< Terug naar overzicht
Sawadee ondertekent International Tourism Plastic Pledge

Sawadee ondertekent International Tourism Plastic Pledge

Afgelopen donderdag heeft Sawadee samen met ruim 100 andere bedrijven en organisaties uit de toerismesector de International Tourism Plastic Pledge ondertekend. We bundelen hiermee onze krachten om ons in te zetten voor het verminderen van plasticvervuiling op vakantiebestemmingen. Gezamenlijk vertegenwoordigen we zo’n 180.000 medewerkers en 50 miljoen vakantiegangers.  

De ondertekenaars van de International Tourism Plastic Pledge erkennen de urgentie en de noodzaak om samen te werken aan minder plasticvervuiling. De komende maanden werken we een concreet plan uit om plasticgebruik op bestemmingen wereldwijd te reduceren en plasticvervuiling te voorkomen. Dit gebeurt in samenwerking met de UNWTO (World Tourism Organization), de UN Environment en de Ellen MacArthur Foundation.  

Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland: “Toerisme is een van de grootste sectoren ter wereld. Daardoor draagt de sector een grote verantwoordelijkheid én heeft het de potentie om een verschil te maken. We zijn enorm trots dat we deze 100 bedrijven in de toeristische sector hebben kunnen samenbrengen om verdere stappen te zetten. Met zo’n samenwerking kunnen we het verschil maken in de overgang naar een circulaire, nieuwe economie.” 

Kijk voor meer informatie op www.tourismplasticpledge.com

Laat een reactie achter

 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.