Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht van Amsterdam naar Amman

  Vandaag begint jullie individuele rondreis naar Jordanië. Jullie vliegen naar Amman. Deze vlucht kunnen jullie zelf boeken of door ons laten regelen. Na aankomst worden jullie naar jullie hotel in Amman, de hoofdstad van Jordanië, gebracht.

 • 2

  bezoek Jerash / naar Madaba

  image

  Na het ontbijt bezoeken jullie het centrum van Amman. Daarna rijden we in ruim een uur naar Jerash, door een heuvelachtig landschap met olijf- en sinaasappelbomen. Jerash is een fantastische plek, ooit woonden hier 20.000 inwoners en zij hielden zich voornamelijk bezig met de handel. De stad werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Daardoor zijn het theater, de tempels, markt en straten zo goed bewaard gebleven. Een gids zal uitgebreid uitleg geven over deze bijzondere plaats. In de middag rijden jullie naar Madaba waar jullie twee nachten verblijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Madaba / bezoek Mount Nebo en de Dode Zee

  image

  Vandaag bezoeken jullie Mount Nebo, vanwaar Mozes het beloofde land zag. Vanaf hier heb je prachtige vergezichten over de Jordaanvallei. Vervolgens rijden we naar de Dode Zee, een natuurlijk dal op ruim 400 meter beneden zeeniveau. De zee bevat zoveel minerale zouten dat hij onleefbaar is voor flora en fauna. Het water is zo zout dat je vanzelf blijft drijven, een vreemde gewaarwording. Jullie hebben de hele middag de tijd om hier te genieten. Met wat geluk maken jullie onder het genot van een drankje een mooie zonsondergang mee.

  image

  In Madaba kun je 's avonds genieten van een heerlijke Arabische maaltijd met salades, kofta's, humus en grote ronde broden. Vandaag of morgen kun je ook een bezoek brengen aan de mozaïeken "Kaart van Palestina" die wordt bewaard in de Grieks-Orthodoxe Sint-Georgiuskerk in Madaba. Het is de oudst bewaarde en meest gedetailleerde antieke kaart van de landen die zich oost en west van de Jordaan uitstrekten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  via Kerak naar Dana Wildreservaat

  image

  We reizen via de woestijn richting het zuiden. De weg is met haar valleien en prachtige uitzichten landschappelijk zeer de moeite waard. Onderweg brengen jullie een bezoek aan Kerak, een oud kruisvaarders kasteel. Na de lunch rijden we naar het plaatsje Dana, spectaculair gelegen bovenaan een kloof. Het uitzicht over de ruige rotsvallei is indrukwekkend. Jullie overnachten in een eenvoudig hotel met (enkele) gedeelde kamers en gedeeld sanitair, een accommodatie die is opgezet door The Royal Society for the Conservation of Nature. Deze instelling is opgericht om toerisme en natuurbescherming te combineren en leidt lokale mensen op tot gids.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  wandelen Dana Wildreservaat / naar Petra

  image

  Het Dana Wildreservaat is een van de mooiste parken van Jordanië. Er leven vele vogels, reptielen en andere soorten dieren. De omgeving is schitterend, overal om je heen zie je bergen en rotspartijen. In de ochtend kunnen jullie onder begeleiding van een lokale ranger een wandeling van een uur of vier maken. De ranger geeft uitleg over de vele medicinale planten, de dieren en de eerste bewoners van het gebied. Na de lunch rijden jullie richting Petra, met onderweg een stop bij Little Petra om dat te bezichtigen. Daarna rijden jullie naar het hotel in Wadi Musa (dichtbij Petra).

  image

  Onderweg zie je veehoeders met rood/wit geblokte hoofddoeken en kuddes schapen en geiten. Petra is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten. Deze stad van de Nabateërs, is gebouwd in de derde eeuw voor Christus. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de Siq). Vanavond is het mogelijk om Jordaans te dineren bij een lokale familie thuis. Jullie slapen twee nachten in een comfortabel hotel.

  Indien je op maandag, woensdag of donderdag in Petra bent kan je Petra by Night meemaken. Petra by Night is een avondvoorstelling waarbij Al Khazneh, de schatkamer van Petra, wordt verlicht met honderden kaarsjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Diner bij een Jordaanse familie thuis

  image

  In Petra kun je kennis maken met de Jordaanse keuken. Elk huishouden in Jordanië heeft in de vorm van moeders en zussen haar eigen chef-kok. Zij zijn geweldige kokkinnen en zij nodigen je graag bij hen thuis uit om te komen proeven. Op deze manier leer je de lokale cultuur en keuken nog beter kennen. Denk aan heerlijke Jordaanse gerechten zoals Maglouba, Saniya of Mansaf. Natuurlijk ontbreekt de lokale kardemomthee, frisdrank en een heerlijk nagerecht niet tijdens het diner. Op deze manier kom jij dichter bij de lokale bevolking en ondersteunen we direct de lokale kokkinnen.

  NB: Het minimum aantal deelnemers voor dit keuzeprogramma is vijf. De taxi naar de familie dien je ter plekke nog te betalen.

