< Terug naar overzicht
Het centrum van Azië

Het centrum van Azië

Iris Piers en Leslie Dopper hebben hun banen opgezegd en hun tas gepakt om de wereld over te reizen. Voor Sawadee Reizen schrijven ze hun mooiste ervaringen op.

Bangkok wordt naast de hoofdstad van Thailand ook wel het centrum van Azië genoemd. Bijna elke backpacker die door Azië reist, begint of eindigt zijn of haar reis in Bangkok. Je kunt er op bijna elke hoek van de straat vliegtickets kopen naar waar dan ook ter wereld. De meeste reizigers verblijven hooguit twee dagen in de hoofdstad om hun reis verder uit te stippelen of medereizigers te ontmoeten, maar Bangkok is het zeker waard om langer te bezoeken! Naast de prachtige tempels, indrukwekkende rooftop bars en hippe, vintage markten, kun je je in Bangkok tegoed doen aan Michelinster waardig streetfood. Wij hebben de leukste wijken voor je uitgelicht en aan locals gevraagd wat de absolute hotspots van Bangkok zijn.

Niet te missen; China Town en Bangkok Old Town

De Thaise hoofdstad Bangkok is ontzettend groot. Het is daarom verstandig om gericht een aantal wijken in de stad te bezoeken. Onze twee favorieten zijn China Town en Bangkok Old Town. In China Town vind je het beste streetfood van Bangkok. Probeer eens een ‘som tum’, dit is een pittige salade van papaja. Zin in een dessert? Ga dan voor de traditionele mango sticky rice. De kleine steegjes in China Town zijn gemaakt voor een mooie wandeling of een tochtje op de fiets. De steegjes zijn kleurrijk en enorm levendig. Je passeert eeuwenoude tempels, drukke (vers-)markten en monniken in fel oranje gewaden. Volgens ons is dit dé manier om de Thaise cultuur te ruiken, proeven en ervaren.

Overweldigd door de chaos en drukte in China Town?

Waag dan een bezoek aan Bangkok Old Town. Het oude stadsgedeelte bestaat enkel uit laagbouw, heeft brede lanen en ligt direct aan de Chao Phraya River. Het ademt hier rust. Breng een bezoek aan Wat Po en het koninklijk paleis. De tempels staan naast elkaar en zijn allebei adembenemend mooi. Langs de rivier vind je verschillende sfeervolle barretjes en restaurants met mooie dakterrassen. Deze dakterrassen bieden, vooral ‘s avonds, een geweldig uitzicht op de glinsterende, verlichte tempels.

Local tips

De leukste tips en handige weetjes krijg je toch van je lokale vrienden. Voor de beste restaurants, leukste feestjes en nieuwste hotspots in town, check je online BK Magazine. Wij hebben ontdekt dat deze informatie het meest up to date is. Voor de fijnste massage kun je het beste naar Oasis Spa op Sukhumvit gaan. Ben je op zoek naar een bijzonder souvenir of vintage item? Breng dan een bezoek aan JJ Market, een grote vintage weekendmarkt. De mooiste skyline foto maak je vanaf de rooftop bar van het Banyan Tree Hotel; Vertigo & Moon Bar. De bar opent de deuren om 17.00 uur dus zorg dat je op tijd bent voor de beste plek om de zonsondergang te bewonderen!

Bekijk hier alle reizen die Sawadee aanbiedt naar Thailand waar een bezoek van Bangkok onderdeel van is.

Laat een reactie achter

 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
  • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen