Alie | Sawadee Reizen

Alie

image

Woont in:

Werkt voor Sawadee sinds:

2013

Talenkennis:

Nederlands, Engels, Spaans,

Hola! Sinds 2008 werk ik als reisbegeleidster in het mooie Zuid-Amerika. Reizen heb ik altijd gedaan sinds ik van Friesland naar Amsterdam verhuisde en tussen 2007 en 2016 woonde ik ongeveer de helft van het jaar in Venezuela. Momenteel woon en werk ik weer in Amsterdam maar het reizen begeleiden blijft trekken. De wereld is vol prachtige plekken en mensen maar voorlopig ben ik nog niet uitgekeken in het Zuid-Amerikaanse werelddeel. Helaas is het land waar ik mijn hart aan heb verloren nu geen optie, maar het buurland Colombia is een goede tweede! Colombia wordt steeds populairder maar is nog minder bezocht als andere landen in Zuid-Amerika en dat vind ik, naast de mooie natuur waaronder de imposante Andes, de koloniale steden, de Caribische stranden, archeologische vindplaatsen én de heerlijke koffie, zeker een aanbeveling. Kom eens kijken en ik weet zeker dat je met een koffer vol mooie herinneringen naar huis gaat. Mijn koffer is recent aangevuld met ervaringen en beelden van de overweldigende natuur in Patagonië. Ik kan ze niet allemaal benoemen, maar zo dichtbij broedende pinguïns te kunnen zijn, de wandeling op de Perito Moreno gletsjer en die nieuwsgierige walvis vlak naast de boot zijn momenten die ik niet snel vergeet. Ik neem je graag mee op reis. Hasta pronto!

Onze reizigers over...

  • Erg goede reisbegeleiding!! Zeer over te spreken. Ze had alles goed op orde en alles was goed geregeld. Ook wist ze veel te vertellen over het land en was ze bovendien erg gezellig! - Venezuela (2015)
    Cassy

De reisagenda van Alie

Reisverhalen van Alie

  • Reisverhaal Colombia

    Midden- en Zuid-Amerika , 05-03-18

    Na een vroeg kopje koffie in een lokaal tentje aan het centrale plein in Salamina, Colombia, loop ik terug naar ons hotel als een oudere meneer zijn huis uitkomt, me voorbij ziet lopen en me groet :"Goedemorgen, hoe gaat het me je, wat een plezier je hier te zien!". Ik lach, groet terug en loop door naar ons hotel want we gaan zo op pad met Willys om de hoogste palmbomen ter wereld, de waxpalm, te gaan bekijken. In de jeeps gaan we nog hoger de Andes in en in San Felix maken we een koffiestop. Onze lokale gids verteld ons over de geschiedenis van het gebied en legt uit dat we hier tien jaar geleden niet hadden kunnen komen omdat het gebied in handen was van de FARC. Als je zo om je heen kijkt en een rondje loopt door dit slaperige, vredige dorpje  is het bijna niet voor te stellen dat veel bewoners uit dit gebied vertrokken omdat het niet veilig was! Ik denk weer aan de groet van de oudere man van die ochtend en realiseer me dat hij die tijd natuurlijk meegemaakt heeft en het voor hem waarschijnlijk heel bijzonder is buitenlandse toeristen in zijn stadje te zien. Veel mensen associëren Colombia met guerrilla en drugs en vragen of het wel veilig is om daar naartoe te gaan. Mijn antwoord is: gelukkig wel! Onze reis is een mooie mix van koloniale steden, prachtige natuur, archeologische opgravingen en de Caribische kust en een absolute aanrader, zeker ook vanwege de vriendelijke bevolking.

 

Boek nu jullie familiereis
& krijg een Bever cadeaubon!


Boek t/m zondag 26 maart jullie familiereis voor zomer 2023 en krijg per boeking een Bever cadeaubon t.w.v. €125 om vrij te besteden. Hiermee kunnen jullie voorbereid op reis!

Hoe profiteren?
De actie wordt automatisch toegepast op je boeking. De cadeaubon wordt uiterlijk binnen 3 weken na afloop van de actie per mail toegestuurd.