Over Colombia

Een rondreis naar Colombia omvat alles wat je van een avontuurlijke reis zou willen; zon, zee, strand, bergen, woestijn, koloniale steden, ongerepte natuur, vriendelijke bevolking, regenwoud en moderne Zuid-Amerikaanse steden. 

Er zijn 4 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Rondreis Colombia Koffievelden en Caribische stranden
  • Bijzondere reis door Colombia met haar uitbundige en gastvrije bevolking
  • Meerdaags verblijf nabij Nationaal Park Tayrona; een ongerept natuurparadijs
  • Volop tijd om de bruisende koloniale havenstad Cartagena te ontdekken
  21 dagen
  vanaf € 2.398,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis Colombia Hoogtepunten Zeg 'Hola' tegen Colombia
  • Ontdek de hoogtepunten van Colombia met haar gastvrije bevolking
  • Dagtocht bij het ongerepte natuurparadijs Tayrona Nationaal Park
  • Bezoek aan de kleurrijke dorpjes Salento en Guatapé
  Nieuwe reis
  14 dagen
  vanaf € 1.898,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis met Dragoman door Colombia en Ecuador Op overland-avontuur van Cartagena naar Quito
  • Op overland-avontuur in een internationale groep
  • Van de gebaande paden door Colombia en Ecuador
  • Verblijf in het kleurrijke Cartagena

  Gegarandeerd vertrek op:
  17 nov , 27 apr - alle vertrekdata

  Avontuur-Plus
  19 dagen
  vanaf € 1.145,- excl. vlucht en Kitty
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

< Terug naar alle Colombia reisverhalen

Hoogtepunten van Colombia

Midden- en Zuid-Amerika, 03-01-19

Na een voorspoedige vlucht kwam ik aan in Bogotá. Ik was er zonder verwachtingen heen gegaan en werd direct bij aankomst al verrast door de prettige sfeer. Ik reisde van Bogotá tot aan Medellín en beleefde onderweg een scala van hoogtepunten. Inmiddels ben ik weer thuis en kan niet anders concluderen dan dat de gastvrije Colombianen,  de mooie landschappen en de gevarieerde steden mijn hart hebben gestolen! 

Hoogtepunt 1: De mooie landschappen   

Tijdens deze reis leg je grote afstanden af en zal je ook vaak (in een comfortabele) bus je ogen uitkijken! Mooie groene berglandschappen die zich afwisselen met leuke dorpjes en mooie natuurgebieden. Ik was erg onder de indruk door de prachtige hooggelegen omgeving van San Felix met de waxpalmbomen. Niet te geloven, dat we een aantal dagen daarvoor nog gewoon in de Tatacoa woestijn rondliepen!


Hoogtepunt 2: Gevarieerde steden 

We bezoeken gedurende de reis verschillende (kleine en grote) steden. Medellín en Bogotá zijn bruisend met vele musea, restaurantjes, markten en prachtige uitzichtpunten. We blijven er niet al te lang, maar zelfs als je daar een week zou kunnen doorbrengen zou je je nog niet vervelen. Ik was erg verrast door de vele kunst ’streetart’ die er in beide steden te vinden is. De rust is in de stad Medellín wedergekeerd, maar het imago raakt het door het beruchte drugsverleden niet kwijt. Tijdens een stadswandeling kom je sporen van dit verleden tegen. Erg indrukwekkend!  Daarnaast bezoeken we ook kleinere stadjes. Popoyan is een lieflijk koloniaal dorpje met witte gebouwen en een gezellig centraal plein. De ideale plek om heerlijk op een bankje te gaan zitten en het dagelijks leven van de Colombiaan te observeren. Ook San Augustin is een leuk plaatsje, wat gelegen is in een ongekend groene omgeving, waar je allerlei leuke activiteiten kunt ondernemen.


Hoogtepunt 3: Off-track

Wat ik daarnaast erg leuk vond is om een beetje off-track te gaan. Buiten het programma om hebben wij met zijn allen een lokale chicken-bus gehuurd. We hebben toen een bijzondere bamboo bibliotheek, grotten en een piramide in het berggebied bezocht. Tijdens de rit mochten wij óp de bus zitten. Een houten kont als gevolg, maar de gigantisch mooie uitzichten onderweg waren dit dubbel en dwars waard. 


Conclusie

Colombia is een echte aanrader! Reizen door Colombia is divers qua landschappen, steden en de cultuur. De lieve mensen en het prettige klimaat maken je reis natuurlijk compleet. Helaas kon ik niet verder met de groep meereizen naar de Caribische kust., maar ik kom zeker nog een keer terug. Hasta la próxima! 

Bekijk hier mijn reisvideo:Naar boven