< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

In de steden maken we gebruik van het goede netwerk aan jeugdherbergen en hostels. Daarbuiten wordt er gekampeerd, zowel in tenten als cabanes: op plaatselijke campings en bij berghutten (basic comfort). Van de deelnemers wordt een actieve inzet gevraagd voor alle kampeeractiviteiten (opzetten van tenten, koken, afwassen). 

Elk jaar, bij het begin van het reisseizoen koopt Joker nieuwe tenten in. Het zijn degelijke tenten, meestal van een bekend merk en ze hebben een nieuwwaarde van ongeveer € 200,-. Draag zorg voor het materiaal dan kan iedereen - ook jij - genieten van de degelijkheid ervan! Joker wil graag – in het kader van duurzaam reizen – het hergebruik van de tenten stimuleren. Daarom kan je de Joker-tentjes na de reis aankopen voor de prijs van € 50,- per tent. Joker zorgt ook voor vuurtjes en pannen. Voor het overige kampeermateriaal (borden, tassen, bestek, slaapmatjes, slaapzak, ...) moet je zelf zorgen.

 Vervoer ter plaatse

Het transport op deze reis is even afwisselend als het straatbeeld in Montréal. We vliegen, bussen, fietsen en rijden kriskras door het zuiden van Québec. Vanuit Montréal doen we het eerste deel van de reis met openbaar vervoer. We nemen de bus naar Mont Tremblant en La Rivière Rouge of Bromont. In Québec Stad springen we in de huurauto's om La Gaspésie en de oevers van de St. Lawrence te ontdekken. Het laatste deel van de reis speelt zicht weer af in de omgeving van Montréal. Het gebruik van huurauto's (of minibus) heeft als voordeel dat we plaatsen kunnen bereiken die weinig of niet door het openbaar vervoer worden aangedaan. We reizen dus flexibeler! Voor reizen met huurauto's is het vanzelfsprekend dat naast de begeleider, ook enkele deelnemers fungeren als chauffeur en co-chauffeur. Actieve participatie, autorijden, kaartlezen, is niet alleen gewenst, maar vaak ook noodzakelijk.

Vergeet je rijbewijs niet! Elke hoofdchauffeur moet tevens over een creditcard op zijn/haar naam beschikken.

Groepsrondreis Canada - Québec Go-26

Actieve jongerenreis door La Belle Provence

image
19 dagen vanaf € 2.816
Naar boven