< Terug naar resultaten
Vertrekken 2020   Vlucht Opmerking Reissom excl. vlucht    
check   Volle reis
za 16 mei /
do 04 jun
Volgeboekt
Reis is vol
€ 2.829,-
check   Gegarandeerd vertrek
za 18 jul /
do 06 aug
Gegarandeerd Vertrek
Nog 3 plaatsen beschikbaar *
€ 2.919,-
check   Gegarandeerd vertrek
za 01 aug /
do 20 aug
Gegarandeerd Vertrek
€ 2.919,-
check   Gegarandeerd vertrek
za 22 aug /
do 10 sep
Gegarandeerd Vertrek
€ 2.919,-
Vertrekken 2021   Vlucht Opmerking Reissom excl. vlucht    
za 24 apr /
do 13 mei
€ 2.829,-
za 15 mei /
do 03 jun
€ 2.829,-
do 01 jul /
di 20 jul
€ 3.209,-
za 17 jul /
do 05 aug
€ 2.919,-
za 14 aug /
do 02 sep
€ 3.209,-
za 21 aug /
do 09 sep
€ 2.919,-
do 02 sep /
di 21 sep
€ 3.269,-
* Deze plaatsen kunnen bezet zijn door opties

Deelnemers & Doorgang

Sawadee kiest bewust voor het reizen in kleine groepen. Voor deze reis is het maximum in principe 13 deelnemers. Wij garanderen een reis op basis van het minimum aantal definitieve deelnemers. Voor deze bestemming is dat minimum meestal deelnemers. Een reis kan al met minder deelnemers gegarandeerd zijn. De minimumleeftijd voor deze reis is 18 jaar.

  Inbegrepen in de reissom

  • Trek America Reisbegeleider en Chauffeur
  • Privé transport met gratis Wi-Fi
  • Alle accommodaties en kampeer uitrusting, behalve een slaapzak

 Bijkomende kosten

Bijkomende kosten vooraf

Boekingskosten 
  • 1 persoon: € 25,-
  • 2 personen: € 40,-
  • 3 of meer deelnemers: € 50,-

Bijdrage Calamiteitenfonds (per factuur): € 2,50
Reis- en/of annuleringsverzekering (indien van toepassing)


Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is € 100,- per persoon per week.

Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier.

Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

**Fooi lokale gids

De richtlijn voor Amerikaanse reisbegeleiders wat betreft fooi is USD 6 tot USD 9 per persoon per dag. In Nederland zien wij fooi als een blijk van waardering voor goede service, maar geen verplichting. Amerika is het land waar fooien niet alleen gebruikelijk maar ook noodzakelijk zijn. Voor veel mensen die werkzaam zijn in de toeristische branche vormen de fooien een belangrijk deel van hun inkomsten. Dit heeft te maken met het hoe mensen in de VS betaald worden, vaak is dit niet meer dan een klein minimumloon dat aangevuld word door fooien. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten fooi. Allereerst heb je de zogenaamde ‘gratuity’, een fooi die je eigenlijk als een vrijwel verplichte toeslag moet zien. Als je uitermate tevreden bent over de bediening of er een speciale dienst geleverd is kun je extra tippen. Dit is een fooi bovenop de gebruikelijke gratuity.

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2020. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen. Daarnaast kan de koers van de dollar en lokale valuta gewijzigd zijn waardoor de prijzen van excursies en activiteiten mogelijk anders uitvallen.

Fooien

Het genoemde bedrag aan fooien is een richtlijn. Op reis is het gebruikelijk om bijv. chauffeurs, koks en gidsen een fooi te geven. Fooien zijn vaak een onmisbare aanvulling op het inkomen, waarvan meestal een hele familie afhankelijk is. In veel gevallen kun je zelf een fooi geven. Gemeenschappelijke uitgaven (groepsfooien, entreegelden etc.) worden meestal uit de gezamenlijke pot betaald, waarvoor aan alle deelnemers een bijdrage wordt gevraagd. Wanneer je tevreden bent over je reisbegeleider, is het leuk om deze waardering ook met een fooi uit te drukken. Een richtlijn ligt rond de €2 per persoon per (reis)dag.

Boekingsvoorwaarden

Zie hier de boekingsvoorwaarden en ons prijsbeleid.

Naar boven