< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam – Buenos Aires

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  vrije dag Buenos Aires

  We beginnen de reis met een vrije dag in de hoofdstad van Argentinie. Buenos Aires, gelegen aan de monding van de rivier de Rio del Plata is een weids opgezette stad met brede avenues, imposante gebouwen en grote pleinen. Het meest bekende plein is het Plaza de Mayo, waar de ‘dwaze moeders’ nog altijd iedere donderdag demonstreren om de ware gebeurtenissen van het schrikbewind van generaal Videla boven tafel te krijgen. De stad kent een aantal verschillende wijken die elk hun eigen sfeer hebben. Eén van de leukste wijken is het kleurrijke La Boca, wat in de loop der jaren is uitgegroeid tot het artistieke centrum van de stad. Vooral het straatje Caminito met vrolijk geschilderde huisjes is zeer fotogeniek. In La Boca vestigden zich destijds de eerste Europese kolonisten in schamele huisjes van scheepsafval en golfplaten. Een belangrijke plek in de geschiedenis die een bezoek meer dan waard is. Overal in Buenos Aires word je geconfronteerd met de Argentijnse passie voor de tango. In La Boca en in het pittoreske wijkje San Telmo zijn altijd straatmuzikanten te vinden die de omstanders aansporen een dansje te maken. Een verschil met de chique wijk La Recoleta, waar je naast hippe winkels en restaurants een bezoek kunt brengen aan de enorme begraafplaats met onder meer het graf van Evita Perón. In de avonduren kun je tangoshow bezoeken. Je verblijft in een comfortabel hotel in het centrum van de stad.

 • 3

  naar Ushuaia

  Na een vlucht van ruim drie uur komen de besneeuwde toppen van vuurland (Tierra del Fuego) in zicht en land je in Ushuaia, één van de meest zuidelijke steden ter wereld. Ushuaia heeft een kleine vijftigduizend inwoners en ligt prachtig aan de voet van een bergketen en aan het Beagle kanaal wat de grens vormt tussen Argentinie en Chili. De kleine en overzichtelijke stad heeft een gemoelijke sfeer en zal eerder aan Alaska en/of Scandinavie doen denken dan aan Argentinie. De mooie auto's en de maatpakken hebben plaatsgemaakt voor pick-up trucks, parka's en kaplaarzen in een gebied waar het zelfs hartje zomer niet veel warmer wordt dan 10 ºC. Het weer kan hier onstuimig en onvoorspelbaar zijn, dus genieten van een typisch Vuurlands biertje of van een glas warme chocolademelk in één van de bruine cafeetjes is een fijne mogelijkheid. Daarnaast kun je hier de laatste inkopen doen in een van de outdoor winkels. Je overnacht in een comfortabel hotel.

 • 4

  Ushuaia, aan boord

  De morgen is vrij. Je hebt de hele ochtend en het begin van de middag om Ushuaia verder te verkennen, wat laatste aankopen te doen of een ontspannen wandeling te maken langs het water. Ook kun je mee op één van de speciaal georganiseerde excursies als je liever wat wilt ondernemen. Je kunt een bezoek brengen het Nationale Park Tierra del Fuego, met prachige uitzichten, waar je tijdens een gemakkelijke korte wandeling kennis kunt maken met de indianen die ooit in dit gebied woonden en naar wier vuren het eiland genoemd is. Ook kun je een mooie wandeling maken langs het Esmeralda meer en genieten van de prachtige kleur van het water. Beide excursies zijn optioneel en niet ingerepen in de reissom. Deze uitstapjes sluiten echter wel aan op de vertrektijd van de boot vanmiddag. In de loop van de middag is het tijd om in te schepen waarna je een paar uur hebt om de boot te verkennen, kennis te maken met de crew en te genieten van de welkomsborrel. Nadat het schip volledig is gevuld, gereinigd en gecheckt is, wordt er koers gezet naar het Beagle kanaal en kun je genieten van een eerste maaltijd aan boord. Als het weer meezit kun je nog heel lang genieten van een uitzicht van spitse bergen en prachtige wolkenpartijen doordat de zon pas laat onder gaat. Het kalme water van het Beagle Kanaal zal je vannacht heerlijk in slaap schommelen.

