< Terug naar overzicht
Mooi Zuid-Afrika

Mooi Zuid-Afrika

Annemieke van de Koppel ging op reis naar het mooie Zuid-Afrika. Hier bezocht ze de bekende hoogtepunten maar ook minder toeristische gebieden. Ze schreef haar ervaringen op, lees snel verder! 

Welke gebieden in Zuid-Afrika heb je bezocht? 

Ik ben vanaf Johannesburg naar het Kruger Park gereden, van daaruit naar Swaziland, naar St. Lucia, Drakensbergen, Lesotho, en via Addo Nationaal Park langs de kust naar Kaapstad. Tussen Addo Nationaal Park en Kaapstad heb ik Tsitsikamma Nationaal Park, Oudtshoorn en Paarl bezocht. Ik heb dus al een groot deel van Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland gezien, maar Zuid-Afrika is zo groot dat er nog genoeg andere delen te ontdekken zijn! 

Wat heeft het meeste indruk op je gemaakt tijdens de reis? 

  • De dieren! Iedereen heeft wel eens een olifant of een giraffe gezien, maar het geeft een heel ander gevoel als je deze beesten in het wild bekijkt. Het lijkt wel of ze veel groter en magischer zijn als je ze los in hun eigen leefomgeving ziet. Ik heb uren naar de dieren kunnen kijken. Los van de grote dieren hebben ook andere kleinere dieren mij verbaasd. Ik ben geen vogel mens, maar in Zuid-Afrika kom je hele mooie exemplaren tegen. Of wat denk je van de Dung Beetle, de mestkever, zo bijzonder hoe belangrijk zo een klein beestje is voor de natuur in Zuid-Afrika. 
  • Wat ook grote indruk heeft gemaakt zijn de wisselende landschappen. Ze noemen Zuid-Afrika niet voor niets ‘de wereld in één land’ en het klopt ook echt! Je hoeft steeds maar een paar uur te rijden of je bevindt je weer in een ander landschap, met andere natuur en andere uitzichten. Geen enkele dag verveelt! 
  • Lesotho is dan wel geen Zuid-Afrika, maar dit was misschien wel één van de mooiste hoogtepunten van de reis. Lesotho is nog heel erg ongerept, met traditionele bevolking. De Basotho bevolking zie je op hun paarden rondrijden en zij leven op een manier met heel weinig invloeden van buitenaf. Soms moeten ze wel dagen op hun paard zitten om bij een ander dorp te komen! 


Heb je contact gemaakt met locals en hoe ervaarde je dat? 

De Zuid-Afrikaanse bevolking is heel erg gastvrij en altijd blij om je te zien en je een fijne tijd te geven. Zuid-Afrika heeft een lange geschiedenis en soms heb je het idee dat je dit nog wel eens terug ziet. Er bestaan nog steeds verschillen tussen de bevolking en soms maakt dat het er niet makkelijker op om het land en de geschiedenis te begrijpen. Los hiervan word je overal verwelkomt met een glimlach!


Welke bijzondere plekken zou jij aanraden? 

Dieren kijken in het Krugerpark, wandelen in de Drakensbergen Royal Natal, op pad in Kaapstad en wandelen naar de Maletsunyane waterval in Lesotho. 

Beschrijf het échte Zuid-Afrika gevoel: 

Aan het eind van de dag, terwijl het vlees op de braai ligt en je met een Zuid-Afrikaans wijntje in je hand overdenkt hoe ongelofelijk het toch is dat er zo veel verschillende landschappen, dieren en mensen in Zuid-Afrika zijn. Ik zal zeker nog vaker een bezoek brengen aan dit land want er is nog veel meer om mij over te verbazen.


Laat een reactie achter