< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Alaska en Yukon

Wildernis en Goudzoekers

Waarom deze reis?

 • Actieve rondreis met bezoek aan de mooiste parken van Alaska en de Yukon.
 • Vaak twee nachten op één plaats, dus niet iedere dag reizen!
 • Alle maaltijden inbegrepen tijdens het kampeergedeelte
 • Reizen met comfortabele minibusjes waarin plaats is voor maximaal 13 personen. De bagage gaat in een trailer.
 • Drie dagen Denali National Park

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Verenigde Staten

Route daagse groepsrondreis Alaska en Yukon

Een groepsreis naar Alaska, een wereld van immense schoonheid waar ‘s zomers de zon niet ondergaat en van reusachtige gletsjers, diepe fjorden en uitgestrekte toendra’s. Hier sta je oog in oog met ondermeer kariboes en grizzlyberen. De reis voert langs vele hoogtepunten als het Denali en Kluane National Park en de historische Klondike gold rush dorpjes. Uniek aan deze reis is de ruige Dempster Highway, die je ver boven de poolcirkel brengt. Kortom, een reis voor de echte avonturier en natuurliefhebber.

Een echte natuurrondreis door Alaska die, vanwege de primitieve kampeerplekken op de Dempster Highway en de soms lange reisdagen, een flinke dosis flexibiliteit van de deelnemers verwacht. Je reist in een internationale groep.Aan het begin en het eind wordt er in eenvoudige hotels en hutten geslapen. Twaalf nachten wordt er gekampeerd. De campings hebben over het algemeen goede voorzieningen, maar voor warme douches moet wel vaak betaald worden. Alle deelnemers helpen mee met koken, afwassen en kamp opzetten en afbreken.De hele reis beschikken we over een eigen kleine bus. Er zijn tochten te maken per paard, raft, boot en vliegtuig. Gletsjers en Beluga’s Ten zuiden van Anchorage ligt het mooie Kenai Peninsula, een schiereiland met vele fjorden en gletsjers, waar de witte Beluga-walvissen voorkomen. Op weg naar het vissersplaatsje Seward bezoek je de fraaie Portage gletsjer. Leuk is ook een boottocht over de Resurrection Bay waar otters, zeeleeuwen en adelaars te zien zijn. Goudkoorts in de Yukon We verlaten Alaska en komen in de Yukon, een zo mogelijk nóg wilder gebied: zo groot als Spanje met slechts 30.000 inwoners waarvan er 23.000 in de hoofdstad wonen. In de hoofdstad Whitehorse kun je onder de midzomernachtzon een paardrijdtocht maken en in Dawson herleeft de beruchte Goudkoorts van einde 19e eeuw. Wie herinnert zich niet Dagobert Duck op goudjacht in de Klondike? Na een adembenemende rit over de even berucht Dempster Highway bereiken we, ver boven de poolcirkel, Inuvik. Hier maak je kennis met de cultuur en onbarmhartige leefomgeving van de Dene, Metis en Inuvialuit Indianen. Je kunt (optioneel) zelfs nog verder naar het noorden vliegen en bij Toktuyaktuk je tenen in de ijskoude Arctische Oceaan steken. Het dak van Alaska De schoonheid van Alaska komt voor je ogen tot leven als je Mount Mckinley in zicht krijgt. Deze berg (6194m) is de hoogste van de Verenigde Staten en zo enorm van omvang dat het haar eigen weerpatroon creëert. In Denali N.P. zijn de dieren de baas en hier leven kariboes, wolven en de reusachtige grizzlybeer.

Groepsrondreis Alaska en Yukon

Niet boekbaar

Naar boven