Er zijn 6 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Ecuador met optioneel Galapagos Zuid-Amerika in zakformaat
  • Driedaags verblijf in de jungle midden in het ongerepte Cuyabeno reservaat (volpension)
  • Verblijf in de nevelwouden van Mindo met mooie wandelmogelijkheden
  • Overnachting in het prachtige hotel bij de thermale baden van Papallacta
  22 dagen
  vanaf € 2.349,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Ecuador & Galápagos Hoogtepunten Zeg hola tegen Ecuador
  • Zeer gevarieerde rondreis langs natuur en cultuur
  • Inclusief 5-daags Galápagos bezoek met verblijf in hotels
  • Contact met de lokale bevolking tijdens een overnachting bij een Indianengezin in Otavalo
  Nieuwe reis
  21 dagen
  vanaf € 3.099,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Galapagoseilanden Met verblijf op eersteklas motorjacht 'Solaris'
  • Zeer complete 8-daagse Galapagos tour (route A of route B) op de eersteklas 'Solaris'
  • Alle maaltijden aan boord inclusief in de reissom
  • Verblijf op een comfortabele boot met een professionele Engelstalige natuurgids
  12 dagen
  vanaf € 4.748,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Galapagoseilanden Met verblijf op de comfortabele Archipel l Catamaran
  • Zeer complete 8-daagse Galapagos tour (route A of route B) op de comfortabele 'Archipel l' catamaran
  • Alle maaltijden aan boord inclusief in de reissom
  • Verblijf op een comfortabele boot met een professionele Engelstalige natuurgids
  Nieuwe reis
  12 dagen
  vanaf € 5.048,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis met Dragoman door Colombia en Ecuador Op overland-avontuur van Cartagena naar Quito
  • Op overland-avontuur in een internationale groep
  • Van de gebaande paden door Colombia en Ecuador
  • Verblijf in het kleurrijke Cartagena

  Gegarandeerd vertrek op:
  27 apr , 23 mei , 02 okt - alle vertrekdata

  Avontuur-Plus
  19 dagen
  vanaf € 1.160,- excl. vlucht en Kitty
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Rondreis Ecuador

Ecuador is vernoemd naar de evenaar, die door het land loopt. Het land ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika en wordt ingeklemd door Colombia, Peru en de Stille Oceaan. Het is één van de kleinste landen van Zuid-Amerika, maar Ecuador heeft reizigers desondanks veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Ecuador staat voor veel mensen gelijk aan het land van de Inca's. Maar lang voordat zij zich in de 15e eeuw in het gebied vestigden, leefden er al verschillende indiaanse culturen in Ecuador. De belangrijkste waren de Caras, die aan de kust woonden, en de Quitus in de hooglanden. Later veroverden de Caras de Quitus en werden ze samen de Shyri-stam. Vanaf de eerste helft van de 15e eeuw begonnen de Inca's hun rijk uit te breiden. Ze slaagden er al snel in om vanuit de hoofdstad Cuzco heel het gebied dat tegenwoordig Ecuador is te veroveren. Hun succes bleek echter van korte duur, want in 1534 werden zij verslagen door de Spaanse conquistadores.

De Spaanse overheersing

De Spanjaarden stichtten de huidige hoofdstad van Ecuador, Quito, in het jaar 1534 opnieuw. In 300 jaar tijd groeide de stad tot een inwonertal van 10.000. De Spaanse kolonisten vormden er de elite. Begin 19e eeuw begonnen de inwoners van Ecuador om onafhankelijkheid van Spanje te roepen. In 1822 versloegen onafhankelijkheidsstrijders het Spaanse leger. Ecuador sloot zich eerst nog aan bij de Republiek Groot-Colombia, maar toen deze in 1830 uiteen viel, werd Ecuador een onafhankelijke republiek.
Na de onafhankelijkheid kwamen verschillende dictatoriale regimes aan de macht, die voor veel instabiliteit zorgden. Pas in 1979 kwam er voor het eerst een democratische regering, maar deze en latere regeringen hadden te kampen met economische crisis, corruptie, inflatie en hoge schulden. Ook vandaag de dag is Ecuador nog politiek instabiel.

Een culturele reis door Ecuador

Van de Inca-cultuur is weinig overgebleven in Ecuador, maar in tegenstelling tot de meeste andere Zuid-Amerikaanse landen heeft het land nog wel een levendige en oorspronkelijke cultuur. Het rooms-katholieke geloof heeft een grote invloed op het dagelijks leven en de politiek. In veel dorpjes en steden zijn nog oude kerken en andere voorbeelden van koloniale architectuur terug te vinden in de kleurrijke straatjes. Bezoek tijdens je reis ook eens een indiaanse markt, die in bijna elk dorp te vinden is. 

