Vragen over de drukte op Schiphol? Klik hier voor meer info

< Terug naar overzicht
​Sawadee kiest voor volledige CO2-compensatie

​Sawadee kiest voor volledige CO2-compensatie

Sawadee kiest ervoor om de volledige CO2-uitstoot van onze reizen, geboekt vanaf 1 januari 2018, voor al onze reizigers te compenseren. Dit geldt voor zowel de retourvluchten naar de bestemming, voor alle vormen van transport tijdens de reis, als voor het volledige verblijf op de bestemming. Door te kiezen voor een volledige CO2-compensatie zetten wij samen met onze partners en reizigers een volgende stap in het terugdringen van de hoeveelheid broeikasgassen.

Kies voor extra vrijwillige CO2-compensatie

Voor wie duurzaamheid en CO2-compensatie persoonlijk een warm hart toedraagt bieden we de mogelijkheid tot een eigen vrijwillige bijdrage. Voor twee, vijf of acht euro per persoon (afhankelijk van de afstand naar je bestemming) lever je al een belangrijke bijdrage in de strijd tegen opwarming van de aarde.

Nogmaals; dit is een vrijwillige bijdrage, wij compenseren van onze kant in ieder geval altijd de volledige CO2-uitstoot van je reis. Met het bedrag dat wij dankzij de vrijwillige bijdrages niet zelf hoeven te investeren in CO2 compensatie, zullen wij via onze partners projecten op het gebied van MVO en duurzaamheid steunen. Iedere vrijwillig bijgedragen euro zorgt dus voor nog meer investeringen in een gezonde aarde, betere leefomgevingen en een goede toekomst voor velen. Zowel hier dicht bij huis als op onze bestemmingen.

En… onze reizen zullen door dit initiatief beslist niet duurder worden! Op deze manier zorgen we samen voor een beperking van de impact van je reis op het milieu. Met elkaar zetten we een nieuwe stap in het behalen van de klimaatdoelen van “Parijs”.

Samenwerking met South Pole Group

Wij hebben, samen met de ANVR en enkele andere reisorganisaties, gekozen voor een samenwerking met South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten.

South Pole ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegengaan, de lokale bevolking ondersteunen en de natuur beschermen. South Pole is in 2007 als spin-off van de technische universiteit in Zürich (ETH) door vijf studenten opgericht en nu werken er 200 klimaatexperts wereldwijd aan het ontwikkelen van projecten en aan vele andere activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels heeft South Pole meer dan 500 klimaatprojecten ontwikkeld. De meeste projecten zijn gecertificeerd met de Gold Standard en bevinden zich in ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Omdat er geen schakels zitten tussen South Pole en de ondernemers, ingenieurs en ngo’s die het project dagelijks runnen, komt zo veel mogelijk geld direct bij de projecten terecht.

Meer informatie over ons duurzame beleid