 • 6

  Petra

  image

  Eén van de mooiste wandelingen van deze reis staat vandaag op het programma. Aan het eind staat de 'Schatkamer', een uit rotsen gehouwen monument van 40 meter hoog. Petra-stad is een vallei vol rotstempels, offerplaatsen, graven en heeft een Romeins theater. Dwalend door de stad sta je versteld van de prachtige in de rotsen uitgehouwen gebouwen. Steven Spielberg koos Petra als decor voor zijn Indiana Jones-film ‘The Last Crusade’. ‘s Avonds wordt de gloed die de ondergaande zon teweegbrengt op de veelkleurige stenen heel intens.

  image

  Indien Petra by Night in de avond van dag 5 gepland staat (maandag, woensdag of donderdag), dan verschuift het diner bij de Jordaanse familie naar dag 6.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Wadi Rum

  image

  ’s Ochtends heb je de mogelijkheid om nogmaals Petra te bezoeken en nog een paar uurtjes de mooiste gedeeltes van Petra te bezichtigen. Na de lunch rijden jullie naar Wadi Rum woestijn. Vanaf de rand van de woestijn stappen jullie over op stoere jeeps en rijden jullie naar het bedoeïenenkamp en beleven hopelijk een prachtige zonsondergang tussen de warme rotsen. 

  image

  Jullie slapen twee nachten in bedoeïenententen. Bij het kamp, rond het kampvuur, staat een lekkere maaltijd voor jullie klaar. Daarna is het tijd om de prachtige sterrenhemel te bewonderen. Zoveel sterren heb je vast nog nooit gezien. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  tocht per kameel, te voet of per open jeep door de woestijn

  image

  Jullie staan vroeg op om de hele dag de tijd te hebben om uitgebreid door de woestijn te trekken. Je kunt zelf beslissen hoe je de woestijn wilt verkennen. Om een goede indruk te krijgen van de afwisseling en de pracht van de woestijn kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een spectaculaire jeeptocht te maken. Op deze manier kun je bijna alle mooie plekken van het woestijngebied zien. Wie wil kan het authentieke schip van de woestijn, de kameel, bestijgen voor een indrukwekkende tocht tussen de vreemd gevormde rotspartijen.

  image

  In de voetsporen van Lawrence van Arabië, de Brit die een belangrijke rol speelde in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turkse sultan, trek je door kleurige in kalk- en zandsteen uitgeschuurde kloven, door brede wadi's en tussen grillig gevormde rotspartijen. Je kunt er ook voor kiezen om een wandeling te maken. Jullie gids informeert jullie uitgebreid over de verschillende excursie mogelijkheden en de daarbij behorende prijzen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  Wadi Rum / naar Aqaba

  image

  Na het ontbijt stappen jullie weer in de jeeps en genieten jullie voor de laatste keer van de schitterende omgeving. Vanaf Wadi Rum Village rijd je in een uurtje naar Aqaba, gelegen aan de kust. Aqaba is een uitstekende plek om lekker te luieren aan de Rode Zee. In de avond kun je heerlijk zitten op één van de vele gezellige terrasjes die Aqaba biedt. Jullie verblijven twee nachten in een comfortabel hotel in het centrum van het stadje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Aqaba / optionele boottocht

  image

  Vandaag zijn jullie de hele dag in Aqaba. Als je wilt, kun je deelnemen aan een mooie boottocht. Je vertrekt dan met de boot vanuit de haven op zoek naar een mooie plek om te snorkelen. Een barbecue lunch is inclusief. Liefhebbers van snorkelen kunnen hun hart in de wateren bij Aqaba ophalen. Als je niet mee wilt met de boottocht kun je ook Aqaba verkennen. Aqaba is een heerlijk stadje om in rond te wandelen, lekker te eten en te genieten van de zee.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Boottocht Aqaba

  image

  Als je wilt kan je deelnemen aan een mooie boottocht van ongeveer 3 uur. We gaan op zoek naar mooie plekjes om te de onderwaterwereld van de golf van Aqaba te ontdekken. Een barbecue lunch is inclusief de boottocht. Het is genieten om al snorkelend boven het koraal en de vele vissen te zwemmen.

 • 11

  Aqaba / naar Amman

  image

  Na het ontbijt rijden we in ruim vier uur naar Amman, waar je de middag en avond nog kunt doorbrengen. In Amman kan je een stadstour maken, waar een bezoek aan het gerestaureerde Romeinse Theater en de King Abdullah moskee onmisbaar zijn. Wie besluit om naar de Citadel te gaan, wordt verrast met een prachtig uitzicht over Amman.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  vlucht terug naar Amsterdam vanuit Amman

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! Jullie stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam, deze vlucht kun je zelf boeken of door ons laten regelen. 


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Op avontuur met je eigen reisgezelschap
 • Op avontuur met je eigen reisgezelschap
 • Bezoek aan het Dana Nationaal Park met een prachtige wandeling
 • Twee dagen in de legendarische roze stad Petra
 • Twee nachten in de Wadi Rum woestijn, in bedoeïenententen
 • Een volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen
 • Afwisselende reis met bezoek aan oude steden, tochten per kameel en snorkelen
 • Een volle dag in Aqaba waar je perfect kunt duiken en snorkelen

Individuele rondreis Jordanië

Individuele rondreis met eigen gids/chauffeur

image
12 dagen vanaf € 1.179
Naar boven