< Terug naar resultaten

Praktische informatie

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Australië Ruig en Ongerept reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelssprekende reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Perth en de kust ten noorden hiervan zijn het hele jaar goed te bereizen en hebben gematigde maar regenachtige winters en heerlijk mediterrane zomers. Broome, de Kimberleys en Darwin kennen 2 zeer duidelijke seizoenen: de droge tijd (van april tot november) en de natte tijd (kortweg “the Wet”) van november tot april. Reizen is uitsluitend mogelijk in de droge tijd. De eerste maanden is het landschap nog volop groen en weelderig, zijn de rivieren nog vol water (dus spectaculaire crossings met de truck!) en de watervallen op hun mooist. Nadeel is echter dat ook de insecten nog volop aanwezig zijn. Tijdens onze zomermaanden is het overdag heerlijk, maar kan het ’s nachts flink koud worden in de Outback, en vergeet niet dat je veel buiten slaapt. Het is tevens de drukste tijd van het jaar.

Tijdens ons najaar is er beduidend minder insectenactiviteit, zijn de nachten zwoel en de dagen warm tot heet. Het waterniveau is op z’n laagst, maar een koele duik blijft nog overal mogelijk. Rond oktober begint de zogenaamde “build-up”: Het wordt heter en heter, steeds benauwder en donkere wolken pakken zich samen tot de lucht als het ware op springen staat. Dit zijn de laatste dagen dat reizen nog mogelijk is, want hierna breekt alle hel los. De volgende maanden wordt het gebied geteisterd door hevige moessonregens en de grootste donderstormen met de meeste bliksems ter wereld. Nationale Parken zijn gesloten, mensen zijn weg getrokken, wegen zijn onbegaanbaar geworden en overspoeld en er is geen enkele toeristische activiteit meer. Tot ons voorjaar, als de regens ophouden en een groen, weelderig, bijna paradijselijk land voor ons achterlaten.

Klimaatgrafiek Broome

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Voor iedereen met een flexibele instelling die van het buitenleven en van wandelen en kimmen houdt, is dit een geschikte reis. Tijdens het eerste deel van de reis zijn het voornamelijk de lange reisdagen die de reis vermoeiend maken. Infrastructuur, algemene hygiëne en eten/water zijn overal dik in orde, maar wat de reis zwaar kan maken is het gebrek aan privacy, de vaak beperkte faciliteiten op de campings en de hitte (afhankelijk van het seizoen).

 Paspoortinformatie

Paspoort
Iedereen heeft een paspoort nodig dat na vertrek uit alle landen nog zes maanden geldig is.
NB. Belgische reizigers hebben een internationale reispas nodig.

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken. Hou er rekening mee dat bij sommige beroepen (o.a. media en/of krijgsmacht) soms een andere dan de reguliere visumprocedure moet worden gevolgd. Voor reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen afwijkende visumvoorwaarden van toepassing zijn, anders dan in onze reisbeschrijving vermeld. Indien door de desbetreffende Ambassade en/of Consulaat om persoonlijke redenen geen visum aan jou wordt toegekend, kan Sawadee Reizen niet aansprakelijk worden gesteld. Zoals ook vermeld in de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Boekingsvoorwaarden) 2020 komen onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger. Wel kun je het risico op het buiten je schuld om niet krijgen van een visum bij sommige verzekeraars laten afdekken.

Verder dienen alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun (minderjarige = t/m 17 jaar) kind bij reizen buiten het Schengen-gebied te kunnen aantonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind. Denk hierbij (advies Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee) aan: Verklaring toestemming vakantie en kopie paspoort andere (niet-meereizende) ouder, recent uittreksel GBA kind, eventueel uitspraak met betrekking tot gezag en omgang/ouderschapsplan/geboorteakte kind. Zorg dus dat je op tijd over de juiste papieren beschikt. De Koninklijke Mareschaussee heeft extra controles aangekondigd voor deze zomer. Voor overige informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Voor reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

Let op: De letter ‘O’ komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer ‘0’. Dit geldt ook voor het nummer op een identiteitskaart.