 • 5

  oversteek naar Falklandeilanden

  Bij het aanbreken van de morgen varen we op open zee. Dat is relatief, want het zal nog even varen zijn voor we weer land in zicht hebben. De tijd vliegt echter voorbij, want er gebeurd aan boord van alles. Zo zijn er verplichte lessen over de veiligheid, het gebruik van de zodiacs (rubberboten) en gedragsregels aan boord en op Antarctisch schiereiland. Het continent is namelijk een beschermd natuurgebied en dienen we ons aan bepaalde regels te houden. Ook worden er aan boord presentaties gegeven over wat we de komende dagen zullen tegenkomen en wordt er uitgebreid stilgestaan bij de ontdekkingsgeschiedenis van het continent. Begin 20e eeuw was er een enorme Europese wedloop om de laatste stukken aarde als eerste in kaart te brengen. Praktische informatie over hoe je vogelsoorten kunt herkennen en hoe je die het beste op de foto kunt zetten komt uiteraard ook aan de orde. Die kennis kunt je meteen in de praktijk brengen door vanaf het achtersteven verschillende soorten albatrossen en andere zeevogels te herkennen die rond het schip zweven. Iets wat je tot laat in de avond kunt volhouden, want door de zuidelijke breedtegraad gaat de zon pas laat onder. Aan de eettafels en in de bar leer je mensen vanuit de hele wereld kennen die allemaal hun eigen verhaal hebben. Het enthousiasme, de kennis en de gedrevenheid van de internationale crew maken het verhaal compleet en zorgen ervoor dat het een prachtige reis gaat worden.

 • 6

  Falklandeilanden - Sea Lion Island en Bleaker Island

  Onze eerste landingsplaats is Sea Lion Island, zo genoemd vanwege een kolonie zeeleeuwen die zich hier heeft gehuisvest. Het eiland wordt echter ook bewoond door een veel grotere kolonie luipaard-zeehonden die het leven van de zeeleeuwen zuur maken. Tijdens de zodiac-rit naar het eiland zou je zelfs ook nog dolfijnen kunnen zien of een jagend groepje orca's. Eenmaal aan land maak je kans om tussen het gras verschillende soorten winterkoninkjes te zien, of de wat grotere blauwogige aalscholver of een Caracaras, familie van de valkachtigen.

 • 7

  Stanley en Volunteer Point

  Wanneer je wakker wordt, ligt de Sea Spirit al in Stanley Harbour. Gebruik de ochtend voor een wandelingetje door de straten van Stanley en breng een bezoek aan een van de pubs en het museum. Sommige mensen zeggen wel dat Stanley Engelser dan Engels is. Het charmante hoofdstadje van de Falklands is met een dikke 2200 vriendelijke inwoners niet heel erg groot, maar is toch het kloppende commerciële hart van de regio. Tijdens de lunch varen we naar Volunteer Point. Hier kun je 3 verschillende soorten pinguïns van je lijstje afstrepen, de Gentoo-, Magelhaen- en de zeer fotogenieke Koningspinguïn zijn hier te vinden. De kolonie koningspinguïns is de meest succesvolle kolonie van de gehele archipel.

 • 8

  Saunders en Carcass Islands

  Vanuit Volunteer Point is de Sea Spirit langs de ruige noordkust van de Oost- en Westeilanden gevaren om 's ochtends bij Saunders Island aan te komen. Het doel van de ochtendexcursie is om een bezoek te brengen aan de kolonie Rotspinguïns. Op weg hier naar toe heb je een grote kans om ook Gentoo- Magelhaen en Koningspinguïns tegen te komen, maar let ook zeker op de wenkbrauwalbatrossen die schijnbaar moeiteloos de harde wind trotseert. De diversiteit op Saunders Island is heel groot. Naast de al eerder genoemde vogels kom je hier ook nog verschillende soorten ganzen, eenden en scholeksters tegen. 's Middags brengen we een bezoek aan een schapenboerderij. De bewoners van Carcass Island hebben grote grasvelden gecreëerd om de terugkeer van het native wildlife te bevorderen, en hierdoor heeft een grote variëteit aan vogels een nieuw thuis gevonden.

