Istanbul. Historische steden, spectaculaire kliffen, oude ruïnes en rustige strandjes: je reist door de mooiste delen van het land.

Deze groepsreis naar Turkije heeft een prima balans: wandelen, steden en natuur. Tijdens het wandeltocht langs de Lysische kust wandelen we zo’n 6 uur per dag. De wandelingen over vaak rotsachtig terrein kunnen soms best pittig zijn, maar voor mensen die van wandelen houden is het goed te doen.In de steden slapen we in goede hotels. De pensions tijdens de wandeltocht zijn eenvoudig maar gezellig, en beschikken over eigen douche en wc. De overnachting bij het Turkse gastgezin is eenvoudiger: je slaapt met meerdere personen op een kamer en je deelt de badkamer en toilet. We slapen één nacht in tweepersoons tenten.Tijdens deze reis is het aantal reisdagen beperkt. Voor die reisdagen hebben we een eigen bus. Tijdens de wandeltocht zorgt de bus voor de bagage en korte transfers. Bergen van tufsteen Na een overnachting in het moderne Ankara, rijden we naar Cappadocia. Gelegen in het hart van Turkije, is Cappadocia met zijn grillige landschap een van de mooiste gebieden van Turkije. In de bergen van tufsteen zijn duidenden huizen, stallen, kerkjes en ondergrondse steden uitgehakt. In dit wonderlijke gebied kun je heerlijke dagwandelingen maken. De Lycische Weg Zes dagen volgen we oude Griekse en Romeinse paden, door naaldwouden en kloven en langs heldere rivieren. We volgen de kustlijn van Lycie met kalkstenen rotsformaties en afgelegen baaien, waar je een frisse duik kunt nemen. We wandelen vijf dagen en overnachten in kleine pensions en bij een turks gastgezin. Wie wil kan de berg Olympos(2388m) beklimmen. Deze beklimming is zwaar, maar vanaf de top heb je wel een prachtig uitzicht. Bruisend Istanbul We reizen via adembenemend kustgebied naar Kas. In de straatjes rond de haven vind je vele winkeltjes, restaurantjes en terrasjes waar het tot diep in de nacht gezellig is. Je kunt hier duiken, snorkelen, zwemmen, wandelen, mountainbiken, kajakken, zeilen en zelfs paragliden. Istanbul is de meest bruisende stad van Turkije. Deze exotische stad heeft tijdens zijn geschiedenis van meer dan 2500 jaar altijd een belangrijke rol gespeeld door zijn strategische ligging aan de Bosporus: de scheiding tussen Europa en Azie. Je kunt dagen ronddwalen door deze stad, op zoek naar paleizen, moskeeën, musea en kleurrijke bazaars. Je kunt een boottocht maken over de Bosporus of een bad nemen in een van de vele hammams.

Groepsrondreis Turkije

Niet boekbaar

Naar boven
 

Waar kan ik naar toe?
Gele, veilige reisbestemmingen

Wil jij graag een reis maken naar een veilige regio en verzekerd zijn van flexibele boekings-en annuleringsvoorwaarden

Bekijk onze reizen naar bestemmingen die door het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MinBuZa) zijn aangemerkt als geel gebied. Daarmee zijn ze dus veilig bereisbaar.