 Visuminformatie

Voor deze reis is geen visum nodig.
Visum Voor Australië is in een visum nodig. Indien je bij Sawadee je vlucht boekt wordt automatisch het elektronische visum voor je aangevraagd. Blijf je langer dan 3 maanden in Australie of wil je een werkvisum geef dit dan bij het boeken van je reis aan ons door. Boek je alleen het landarrangement dan dien je zelf je visum aan te vragen, vaak kun je dit bij het boeken van je ticket laten regelen. Meer informatie kun je vinden op www.eta.immi.gov.au. NB: Deze richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de Australische ambassade of Het VisumBuro.


Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken.

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade, Visumcentrale-Nederland of Visumcentrale-België.

  Financiën

munteenheid
In Australië gebruikt men de Australische dollar. Eén Australische dollar is ongeveer € 0,55.

Welk geld meenemen?
Overal in Australië staan pinautomaten en in Nederland al dollars wisselen is niet nodig. Op de luchthaven van Perth en bij banken kun je eenvoudig euro’s of Amerikaanse dollars wisselen.
In Australië wordt veel gebruik gemaakt van “EFTPOS”, de Australische term voor “pinnen in de winkel”. Dit kan óók met Nederlandse bankpassen! Je kunt dus op veel plekken, net zoals je in Nederland, bij de kassa met je gewone pinpas betalen. In Nederland wordt hiervoor vervolgens per transactie € 0,15 berekend (ABN-AMRO, bij andere banken wellicht anders). In winkels en restaurants wordt bij de ingang of de kassa aangegeven of EFTPOS mogelijk is. Ook het gebruik van creditcard is heel gebruikelijk en eenvoudig.

Een overzicht van beschikbare pinautomaten en plekken waar je met creditcard kunt betalen vind je op www.mastercard.com. We raden je aan een extra pinpas en/of creditcard mee te nemen voor noodgevallen. In het buitenland is voor het gebruik van een creditcard altijd een pincode nodig.

Misbruik van bankpassen en/of skimmen is een wereldwijd probleem en veel banken hebben inmiddels pinbetalingen in het buitenland uitgeschakeld. Als je buiten Europa reist, zorg er dan voor dat je met je bankpas geld kunt opnemen buiten Europa. Informeer bij je bank of je bankpas goed is ingesteld en hoe je dit desgewenst kunt aanpassen naar 'wereld'.

Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is per persoon per week.

Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier.

Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2020. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen. Daarnaast kan de koers van de dollar en lokale valuta gewijzigd zijn waardoor de prijzen van excursies en activiteiten mogelijk anders uitvallen.

  Maaltijden

In de drie steden zijn alle maaltijden voor eigen rekening, maar tijdens de reisdagen zijn alle maaltijden inbegrepen. Inkopen worden door de gids gedaan, maar iedereen helpt mee met het koken, de afwas en het opruimen. Ook het opzetten en afbreken van het kamp wordt door iedereen samen gedaan.

Eten en drinken
Australiërs houden van lekker eten en goede wijn. De keuken is net als in andere Angelsaksische landen erg op vlees gericht; probeer in Broome of Darwin eens een kangoeroesteak. Met zoveel fruit, groeten en vis is het echter ook voor de vegetariërs prima eten. Western Australia produceert vele heerlijke wijnen. Eenmaal in de Outback zijn we aangewezen op kleinere winkeltjes en is de keuze vanzelfsprekend kleiner. De kwaliteit is wel altijd goed.
In heel Australië kun je water veilig uit de kraan drinken.

 Wat neem ik mee op reis

Bagagekeuze 

Ter plaatse maakt het vervoer vaak deel uit van het avontuur. Reizen per (privé) bus, truck, boot, trein, terreinwagen; tijdens een Sawadee reis kan het allemaal! Omdat de bagageruimte in deze vervoermiddelen vaak beperkt is, raden we je af om een harde koffer mee te nemen. Het beste kun je kiezen voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer. Kijk daarnaast ook eens kritisch naar wat je echt nodig hebt op reis, de ervaring leert dat je al snel te veel meeneemt. Omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het dragen van je bagage naar de accommodatie, geldt in dit geval: less is more!

Luchtvaartmaatschappijen staan meestal 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo toe. Voor binnenlandse vluchten hanteren sommige luchtvaartmaatschappijen een lagere bagagelimiet. Dit staat dan vermeld in het tabblad 'vluchtinfo', onder het kopje vluchtinformatie. Wij adviseren om onmisbare spullen, zoals bijvoorbeeld medicatie en wandelschoenen, aan te trekken of in je handbagage te stoppen.

Het is handig om laagjeskleding bij je te hebben: kledingstukken die je als het afkoelt over elkaar heen kunt aantrekken en bij warmer weer snel uittrekt. Een warme trui en warme slaapzak zijn te allen tijde noodzakelijk (slaapzak evt. te huur); het kan in de outback met name van juni t/m augustus vaak afkoelen, soms tot onder het vriespunt. Verder heb je stevige wandelschoenen met goed profiel en stevigheid rond de enkels nodig. Echte bergschoenen zijn niet nodig. Onderweg kun je op de meeste plaatsen je kleren (laten) wassen. Een slaapmatje is niet nodig; indien je echter graag comfortabel ligt en je beschikt over een (zelfopblaasbaar) matje, neem dit dan zeker mee. Ook een klamboe is niet nodig want je slaapt niet in tenten... Koop echter wél goede Australische muggenmelk in Perth! Wat je écht nodig hebt: - klein rugzakje voor wandelingen of dagexcursies - een warme (fleece) sweater of trui (bij vertrek in periode juli t/m september liefst twee!) - badkleding, twee handdoeken - een (warm) windjack - goede slaapzak (in juli en augustus heb je een slaapzak nodig die tot het vriespunt gaat) - hoofdlampje of zaklamp - hoofddeksel, goede zonnebril en zonnebrandcrème met minimaal beschermingsfactor 15. - goede wandelschoenen met profiel en stevigheid rond de enkels voor de optionele wandelingen Wat handig is om mee te nemen: - als je contactlenzen draagt, neem dan zeker een bril mee - slippers of teva’s (voor in de douches) - verrekijker Fotografie, video en opladen In de meeste hotels kun je de batterijen van je camera opladen. Hiervoor heb je een wereldstekker nodig. Tijdens de kampeerovernachtingen kan dit echter niet. Denk dus ook aan een reserveset batterijen.

Een drone mee op reis?

Drones worden een steeds populairder hulpmiddel om foto’s of video-opnamen te maken. Het is echter lang niet altijd toegestaan deze te gebruiken. Mocht je overwegen een drone mee te nemen, dan raden we je ten zeerste aan je goed te verdiepen in de lokale wet- en regelgeving omtrent het gebruik ervan. Daarnaast is het van belang dat je je verdiept in de regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, naar/van de bestemming en eventuele binnenlandse vluchten. Niet alle maatschappijen hanteren dezelfde regels voor het meenemen van een drone. Je kunt verplicht worden deze in je ruimbagage te doen of juist als handbagage mee te nemen.

Graag willen we het volgende benadrukken:

 • Het eventueel meenemen en gebruiken van een drone is geheel op eigen verantwoordelijkheid en risico. 
 • Twijfel je over de regels omtrent het gebruik van een drone, neem deze dan niet mee op reis. 
 • Houd er rekening mee dat het ongeoorloofd gebruik van een drone zwaar gestraft kan worden. 
 • Neem je toch een drone mee, gebruik deze dan op momenten dat je de tijdsplanning / voortgang van de groepsreis niet belemmert. 
 • In ‘gevoelige gebieden’, bijvoorbeeld gebieden met militaire activiteiten, kunnen afwijkende regels gelden.

Lees op de website Droneopreis.nl meer over de regels bij het meenemen van een drone naar jouw reisbestemming.

 Gezond en veilig op reis

Medicijnen

We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast zijn een tekentang en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) aan te raden. Onze reisbegeleiders hebben zelf ook een beperkte EHBO-kit mee. 

Gebruik je speciale medicijnen(bijv. medicijnen die onder de opiumwet vallen en/of grote hoeveelheden), neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

Vaccinaties en malariaprofylaxe

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe bijzonder vaak veranderen, raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of thuisvaccinatie.nl. Het is handig om deze reisroute mee te nemen tijdens de afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden. Bekijk hier meer uitleg over beschikbare vaccinaties.