 • 9

  West Point Island en Steeple Jason

  De cruise door de Falklands nadert zijn eind, maar er zijn nog voldoende highlights in aantocht. 's ochtends maken we een mooie wandeling op West Point Island. Na een lekker stukje lopen wordt je uitgenodigd bij een lokale familie voor een kopje thee met een plakje cake. We hebben Steeple Jason Island voor het laatst bewaard, omdat dit een van de meest fantastische eilanden van de Falklands is. Je vindt hier namelijk de grootste Wenkbrauwalbatroskolonie ter wereld. 157.000 broedende paren - hoe ze hun eigen nest terugvinden in deze chaos van vleugels en snavels is een raadsel dat door de Expeditiecrew wordt toegelicht. Zorg er in ieder geval voor dat je nog voldoende ruimte hebt op je geheugenkaart, want je zult het nodig hebben...

 • 10

  op weg naar Ushuaia

  We zijn een volle dag op zee voor de terugreis naar de bewoonde wereld. Met een gevoel van weemoed bekijk je de foto's die je de afgelopen dagen hebt gemaakt of de foto's van anderen. Aan boord zijn computers aanwezig en is er de mogelijkheid een cd te branden van je mooiste foto's. De bemanning zorgt in ieder geval voor een cd met de beste foto's van iedereen, landkaarten waar je geweest bent, de blogs en nog veel meer informatie van de reis. Gedurende de twee dagen op zee worden er presentaties en lezingen gegeven en wordt er aandacht besteed aan het 'Saving the Albatros' project om te voorkomen dat deze vogels uitsterven.

 • 11

  aankomst Ushuaia, door naar Buenos Aires

  Vroeg in de ochtend meren we aan in de haven van Ushuaia waar we na het ontbijt afscheid nemen van de bemanning en het schip. Het vervoer staat echter al klaar om ons meteen naar vliegveld te brengen voor de vlucht naar Buenos Aires waar we overnachten in het ons bekende hotel in het centrum van de stad.

 • 12

  Vlucht Buenos Aires- Amsterdam

  De ochtend heb je tijd om de stad te verkennen of om weer te wennen aan de bewoonde wereld. In de loop van de middag vertekken we naar het vliegveld en is de reis echt afgelopen. Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje “vluchtgegevens”. International Association of Antarctic Tour Operators (IAATO) De cruisemaatschappij waarmee Sawadee samenwerkt is lid van de International Association of Antarctic Tour Operators (IAATO). Doelstelling van IAATO is om het toerisme naar Antarctica in goede banen te leiden en bindende regels op te stellen voor bezoekers aan dit prachtige en nog zeer ongerepte belangrijke natuurreservaat op aarde. www.iaato.org. Aan boord worden de richtlijnen uitgelegd waaraan touroperators én bezoekers zich moeten houden. De allerbelangrijkste wet is: Neem niets mee en laat niets achter. Zelfs souvenirs als opgeraapte stenen of veren zijn uit den boze, laat staan fossielen, botten of spullen uit de verlaten wetenschapsstations.


Waarom deze reis?

 • Een 13-daagse reis naar de Falklandeilanden
 • Professionele fotograaf die aan boord workshops geeft.
 • Dé kans om fantastische vogelkolonies te zien
 • Twee keer per dag excursies per zodiac (rubberboot) waarbij je soms ook aan land gaat.
 • Zeer comfortabel schip.
 • Uiterst bekwame en enthousiaste crew aan boord.
 • Reissom inclusief alle vluchten en toeslagen

Groepsrondreis Antarctica, Falkland eilanden & South Georgia

Niet boekbaar

Naar boven