< Terug naar overzicht
Genieten in bruisend Kaapstad

Genieten in bruisend Kaapstad

Kaapstad is een van de mooist gelegen steden ter wereld. Tel daar een mediterraans klimaat, heerlijke wijnen, een goedkope rand en culinaire hoogstandjes bij op en je snapt dat het een van de best bezochte steden van het Afrikaanse continent is.

Klimaat: Koude natte winters, warme zomers, plezierige, koele lentes (de zuidooster blaast de luchtvervuiling weg) en een onberekenbare herfst.

Beste reistijd: Het hele jaar door eigenlijk. De zomer loopt van december tot en met februari.

Bezienswaardigheden

Multicultigeschiedenis

District Six was ooit een toonbeeld van integratie. Blanken, zwarten, moslims, christenen en joden leefden er in harmonie totdat ze in de jaren 60 van de vorige eeuw door de kille maatregelen van het apartheidsregime werden gescheiden. Het District Six Museum presenteert een reconstructie van de gouden multiculturele tijden van deze buurt. Buitenkant St 25A.

Botanisch en muzikaal
De wereldberoemde botanische tuinen van Kirstenbosch geven een uniek beeld van de enorme biodiversiteit van Zuid-Afrika. Daar houdt het zeker niet bij op; op zomerdagen worden hier Sunset Concerts georganiseerd. Neem picknickspullen mee en zoek een fijn plekje uit in het gras van het amfitheater. Geniet van acts als het Cape Philharmonic Orchestra en Michael Bublé of andere lokale favorieten als Seether en Goldfish.

Shop

Heel Afrika bijeen

Shoppen op z'n Afrikaans doe je bij de Pan African Market, verspreid over vier verdiepingen van een prachtig Victoriaans gebouw aan de levendige Long Street. Bestel kleding op maat, probeer allerhande bijzondere hapjes, kijk in de ogen van duizend maskers en geniet van het rumoer én een kopje koffie op het gezellige terras. Long Street 76.

Gezonde chocolade

Bij Honest Chocolate wordt de handgemaakte chocolade vervaardigd uit de puurste, ongeroosterde, biologisch geteelde cacao uit Ecuador. Geen toevoegingen, geen zuivel, zelfs geen verwerkte suiker. Erg lekker! En als de eigenaren Anthony en Michael als voorbeeld mogen dienen, dan word je er erg aardig van. Wale Street 66,

Eten en uitgaan

The Test Kitchen

In het restaurant van celeb-chef Luke Dale- Roberts zijn kunst- en designliefhebbers net zo thuis als fijnproevers. Een indrukwekkende lijst van lokale designers, architecten en pottenbakkers werkten mee aan het concept. Het menu is avontuurlijk-chic. Denk aan gebakken springboklende met bieten-jagermeisterjus en rijstpudding met champagnesmaak toe. The Test Kitchen, Shop 105 A, in The Old Biscuit Mill, Albert Road 375,

Vorkje prikken

Bij Fork wordt alles geserveerd in porties die op een vork passen. Tapas dus, maar dan met een Zuid-Afrikaanse slag " denk aan miniantilopenbiefstukjes met peper-tomatenpuree en knofl ookspinazie. Het decor is knus, met zacht licht, ongepleisterde muren, houten tafels en leren banken. Fork, Long Street 84,

Live muziek en sundowners

Geniet bij zonsondergang van cocktails op het terras van het Blue Peter hotel in Bloubergstrand, met prachtig uitzicht op de Tafelberg. Vooral gezellig op zondagmiddag, met live muziek en lekkere pizza. Op de route naar het hotel kun je goed koopjesjagen op de populaire Milnerton flea market van Paarden Eiland. Blue Peter, Popham street 7, Bloubergstrand,Activiteiten

Fiets door een township

De armoede in de townships de 'andere kant' van Zuid-Afrika is iets waar je niet omheen kunt. Door deel te nemen aan een township tour ondersteun je de lokale gemeenschap. Vamos Tours is gespecialiseerd in ecovriendelijke wandel- en fietstochten en werkt samen met het Happy Feet Youth Project, dat zorgt voor naschoolse opvang in combinatie met dans. De tours vinden plaats in het Langa township en zijn inclusief barbecue bij Mzoli's in Guguletu. De fiets- en wandeltours vertrekken driemaal daags. Reserveren via tours@vamos.co.za,

www.vamos.co.za

Lion's Head

Als je over een goede conditie beschikt, is Lion's Head een absolute aanrader. De wandelroute voert tot een hoogte van 669 meter en is op sommige stukken flink steil. Bij vertrek heb je een prachtig uitzicht over Kaapstad en ook onderweg zul je veel highlights als Campsbaai en Robbeneiland in en rond de stad zien. Het laatste stukje kun je via kettingen en ladders bereiken of " iets minder avontuurlijk " over een iets langere route lopend. Je wordt hoe dan ook beloond met een 360° prachtig panorama-uitzicht.

Laat een reactie achter

 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.