Quito is zeker een bezoekje waard tijdens je reis. Deze kleurrijke stad is zeer spectaculair gelegen tussen twee vulkanenketens. Quito ligt maar 22 kilometer ten zuiden van de evenaar, maar heeft door zijn hoge ligging een aangenaam klimaat. Het oudste deel van de stad staat op de Werelderfgoedlijst. Je waant je in een dorp dankzij de rust die hier heerst. Je kunt daardoor op je gemak genieten van de oude koloniale gebouwen, lieflijke pleintjes en gezellige markten. 

Cuenca is de culturele hoofdstad van Ecuador. Ook hier is de koloniale architectuur nog in goede staat en zijn er rijk gedecoreerde kerken bewaard gebleven, die zijn versierd met het goud dat de Spanjaarden van de Inca's roofden. In Cuenca vind je bovendien een groot aantal musea en kunstopleidingen.

< Terug naar alle Ecuador reisverhalen

Hoogtepunten van Quito

Midden- en Zuid-Amerika, 24-03-19

Het was een feest om 7 maanden lang in de hoogste hoofdstad ter wereld te wonen, Quito. In deze stad op 2850 m hoogte en met meer dan 2 miljoen inwoners heb ik mij dan ook geen moment hoeven te vervelen. Wat er zo leuk is aan Quito? Dat deel ik graag met jullie! 

Het oude centrum


Als sinds 1978 staat het oude centrum van Quito op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ondanks de vele aardbevingen is de stad toch één van de mooist bewaarde koloniale steden van Zuid-Amerika. Zowel overdag als in de avond is het zeer de moeite waard om eens door het oude centrum te struinen. Overdag wandel je door de kleine heuvelachtige straatjes met koloniale panden in verschillende kleuren, met hier en daar een klein winkeltje. In de avond veranderen deze smalle straatjes in een bruisend centrum vol live muziek, ambachtswinkels en barretjes. Tip: drink een traditionele ‘’canelazo’’ om de reis goed mee te beginnen! Cerro Panecillo

Midden in de stad vind je een 200 m hoge berg met daarop een Madonna monument van 45 m, Cerro Panecillo. Overdag heb je bovenop de berg een mooi uitzicht over de stad en de omringende besneeuwde vulkanen en bergtoppen van het Andesgebergte. Nog leuker vond ik het om er in de avond heen te gaan. Ga er wel met een taxi heen, want naar boven lopen is niet heel veilig. In de avond is het beeld verlicht, maar dat is nog niet eens het mooiste. Het indrukwekkendste is het uitzicht over de verlichte stad. Mitad del Mundo

Ecuador heeft zijn naam te danken aan de evenaar. Deze loopt dwars door het land heen en zo ook door Quito. Reden genoeg om hieraan ook een bezoek te brengen! Na een foto met je linkervoet op het zuidelijk halfrond en je rechtervoet op het noordelijk halfrond, is het zeer aan te raden om naar het Museo de sitio intiñan te gaan. Dit is een superleuk interactief museum, dat gelegen is op de officiële 0-gradenlijn. Je kunt hier allerlei experimenten doen, die alleen op de evenaar mogelijk zijn. Om het bezoek helemaal af te maken kun je hier ook nog eens een stempel van het middelpunt van de aarde in je paspoort laten zetten. 


Basilica del Voto Nacional

Ook de Basílica del Voto Nacional kun je niet overslaan. Het leuke aan de basiliek is dat de lokale reptielen en amfibieën zijn afgebeeld als decoratie. Zo kun je bijvoorbeeld stenen leguanen, schildpadden en gordeldieren aan de buitenkant van de basiliek zien. Via een klein trapje ben ik helemaal naar boven geklommen. Het uitzicht vanaf de basiliek is fantastisch. 


Pichincha berg

Als je de drukte van de stad wilt ontvluchten kun je de Pichincha Teleférico naar boven nemen. De Pichincha is een actieve vulkaan (4.696 m) in Ecuador, die aan de rand van Quito ligt. Eenmaal boven kun je heerlijk wandelen in de frisse lucht en groene omgeving. Je kunt er zeker een paar uur rondbrengen, maar er zijn weinig eet- en drinkvoorzieningen. Zelf nam ik daarom altijd wat lekkers, bijv. empanadas, uit de stad mee om bovenop de berg te nuttigen. De uitzichten zijn fenomenaal.Als je écht alles hebt gedaan in Quito, dan valt er in de omgeving nog veel meer te ontdekken. Van het prachtige nevelwoud in Mindo tot de kleurrijke markt in Otavalo.


Naar boven
 

Sawadee Reisevent 24 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou (foto: Merlijn Doomernik)
 • Lezing door reisjournalist Sander Groen
 • Tafelsessies: reizigers voor reizigers
 • Een schaatsbaan!
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.