Er zijn 4 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Nicaragua en Costa Rica Kleurrijke vulkanenroute
  • Gevarieerde reis door het groene Costa Rica en het kleurrijke Nicaragua
  • Verblijf in Caño Negro waar je luiaards, apen, kaaimannen en leguanen ziet
  • Bezoek aan de kleurrijke, koloniale steden Granada en León

  Gegarandeerd vertrek op:
  12 okt - alle vertrekdata

  21 dagen
  vanaf € 2.419,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  12 okt - alle vertrekdata

 • Groepsrondreis Trans-Midden-Amerika Langs de Pan-American Highway
  • Rondreis door 6 landen: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Belize én Guatemala
  • Veel afwisseling: indianenmarkten, koloniale steden, regenwoud, vulkanen en stranden
  • Twee overnachtingen op het schilderachtige Isla de Ometepe in Nicaragua

  Gegarandeerd vertrek op:
  07 nov , 05 mrt , 06 nov - alle vertrekdata

  31 dagen
  vanaf € 2.998,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Costa Rica & Nicaragua Go-26 Actieve jongerenreis dwars door Midden-Amerika
  • Op reis met onze Belgische partner Joker
  • Reis met leeftijdsgenoten door Costa Rica & Nicaragua
  • Wandelen in prachtige natuurreservaten, overweldigende jungle en op machtige vulkanen
  Blijf op de hoogte
  23 dagen
  Reis binnenkort boekbaar
 • Internationale groepsreis Cycle Nicaragua, Costa Rica & Panama Cycle three Central American countries from Nicaragua to Panama
  • All breakfasts included. The trip price includes all breakfasts throughout the trip. Restaurant stops for lunch and dinner are selected throughout the itinerary to allow you to try out good quality local cuisine. Expect to see a lot of the Costa Rican speciality 'gallo pinto' and a lot of rice, beans, fruit and grilled meats. Most days we are on a fairly tight timing schedule, especially at lunchtimes when we have cycling stages and transfers in the afternoon. In order to help us save time and hassle when we are dining as a group, the leader will take a note of people's orders and settle the total group bill him/herself. The leader will then ask clients for individual payments at a convenient time before leaving Costa Rica. We find that this method is the most efficient, however if you object then you are of course free to opt out.
  • All breakfasts included. The trip price includes all breakfasts throughout the trip. Restaurant stops for lunch and dinner are selected throughout the itinerary to allow you to try out good quality local cuisine. Expect to see a lot of the Costa Rican speciality 'gallo pinto' and a lot of rice, beans, fruit and grilled meats. Most days we are on a fairly tight timing schedule, especially at lunchtimes when we have cycling stages and transfers in the afternoon. In order to help us save time and hassle when we are dining as a group, the leader will take a note of people's orders and settle the total group bill him/herself. The leader will then ask clients for individual payments at a convenient time before leaving Nicaragua and then again before leaving Costa Rica. We find that this method is the most efficient, however if you object then you are of course free to opt out.
  • Cycling
  15 dagen
  vanaf € 3.249,- exclusief vlucht
 • Verberg reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Rondreis Nicaragua

Nicaragua kent een rijke natuur met indrukwekkende vulkanen, heldere meren en fantastische vergezichten. Dwaal rond in prachtige koloniale steden met sfeervolle gebouwen en maak kennis met de lokale bevolking op een van de vele kleurrijke markten. 

Een van de hoogtepunten is een bezoek aan Granada, deze stad staat bekend als een van de oudste en mooiste steden van Nicaragua. Aan de stad ligt een indrukwekkend zoet meer, dit is het op een na grootste meer van Latijns Amerika. Als je geluk hebt, spot je zelfs een stierhaai, deze haaiensoort leeft namelijk alleen in zoetwater. Mocht je de brulapen niet spotten, dan hoor je ze zeker wel brullen. Hou je van avontuur? Maak dan een beklimming naar de top van de Madera vulkaan. Rust uit op een van de prachtige stranden van San Juan del Sur.

< Terug naar alle Nicaragua reisverhalen

De magie & mystiek van Midden-Amerika

Midden- en Zuid-Amerika, 11-01-18

Tessa van de Ven is reisbegeleider en heeft een enorme passie voor natuurreizen en niet-westerse culturen. Dit keer verkent ze de ongerepte natuur en rijke cultuur van Nicaragua en Costa Rica en brengt ze verslag uit van haar groepsreis.

Groen en puur, flora en fauna, rijst en bonen. Costa Rica is een oase van rust en culinair genot. Het land van de eeuwige lente met een prachtig levensmotto ‘Pura Vida’, ofwel het ‘pure leven’. Te land, te water en in de lucht gaan we op avontuur in de groene sprookjestuin van Costa Rica. In Nicaragua gaan we lokaal... we bezoeken de indrukwekkende vulkanen en meren, verblijven in prachtige natuurgebieden en koloniale steden en maken kennis met de goedlachse inwoners van het land! 

