Een pareltje in het Midden-Oosten; dat is zonder twijfel Iran. Misschien is Iran niet het eerste land waar je aan denkt als je op reis wilt, maar dit land zal je zeker verrassen. Het is slechts een paar uur vliegen hier vandaan, maar dan kom je ook gelijk in een totaal andere wereld terecht. De natuur is adembenemend en het contrast tussen sfeervolle middeleeuwse steden met kleurrijke bazaars en de moderne miljoenenstad Teheran is erg interessant. Vergeet niet de vele overblijfselen van het oude Perzische rijk en moskeeën met rijk versierde toegangspoorten die tot de top van de islamitische architectuur behoren. Iran is een authentieke reisbestemming, welke ook nog eens rustig te ontdekken valt zonder massatoerisme. Iraniërs zijn trots op hun cultuur en verwelkomen je graag in hun prachtige land. Een rondreis Iran is absoluut de moeite waard om je in bucketlist te plaatsen.

Er zijn 4 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Rondreis Iran De verrassing van het Midden-Oosten
  • Overnachtingen in comfortabele vier sterren hotels
  • Alle ontbijten zijn inbegrepen
  • Unieke combinatie tussen de hoogtepunten en verborgen plekken

  Gegarandeerd vertrek op:
  02 okt , 09 okt , 01 apr - alle vertrekdata

  19 dagen
  vanaf € 1.998,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis - Vrouw op Reis naar Iran Met andere vrouwen de wereld ontdekken
  • Speciaal ontwikkeld voor vrouwelijke reizigers
  • Contact met lokale vrouwen uit een ander land, met een andere cultuur
  • Bezoek aan een vrouwenpark in Teheran waar je met een gemengd gezelschap niet wordt toegelaten.
  Vrouw op Reis
  14 dagen
  vanaf € 1.648,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis Iran De gastvrijheid van de halve wereld
  • Een volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen
  • Overnachtingen in comfortabele hotels, vooral 4-sterren
  • Uitgebreid bezoek aan het mooie Persepolis (inclusief gids en entreegelden)

  Gegarandeerd vertrek op:
  14 sep , 03 okt , 06 apr - alle vertrekdata

  Sawadeal € 50,-
  14 dagen
  vanaf € 1.648,- € 1.598,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis Iran Hoogtepunten Zeg Salaam tegen Iran
  • Maak kennis met een volkomen andere wereld
  • Uitgebreid bezoek aan het mooie Persepolis (inclusief gids en entreegelden)
  • Bezoek aan de mooiste stad van Iran, Esfahan

  Gegarandeerd vertrek op:
  11 apr - alle vertrekdata

  Nieuwe reis
  9 dagen
  vanaf € 1.198,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  11 apr - alle vertrekdata

 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

< Terug naar alle Iran reisverhalen

Wat je niet mag missen in Iran

Midden-Oosten en Noord-Afrika, 05-09-16

Iran staat misschien niet bovenaan je lijstje van landen die je wil bezoeken, voornamelijk door de conflicten in het Midden-Oosten, maar dit land is uitermate geschikt voor een relaxte rondreis en veilig om naar toe te reizen. Daarnaast kent het de meest bijzondere bezienswaardigheden en een uitermate vriendelijke bevolking. Deze plekken in Iran mag je absoluut niet missen: 

Esfahan 

Natuurlijk denk je bij een bezoek aan Iran in eerste instantie aan de hoofdstad Teheran. Maar nog veel mooier is Esfahan. De meest centrale plek in deze stad is de Meidan-e-Emam, het Khomeiniplein. Dit enorme plein wordt ook wel ‘de halve wereld’ genoemd. Het plein zelf is een bezienswaardigheid op zich. Daarnaast maken de gekleurde mozaïeken de prachtige blauwe Eman moskee tot een waar kunstwerk en één van de hoogtepunten van de islamitische architectuur. 

De stad kent veel parken waar mensen komen om te relaxen en picknicken. Op een heuvel bevinden zich de ruïnes van een vuurtempel van de Zoroaters, vanuit hier kijk je uit over het prachtige Esfahan. Neem ook eens een kijkje in de Armeense wijk of bewandel de bruggen over de Zayande rivier. Kortom, hier valt genoeg te beleven!

Bergwandeling Teheran 

Teheran is een verrassend moderne stad waar jonge jongens met meiden flirten en meisjes bezig zijn met mode, make-up en hoge hakken. De tegenstrijdigheden zijn enorm, want veel mag er niet maar wordt toch gedaan. Zo ontmoeten jongens en meiden elkaar in de bergen, daar kletsen ze, gaan ze stiekem op internet en Facebook en maken vervolgafspraakjes. Het is erg leuk om dit tafereel bij te wonen, een praatje te maken met met de jongeren en tijdens een wandeling te genieten van het uitzicht over de stad. 

De tombe van Shah-e-Cheragh 

In Shiraz ligt een bijzonder heiligdom; de tombe van Shah-e-Cheragh. Hier mag je als niet-moslim in, onder begeleiding. De broer van imam Reza ligt hier begraven, omgeven door duizenden spiegeltjes. Dit mausoleum is het belangrijkste pelgrimsoord van de stad. Een prachtig gebouw met een mozaïek aan spiegeltjes die een oogverblindende indruk achterlaten.

Naghsh-e-Rostam 

Deze plek, ten noordwesten van Persepolis, is een archeologische vindplaats met bas-reliëfs. Hier kan je vier enorme graven bezoeken, die hoog in de rotsen zijn uitgehouwen. Men vermoed dat het de graven zijn van Darius I, Darius II, Xerxes en Artaxerxes. Een indrukwekkend aanzicht en zeker een bezoek waard!

Kamperen in woestijnkamp Matin Abad 

Een nacht doorbrengen onder een heldere sterrenhemel, wie wil dat nou niet? Bij een rondreis door Iran kan je een stop maken bij Matin Abad. Dit woestijnkamp is tevens een ecologische boerderij. Je kan hier wandelen, een kamelenrit maken of een oude lemen burcht bezoeken. Ook een bezoek aan Abyaneh behoort tot de opties. In dit dorpje lopen vrouwen in felgekleurde kleding, staan rood-oker getinte huizen met houten balkons en kan je verdwalen over de kleine paadjes. ’s Nachts slaap je in het kamp waar je de prachtige hemel vol fonkelende sterren kan bewonderen. 

Traditioneel dorp Masuleh 

Een rondreis door Iran staat in het teken van cultuur. Het zal je opvallen dat de grote steden moderner zijn dan je verwacht maar daar staat tegenover dat er ook dorpjes zijn die uitermate traditioneel zijn. Zoals Masuleh, een klein autovrij dorp op steile terrasvormige bergflanken. De daken van de huizen dienen als voetpaden en de buitenkant van de gebouwen zijn bedekt met gele klei waardoor het zicht beter is in de mist tussen de huizen van dit bergdorp.

Naar boven