< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Aankomst in Las Vegas

  image

  Welkom in deze stad van neon lichten in de Nevada woestijn, een plek die iedereen een keer gezien zou moeten hebben. Om 18.00 uur is er een bijeenkomst met de groep en de reisbegeleider. De rest van de dag heb je geen verplichtingen en kan je op eigen gelegenheid de stad verkennen. Vergeet vooral ’s avonds niet langs de Strip te wandelen!

 • 2

  naar Zion Nationaal Park

  image

  Vandaag reizen we verder naar Zion NP, een van de beste plekken in het zuidwesten om te wandelen. Dit park biedt prachtige natuur en landschappen. Dankzij de Virgin rivier is er flora en fauna te vinden langs de kathedraal-achtige zandstenen muren. De Mormoonse kolonisten van Utah zagen dit park als hun ‘plek van rust en veiligheid’ en gaven het de naam Zion. 

 • 3

  Zion Nationaal Park / vrije dag

  image

  Je hebt de hele dag om Zion NP verder te ontdekken. Er zijn verschillende wandelroutes die zeker de moeite waard zijn. Als je zoekt naar een beetje uitdaging dan is de wandelroute naar Angels Landing een goede keuze. Je moet overigens geen hoogtevrees hebben! De uitdagende en inspannende wandeling beloont je met adembenemende panorama’s.  

  image

  Er zijn ook korte wandelingen die minder inspannend zijn, bijvoorbeeld de wandeling van de Lower Emerald Pools naar de bruisende Upper Emerald Pools. Onderweg kom je langs een mooie waterval en je eindigt bij Zion’s ‘strand’. Mocht het weer het toelaten dan is er een route die diep de Zion Narrows in gaat, waarbij je door de Virgin rivier en in de schaduw van de torenhoge muren wandelt.

 • 4

  Bryce Canyon Nationaal Park

  image

  Vandaag vertrekken we naar Bryce Canyon NP, dat circa 2,5 kilometer hoger ligt dan Zion NP. Bryce Canyon NP is een fascinerend natuurlijk amfitheater van roze, oranje en witte zandsteen torens, ook wel bekend als de ‘hoodoos’.

  Ook in dit park zijn er routes die verschillen in moeilijkheidsgraad. Als je tussen deze unieke rotsformaties wilt lopen dan moet je de Navajo or Peek-a-Boo Loop route nemen. Ben je een fotograaf? Dan raden we je aan om buiten de rotsformaties te blijven om zo de perfecte foto’s te schieten van het steeds veranderende uitzicht. De zon zorgt voor prachtige schakeringen van de kleuren van de rotsen, waardoor het gebied erg fotogeniek is. 

 • 5

  Monument Valley

  image

  Monument Valley vormt het hart van het gebied van de Navajo Indianen. Deze vallei staat bekend om haar zonsop- en ondergangen. Vandaag reizen we langs de grens van Utah en Arizona naar deze bijzondere plek. Onderweg maken we nog een tussenstop bij de immense Glen Canyon Dam. Eenmaal aangekomen bij Monument Valley hebben we een begeleide tour langs alle achteraf wegen en leer je alles over de rijke indianencultuur.   

 • 6

  Grand Canyon Nationaal Park

  image

  Voor lokale sieraden, ambachten of culturele souvenirs kan je terecht bij Cameron Trading Post, waar we langs komen op weg naar de Grand Canyon. We komen aan bij de Grand Canyon via de oostelijke ingang waar je het eerste uitzicht hebt op dit indrukwekkende gebied. De Grand Canyon is ontstaan in meerdere millennia en is een natuurlijk wonder van 445 km lang, 29 km breed en meer dan 1,6 km diep. Door de canyon kronkelt de machtige Colorado rivier, die 2330 km door zeven Amerikaanse staten en twee Mexicaanse staten loopt. De tour in dit park is inclusief een film in het IMAX Theater en geeft je een overzicht van het gebied en een goed beeld van hoe het door de jaren heen is ontstaan.

 • 7

  Grand Canyon Nationaal Park / vrije dag

  image

  Vandaag krijg je de kans om dit park op eigen gelegenheid verder te ontdekken. We raden aan om een prachtige helikoptervlucht over de canyon te maken of de uitdagende route naar beneden te nemen richting Plateau Point. Liever ontspannen? Geniet dan aan de rand van de Grand Canyon van de adembenemende zonsondergang.  

 • 8

  langs Route 66 naar Las vegas

  image

  Van de indrukwekkende Grand Canyon reis je via Williams naar Seligman, waar we stoppen voor een optionele lunch in de Snow Cap Diner, een restaurant langs de iconische Route 66. Als laatste stoppen we voor een uitzicht op de verbluffende Hoover Dam, voordat we weer terugkeren naar de lichtgevende straten van Las Vegas. Bereid je voor om helemaal opnieuw te worden verblind - Las Vegas zal zeker zorgen voor een onvergetelijke afsluiting van een fantastische acht dagen!.


Waarom deze reis?

 • De reis heeft een groep bestaande uit een internationaal gezelschap
 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Reizen in internationaal gezelschap, met Engels als voertaal
 • Begin en einde van de reis in het bruisende Las Vegas
 • Wandelen in de Nationale Parken Zion, Bryce Canyon en de Grand Canyon
 • Een rondrit in Monument Valley onder leiding van een lokale Navajo gids
 • Een bezoek aan de torenhoge rode zandsteen rotsen van Zion NP
 • Wandelen langs Bryce Canyon's bovennatuurlijke rotsformaties
 • Inclusief alle entreegelden voor alle Nationale Parken
 • Bezoek aan de Glen Canyon Dam
 • Maak een zonsopgang of zonsondergang mee in de Grand Canyon
 • Een bezoek aan Seligman op de originele en iconische Route 66
 • Inclusief een film over de Grand Canyon in het IMAX theater
 • Mogelijkheid om een spectaculaire helicoptervlucht boven de Grand Canyon te maken

Groepsrondreis In internationaal gezelschap Canyons and Indian Lands

Op reis met onze Engelse partner Grand American Adventures

Monument Valley
5 dagen vanaf € 2.079
Naar boven
 

Waar kan ik naar toe?
Gele, veilige reisbestemmingen

Wil jij graag een reis maken naar een veilige regio en verzekerd zijn van flexibele boekings-en annuleringsvoorwaarden

Bekijk onze reizen naar bestemmingen die door het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MinBuZa) zijn aangemerkt als geel gebied. Daarmee zijn ze dus veilig bereisbaar.