Vaccinaties en malariaprofylaxe
Australië stelt geen vaccinaties verplicht; wij raden je aan je in te enten tegen de volgende ziekten:
- DTP (difterie, tetanus, polio);
- Hepatitis-A (geelzucht).

Malaria
In Australië komt geen malaria voor.

Voor deze reis wordt in de regel geadviseerd je te beschermen tegen:
Rabiës

Thuisvaccinatie.nl

Sawadee werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Dit is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Zij vaccineert aan huis of op locatie en geeft je advies over het gebruik van malariaprofylaxe. Gecertificeerde medewerkers komen bij je langs wanneer het jou uitkomt, zelfs in de avonduren. Dus geen reis- en wachttijd! De tarieven liggen op het niveau van of zelfs lager dan die van de GGD of huisarts, je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Klik hier voor meer informatie over Thuisvaccinatie, zoals de voordelen, de werkwijze, en het maken van een afspraak.

Check je reisverzekering!

Logo Europeesche

De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. Daarom stellen we een individuele reisverzekering verplicht. Meer informatie over het Sawadee Verzekeringspakket i.s.m. Europeesche Verzekeringen vind je hier.

Hulp op zak app

De Hulp op Zak-app biedt je snelle hulp als je schade hebt tijdens je vakantie. Bij een noodsituatie bereik je direct de alarmcentrale van je verzekeraar. De app is via deze pagina te downloaden.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Sawadee altijd op de eerste plaats. Via onze contacten met agenten en lokale autoriteiten volgen wij de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

 Contact tijdens de reis

Tijdsverschil
In West Australië is 6 uur later tijdens de Nederlandse zomertijd. In Darwin is het dan nog eens 1½ uur later.

Contact met het thuisfront
Bellen vanuit Australië kan bij de verschillende telecomkantoortjes. 'Collect call'-gesprekken zijn ook mogelijk. Mobiel bellen is in Australië in de steden overal mogelijk. Informeer voor vertrek bij je provider of mobiele telefonie met je bestaande abonnement en telefoontoestel mogelijk is.
Internet cafés zijn overal in Australië te vinden. E-mail is de goedkoopste manier om met het thuisfront te communiceren.
Post vanuit Australië doet er normaal gesproken zo'n twee weken over.

Noodgevallen en calamiteiten

Zorg ervoor dat thuisblijvers altijd op de hoogte zijn van zowel je reisschema als je vluchtgegevens. Actuele vluchttijden zijn te vinden op www.schiphol.nl, www.brusselsairport.be/nl of in de Schiphol Amsterdam Airport en Brussels Airport App (gratis te downloaden in de Appstore).

We sturen geen lijst van de hotels waar we tijdens de reis verblijven omdat deze nog wel eens wisselen en de kamers vaak onder een andere naam geboekt zijn. In geval van nood zijn we voor zowel reizigers als thuisblijvers 24 uur per dag bereikbaar. Bel daarom niet met het hotel maar met Sawadee. Tijdens kantooruren kun je ons bellen op +31204202220. Buiten kantooruren word je doorgeschakeld met onze alarmdienst of kun je direct ons noodnummer bellen: +31206516035.

Tip: maak een digitaal dossier aan. Scan je paspoort, visa, e-tickets en andere belangrijke bescheiden en mail deze naar jezelf. Zo heb je, ingeval van diefstal of verlies tijdens de reis, altijd kopieën van je belangrijke papieren achter de hand.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is één van de grootste industrieën ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Zo compenseert Sawadee de volledige CO2-uitstoot van de retourvlucht naar de bestemming, alle vormen van transport tijdens de reis én het volledige verblijf op de bestemming voor alle reizigers. Ook houden we ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Groepsrondreis Australië Ruig en Ongerept

Niet boekbaar

Naar boven
 

Flexibel boeken bij Sawadee

Boek je een reis bij Sawadee, dan profiteer je nú van de volgende voorwaarden: 

 • Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek.
 • Geld terug i.p.v. (nieuwe) reisvoucher
 • Gratis omboeken tot 5 dagen voor vertrek.
 • Vergoeding niet genoten reisdagen bij repatriëren.  
 • Gratis annuleren tot dag voor vertrek bij een COVID-19 besmetting.