< Terug naar overzicht
Column: Goudzoekers

Column: Goudzoekers

Dit is Gertjan Nobbe (47 jaar) Gertjan is als redacteur werkzaam bij Bever. Reizen betekent voor hem vooral ontspanning, het ruiken aan andere landen en culturen, en kennismaken met de plaatselijke keuken. Zijn favoriete continent is Afrika; vooral Zuid-Afrika, Kenia en Namibië.

'Als je de big five hebt gehad in het Krugerpark en geen olifantenbillen meer kunt zien dan is er gelukkig nog veel meer te doen en te beleven in Zuid-Afrika. Naast de prachtige natuur en wilde dieren kent Zuid-Afrika namelijk vele spectaculaire bezienswaardigheden. 

Niet ver van het Krugerpark ligt bijvoorbeeld Bourke's Luck Potholes. Een van de meest majestueuze Afrikaanse natuurverschijnselen die ik ooit heb gezien. Op deze plek komen twee rivieren, de Byde River (rivier van vreugde) en de Treur River (rivier van verdriet), bij elkaar. De rivierkolken die daardoor ontstaan hebben hun sporen in de rotsen achtergelaten. Duizenden jaren van wervelend water hebben diepe donkere poelen uitgesleten, die in schril contrast staan met de bleke rotsen. In de erosiegaten, die door het water zijn ontstaan, hebben goudzoekers (waaronder ene Bourke) enorme hoeveelheden goud gehaald. Vandaar de naam Bourke's Luck Potholes. 

Op geringe afstand hier vandaan doemen vanuit het niets de Drie Rondavels van Byde River Canyon op. Bij het uitkijkpunt aangekomen, heb je een perfect zicht op de drie rotsen, de kloof en de 1944 meter hoge Mariepskop. De Byde River Canyon is, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten en Namibiës Fish Eagle Canyon, de op twee na diepste kloof ter wereld. De canyon biedt 26 kilometer aan overweldigende natuur en een panoramisch uitzicht over de kliffen, die wel 600 tot 800 meter boven de rivierbedding uitsteken. Adembenemend. Afrika is zoveel meer dan olifanten, neushoorns, luipaarden, leeuwen en buffels.'

Laat een reactie achter

 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
  • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen