Vragen over de drukte op Schiphol? Klik hier voor meer info

< Terug naar overzicht
Australië opent grenzen voor internationale toeristen

Australië opent grenzen voor internationale toeristen

Op maandag 21 februari gaan de grenzen van Australië weer open voor internationale toeristen. Het wordt hierdoor mogelijk om, zonder in quarantaine te moeten, naar Australië te reizen en binnen Australië zonder restricties de grenzen tussen staten te passeren. De enige uitzondering hierop is West-Australië, waar zowel de binnenlandse als de internationale grenzen voor nog onbepaalde tijd dicht blijven. 

Om Australië te kunnen bezoeken gelden (op het moment van schrijven) de volgende regels:

  • Je dient 2 vaccinaties te hebben gehad. 
  • Je dient een negatieve PCR-test te hebben die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen. 
  • Je dient de Australia Travel Declaration niet eerder dan 7 dagen, maar niet later dan 3 dagen voor vertrek in te vullen. 
  • In sommige staten (op het moment van schrijven alleen Tasmanië en Northern Territory) dien je een zelftest af te nemen op de luchthaven van aankomst. Sommige staten verlangen van reizigers dat ze ook op dag 3 en/of dag 6 na aankomst een zelftest afnemen. Neem dus voldoende zelftesten mee! 
  • Je dient (zoals ook al gold voor de coronacrisis) een geldig Australisch visum te hebben.   

Bij de opening op 21 februari is een boostervaccinatie nog geen vereiste voor toegang tot Australië. De verwachting is echter wel dat dit later dit jaar een aanvullende eis zal worden. Uiteraard worden reizigers die al een optie of boeking hebben voor een reis naar Australië door ons op de hoogte gebracht als er ontwikkelingen zijn die effect hebben op hun reis.

Heb je naar aanleiding van dit bericht nog vragen over reizen naar Australië? Onze reisexperts zitten voor je klaar! Lees hier op welke verschillende manieren je contact met ons op kunt nemen.