Met je hoofd in de wolken…

We beginnen onze reis goed in hét actieve eco paradijs ‘Monteverde’, ten midden van Costa Rica. Het beroemde nevelwoud Monteverde is een dichtbegroeid groen netwerk dat je actief kan ontdekken door middel van prachtige wandelpaden, hoge hangbruggen en lange kabelbanen. ‘s Ochtends en ‘s avonds trekken we eropuit met een lokale professionele gids en maken we kennis met de enorme verscheidenheid aan flora & fauna van het natuurpark. We spotten luiaards, slangen, apen, unieke vogelsoorten en prachtige vlinders. ‘s Middags laten we ons vasttuigen aan lange ziplijnen en zweven we als echte tarzans hoog boven de grond dwars door het regenwoud!


'Getrouwd’ met de lokale lekkernijen

Na het harde zwoegen door de jungle is het tijd om kennis te maken met de keuken van Midden-Amerika. Een van de meeste verrassende gerechten in Costa Rica is de ‘Casado’, wat ‘getrouwd’ betekent. Letterlijk en figuurlijk een lokaal huwelijk van heerlijke verse lekkernijen als rijst, bonen, vlees, vis, kaas en plantaanbanaan. Een culinaire ontdekkingstocht op het bord die ons het rijke bourgondische leven van de Costaricanen laat proeven! Als kers op de taart verrijken we onze fantastische lunch met verse fruitsapjes gemaakt van o.a. ananas, papaya en meloen.


Viva Nicaragua Libre! 

In Nicaragua brengen we niet alleen een bezoek aan de bekende meren en vulkanen maar verdiepen we ons ook in de geschiedenis van het land. Naast natuur heeft Nicaragua prachtige en gezellige koloniale steden. In Leon gaan we op pad met Harrie, een nederlandse gids die al heel wat jaren in Leon woont. Harrie is een ware geschiedenisliefhebber en een fantastisch verteller, die ons meeneemt naar de verborgen schatten achter de toeristische muren van Leon. We beleven het verleden van de stad en het land aan de hand van zijn boeiende verhalen die geheel tot de verbeelding spreken. In Granada pakken we de fiets; absoluut de leukste en snelste manier om het straatleven van deze kleurrijke stad te leren kennen. We fietsen langs de levendige wijken, bezoeken de lokale groente- en fruitmarkt en zwaaien naar de altijd goedlachse Nicaraguanen!   Groene vergezichten 

In het grootste meer van Nicaragua ligt een bijzondere schat aan natuur en cultuur verstopt. Isla de Ometepe is een majestueus eiland, waar een eeuwenoude inheemse cultuur en prachtig natuurgebied op bijzondere wijze samen komen. Het eiland herbergt twee vulkanen en we besluiten de hoogste en actieve ‘Concepcion’ vulkaan te beklimmen. Een pittige wandeltocht door een dichtbebost stuk regenwoud en langs het zwarte lava gesteente steil omhoog richting de 1610 meter hoge top. Gedurende de tocht genieten we van een verbluffend uitzicht over het vulkanische eiland en de overkant van het meer. Bijna aangekomen op de hoge kegel van de ‘Concepcion’ lopen we letterlijk met ons hoofd in de wolken. Een mysterieuze ervaring en een fantastische beloning voor onze sportieve inspanning in deze tropische temperaturen! Op de begane grond verdiepen we ons verder in de cultuur en archeologische vondsten van de Niquiro-indianen, de vroegste bewoners van Isla de Ometepe!


Met de voetjes in het zand...

Richting het einde van de rondreis bevinden we ons in het relaxte badplaatsje San Juan del Sur. Een waar paradijs voor strandgangers en surfliefhebbers en de plek waar we even goed kunnen bijkomen van alle opgedane reisindrukken. We nemen een duik in de zee, nestelen ons op een van de gezellige terrasjes aan het strand en bezichtigen de prachtige zonsondergang. Terwijl we genieten van het kleurenspektakel dat zich in de lucht laat aanschouwen, de levendige Nicaraguaanse achtergrondmuziek en onze heerlijke cocktails flitsen de beelden van de afgelopen drie weken door onze gedachten. Dankbaar en voldaan blikken we terug op alle mooie momenten die we samen hebben mogen delen en proosten we op de schoonheid van Midden-Amerika!


Bekijk hier de video gemaakt door groepsreiziger Kevin Vervoort:


Naar boven
 

Sawadee Game Week
Latijns-Amerika

Ben je snel in het raden van het juiste woord? Kom erachter tijdens de ‘Guess the word’ Game van Latijns-Amerika. Raad het woord zo snel mogelijk en met zo min mogelijk letters en maak kans op het boek Before they pass away van Jimmy Nelson. Succes!